Nie wiem czy to jest bug czy nie ale prawie kosztowal mnie zycie w kampanii...
Jako ze nie dysponuje taka mapa Balkanow jak chocby ta oryginalna falconowa koreanska postanowilem poradzic sobie sam. Wycialem mala mapke tego regionu zechcialem zaznaczyc sobie bullseye. Wlazlem w TE bo tak szybciej i zaznaczylem "show->bullseye". "Aha - mysle sobie - bullseye wypada gdzies w poblizach Neapolu". Zaznaczylem to kropka, machnalem stosowna roze wiatrow i wio! w droge.
Jakie bylo moje zdziwienie gdy to co podawal radar i RWR nijak mialo sie do tego co podawal Sentry!
[akurat tu przyznam sie szczerze, ze to ja popelnilem blad - tkniety niepokojem skierowalem sie do 'setup' - tam zaznaczylem stosowna opcje "use bullseye calls" i dalem 'apply']
No wiec ta sama sytucja, lece sobie HAVCAP'a, prosze straznika o namiary na jakiegos niemilucha. Najpierw bylo "clear". Pytalem tak przez piec minut ("lepiej sto razy za duzo niz raz za malo"

) a w tym czasie na RWR wyskoczyl mi jakis kontakt. Po chwili zmienil sie w Miga21. Spytalem jeszcze AWACS'a co o tym mysli a ten odparl, ze kontakt faktycznie jest...tylko, ze nijak sie to mialo do wskazan RWR!!! Przez moment myslalem, ze moze to cos do mnie leci i omiata mnie IRSTem a widze jedynie MIG'a ale skorzystalem z cziterskiej metody, mianowicie '6' external view. Bawilem sie tak dobra chwile po czym stwierdzilem, ze AWACS opowiada glupoty i uwierzylem RWR. Skrecilem na cel, namierzylem, Ammram poszedl, kill dla mnie, powrot do bazy w glorii i chwale i sceny tylko dla doroslych...
Po czym po powrocie do menu kampanii wlaczylem opcje "show->bullseye"...Zatkalo mnie!

Tym razem magiczny punkcik nie byl w okolicach Neapolu a...Mostaru!!!

Ja mialem racje, sentry mial racje, RWR mial racje i radar mial racje - slowem wszyscy mieli racje tylko czemu bullseye jest w innym miejscu?!?!
EDIT: omg, to nie bug...bullseye dla kazdej kampanii jest inne inne...