Autor Wątek: Pętla kretyna :D  (Przeczytany 8380 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Schmeisser

• Gość
Pętla kretyna :D
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 17, 2005, 13:13:29 »
Dobre, dobre. Chyba zrobię sobie z tego sygnaturkę Very Happy. Mogę ?

no skoro TYM RAZEM :D pytasz to prosze bardzo

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 17, 2005, 13:18:20 »
Cytat: Meehau
mozna ustawić ilośc bomb w serii, czy pojedynczo lub parami, oraz separacje między bombami (dobre do niszczenia pasów spoza zasięgu AAA) NIech mi ktos teraz powie ze tak samo mozna w LO

Jeśli znajdziesz cel i będziesz chciał go zniszczyć, to jak najbardziej można..
Sięgnij do instrukcji od FC, która jest na stronie locko.ru, od s. 244. Dla zwykłch FABów można ustalać:
the ripple quantity (Ctrl+Space)
release interval (V)

pozdrawiam,
qrdl

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 17, 2005, 13:25:55 »
Cytat: Schmeisser
Dobre, dobre. Chyba zrobię sobie z tego sygnaturkę Very Happy. Mogę ?

no skoro TYM RAZEM :D pytasz to prosze bardzo

Wiesz jestem "za młody" na tym forum aby wiedziec, że kawał z lekarzem jest Mady by Smeiss.
Ale piwą w ramach utraty kożyści majątkowych w wyniku naruszenia majątkowych praw autorskich będzie (kiedyś tam :D ), na razie tylko wirtualne   :564:

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

kaa

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 17, 2005, 14:01:15 »
qrdl, Schmeisser, ale jaki to ma związek ze zrzutem na wznoszeniu? o ile wiem, tego w LO nie da się zrobić. a że można zrzucać po kilka jajek na raz czy w ustalonych odstępach to nic nowego. można poczytać choćby u red. Yoya - tutaj, ostatni text na dole.

PS
i coś mi świta, że Frogfoot w tym względzie nie ustępuje Warthog'owi...  :roll:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 17, 2005, 14:07:51 »
no to pisze ze się da - nie wiem czy nie jest to nadużycie z mojej strony , wynikające z niedokładnego wymodelowania celownika , ale gdy wcisnę przycisk zrzutu , a cel jest poza zasięgiem ( obrazują to linie po lewej stronie ) wówczas mam przekreślony celownik , jeśli wyrwę w  góre wówczas skala zasięgu ulega zmianie a w odpowiednim momencie bomba jest zwalniana samoczynnie

kaa

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 17, 2005, 14:09:10 »
i leci bombka po paraboli... i trafia? ciekawe... będę musiał spróbpwać kiedyś.  :roll:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 17, 2005, 14:25:49 »
W sumie, o ile pamiętam, zrzut przy wznoszeniu (można to swojsko nazwać metodą "podrzucania") był zreferowany w pliku pomocy do Flankera w wersji 1.0-1.5. O ile wiem, taki zrzut w pierwszej części Flankera był wykonalny, ale mogę się mylić...

W praktyce, taka metoda ma sens chyba tylko na samolocie myśliwsko-bombowym, przy zrzucie przesyłki z taktycznym ładunkiem jądrowym.

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 17, 2005, 14:56:39 »
Dive toss czy dive loft, zawsze mi sie myli, bo chyba w Janes F-15 byla ta druga nazwa :)

Meehau, wypracowałeś jakieś optimum dla maksymalnego zasięgu rzutu przy w miare dobrej celności?

Własnie nie, odległośc robie troche na oko, bazując na informacjach o zasięgach artylerii plot ich rozstawieniu i swojej wysokości. Ciekawe jak z okreslaniem prawidlowej pozycji do ataku D-toss radzą sobie w RL, trzeba kiedyś przejrzeć te Handbooki do F-16, moze tam jest coś na ten temat. Z resztą tego trybu uzywam głownie do ataku celów, ktore nie wymagają razenia z laserową precyzją; jak zrzucamy 12 Mk82 w 6 seriach po dwie ktore upadają co np 175 ft to rzeczywiscie roznie to moze wychodzić...
Generalnie lubie bardzo misje typu OCA :)
A FC zaczyna mi sie coraz bardziej podobać, jak będe kiedys mial komputer zdolny do jego pociągnięcia, to nie omieszkam nabyć...
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 17, 2005, 15:31:59 »
Cytat: kaa
ale jaki to ma związek ze zrzutem na wznoszeniu? o ile wiem, tego w LO nie da się zrobić. a że można zrzucać po kilka jajek na raz czy w ustalonych odstępach to nic nowego.

No to o co Ci właściwie chodzi? Zrzut na wznoszeniu - to jakaś forma zrzutu "na pałę"? Sugerujesz, że w F4 f16 ma możliwość podczepienia i zrzutu taktycznej broni atomowej? W innym przypadku zrzut "na pałę", to jakaś porażka, to taki zrzut z zmkniętymi oczami i modlitwą, że komuś jednak jebutnie?
Odpisałem Meehaueowi, że w LO można ustalić ilość i odstęp przy zrzucie, bo jak zrozumiałem, co do tego miał wątpliwosci odnośnie tej gry.

pozdrawiam,
qrdl

kaa

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 17, 2005, 15:57:31 »
temat jest o zrzucie na wznoszeniu (z podrzutu, jak ktoś to ujął). z tego co napisał Meehau wynika, że w F4.0 jest do tego specjalny tryb pracy systemu celowniczego. potem zapytał czy coś takiego jest w LO. a Ty napisałeś, że w LO można zrzucać bombki parami i seriami. a to tylko część jego pytania i to chyba nie najważniejsza. dopiero teraz Schmeisser napisał o podrzucaniu w LO. i o to chodziło. :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 17, 2005, 18:36:34 »
Tak BTW, o wykonywaniu tej operacji w Falcon 4.0 jest temat tutaj dla poczytania dla ciekawskich jak to wygląda w innym simie.
A teraz wracamy do LockOn i oddaje głos do stud... sali 8)