Jeżeli dokładnie wyszorowałeś model przed malowaniem, potem jeszcze przejechałeś go spirytusem (ja tak robie) to coś takiego nie powinno się pojawić. Opcjonalnie wina farby, ale tutaj widać, że złuszczenia są w pewnych konkretnych miejscach i pojawiają sie w równych pasach. Widzę też, że ciągnąłeś w poprzek części, a nie wzdłuż niej co widać w postaci smug, pamiętaj aby malować wzdłuż długości
części modelu i mieć bardzo dokładnie oczyszczony pędzel.
Zmyj, bardzo dokładnie wyszoruj model wodą z detergentem za pomocą szczoteczki do paznokci lub do zębów... i wywal Humbrole

Jeżeli emalie, to Model Master lub Gunze, jak akryle (bardzo przyjemne i bezstresowe malowanie - rozcieńczasz je wodą) to Pactra, albo lepiej - Vallejo. Wiem, że Kos maluje tylko Humbrolami i problemów nie ma, ale wszyscy inni mają spore problemy z nimi, te kilka-kilkanaście lat temu to były zupełnie inne farby, dzisiaj są raczej kiepskawe. Dodatkowa sprawa, to podkład pod farbę - np Mr.Hobby/Gunze Surfacer 1200 (tylko nie wiem jak wygląda nakładanie tego za pomocą pędzla) rozcieńczać to za pomocą Mr.Hobby/Gunze Thinner 110.