Autor Wątek: Nazwa squadu i emblemat  (Przeczytany 18478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 25, 2005, 19:24:13 »
eee.... Lol ?

W orginale było "FUCK YOU BUDDY I'M JUST A RESERVIST"  :lol: ale twoje rozwinięcie też może byc :D

Miszon

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 25, 2005, 19:42:38 »
Przynajmniej co do "F" mniej wiecej trafiłem

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 25, 2005, 22:24:28 »
Środkowy (ale bez złotych łanów - patrz podstawka pod
piwo) i prawy (ale z szachownicą widoczną w całości).

A teraz konstruktywne uwagi ;):

1. Obowiązkowo szachownica czyli prymat patriotyzmu nad podkreślaniem zabawowego charakteru. Ale tu z kolei:

a) widoczna w całości,
b) umieszczona zgodnie z normami określonymi przez Polskie SP (radzę sprawdzić, jak to jest z umieszczaniem szachownicy na jednolitym czerwonym lub białym tle).

2. Dwie wersje emblematu - z polskimi i z angielskimi napisami przy czym druga wersja jako dodatek.

3. Co do numeru eskadry. To, że w Luftwaffe jest jakaś pierwsza eskadra, nie znaczy, że 1. ELT ma nieprawidłową nazwę. Pozatym czy to przypadkiem nie jest "pierwszapolska", a nie "pierwsza, polska"? Podsumowaując - nazywać wedle uznania zgodnie w miarę z naszymi realiami (115-ty raczej odpada).

4. Mam nadzieję, że to wzorowanie się na zagranicznych emblematach nie polegało na przerobieniu ich napisów, bo to by była kompromitacja. Tak tylko mówię...

5. Żadnego "Enemy busters" w nazwie. Halloween w Święto Zmarłych wystarczy :/ "apocalypse riders czy hunters " - o mój Boże! :/  U nas było i jest krakowski, warszawski itp. a ten wirtualny już nazwę ma - "POLSKI".

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 28, 2005, 23:26:15 »
A co byście powiedzieli na zaimplementowanie na nasze potrzeby takiego emblematu. Zaczerpnalem go ze strony www.czasopismawliop.pl z artykułu o polskim F16. Dość prosty, wymowny, wystarczyłoby dostować napisy i ewentualnie jakieś detale i gotowe..

"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Boba Fett

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 29, 2005, 01:31:07 »
Bip3r, ladne :) Mysle ze cos mozemy z tym zrobic, wykorzystac co nie co. Sun i reszta ma racje, nazwa 3 cyfrowa na bank z malym ale... pomysl z 3elt jest swietny, mozna by cos do nich skrobnac a Miszon ze ma blisko moglby sam skoczyc :) Jesli bedziemy latac pod owa zaszczytna nazwa to oczywiscie odpadaja dopiski jankeskich sojusznikow, jesli nie, to hulaj dusza ;) (dotyczy to rowniez emblematow.
Dlatego tez zakladam ankiete, prosze wszystkich forumowiczow o glosowanie, oczywiscie nie musze przypominac o "obowiazkowym" glosowaniu czlonkow sqd :D (pod grozba przepuszczenia przez obie turbiny F-14, Sun bedzie krecil silniki, wiec bedzie napewno bolalo  :twisted: )
Ankieta w tym miejscu.

PS
Bucic, nie widzialem Twojego podania na biurku.
PS2
Banan, gdzie Twoja wena :) pokaz nam cos ze swojego repertuaru :)

Offline Bucic

• *
    • GIMP
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 29, 2005, 07:38:31 »
Cytat: Boba Fett
Bucic, nie widzialem Twojego podania na biurku.

Jakiego podania?

Miszon

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 29, 2005, 10:51:48 »
Dość stanowczo wypowiadasz się w kwestiach organizacyjnych squadu, chociaż wcale nie zadeklarowałeś przynależności do niego.

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 29, 2005, 11:52:55 »
Trochę braku czasu - ale obiecuje że DZISIAJ coś wyskrobię. Będę szedł w kierunku uniwersalności (uf - trudne słowo :D ) - naszywki na czapkę. Narazie - jadę po jakąś czapkę i do haftu po "wytyczne".
Co do "godła" powyzej - fajne, widzę że cały czas motyw kreci się wkoło znaku Piotra (emblematy - znak z prawej).
Zanajdżcie w międzyczasie linki do 3-elt - można z nimi nawiązać kontakt i zaczerpnąć logo. Pozdrawiam, Banan.
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Offline Bucic

• *
    • GIMP
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 29, 2005, 12:04:03 »
Cytat: Miszon
Dość stanowczo wypowiadasz się w kwestiach organizacyjnych squadu, chociaż wcale nie zadeklarowałeś przynależności do niego.

Nie nieee, ja tylko "stanowczo bym chciał", a chcieć (jak słusznie zauważyłeś) to ja se mogę :D

Iche

• Gość
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 29, 2005, 12:12:26 »
Zanajdżcie w międzyczasie linki do 3-elt - można z nimi nawiązać kontakt i zaczerpnąć logo. Pozdrawiam, Banan.

http://www.3elt.com/3elt.php?str=glowna&l=pl

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 29, 2005, 12:37:10 »
Cytat: Iche

http://www.3elt.com/3elt.php?str=glowna&l=pl

Najlepiej piszcze do do Irona iron@3elt.com, jest tam informatykiem, powinien wam pomóc skontaktowac się z właściwą osobą.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 29, 2005, 13:55:22 »
Co zrobić z "Poznań" we wstedze - nie żebym miał coś do tego miasta ale "virtualni" są z całej Polski?

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 29, 2005, 14:29:57 »
Może właśnie dokładnie to co zastosowałeś w Twoim poście czyli cudzysłów!! Wówczas będziemy poznaniakami wirtualnymi  (co właśnie sugerować będzie cudzysłów), a skąd kto w rzeczywistości po internetowym kablu dolatuje to nieistotne :)

Problematyczne może być wciśniecie gdzieś tam słowa 'wirtualna'.. Patrze się na to godło i nie mam koncepcji. Może spleść 3 i literkę W razem?? Lub pod 3 na dolnej części szachownicy cały wyraz 'wirtualna' ??

No cóż.. zdolności plastycznych to mi Bozia poskąpiła  :567: więc pozostawiam to sprytniejszym ode mnie (bananpl  :564: )

13WELT YouTube Channel

Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 29, 2005, 15:18:40 »
Oto gotowy znak

[ Dodano: Sro 29 Cze, 2005 15:23 ]
Jeszcze jeden plik do edycji w corelu 8. Jak chcecie zmienić nazwę to poprostu kliknijcie na napis (po rozgrupowaniu całego emblematu oczywiscie)

Kurcze, nie mogę wysłać pliku w formacie corela - co jest?

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Nazwa squadu i emblemat
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 29, 2005, 15:24:39 »
GENIALNE!!   :564:

13WELT YouTube Channel