Autor Wątek: BUGI w Falcon4 Alied Force  (Przeczytany 18257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Miszon

• Gość
Odp: BUGI w Falcon4 Alied Force
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 27, 2005, 10:35:21 »
Zauważyłem, że przynajmniej niektóre pagórki nie stanowią żadnej przeszkody dla radarów namierzających cele znajdujące sie po drugiej stonie. W jednej z misji treningowych spikeowaliśmy się z Migiem 29 bez problemów, pomimo, że między nami było wzgórze. Nie wiem czy problem dotyczy wszystkich gór i wzgórz, bo wydawało mi się, że kilka razy 'krycie się' przynosiło porządany efekt, jednak, ale wydaje mi się nielogiczne, aby część terenu była 'przezroczysta' a część nie.

lobo

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 27, 2005, 15:27:43 »
Tak, tez to zauwazylem - to co widac przed kokpitem nie przeklada sie na to co widac (a w zasadzie czego nie powinno byc widac) na radarze i RWR. Chocby misja treningowa z HARMami - przy trzeciej baterii lot "za gorami za lasami" tuz przy ziemi nie powoduje zgubienia SA.

Cytat: Miszon
aby część terenu była 'przezroczysta' a część nie.

Nie wiem czy to sie z tym wiaze... niektore budynki w gorach "wisza w powietrzu" co tylko potwierdza fakt, ze mesh terenu nie jest dokladnie odwzorowany a raczej oteksturowany.

[ Dodano: Sro 27 Lip, 2005 15:33 ]
Wlasnie wyszedl patch 1.02!

Patch jest maly i sciaga sie szybko (na Neo128 zajelo to okolo 5 minut). Na razie zauwazylem dzialanie orczyka niezaleznie od orczyka w joyu.

Marioosh

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 27, 2005, 16:20:53 »
Cytat: lobo
Nie wiem czy to sie z tym wiaze... niektore budynki w gorach "wisza w powietrzu" co tylko potwierdza fakt, ze mesh terenu nie jest dokladnie odwzorowany a raczej oteksturowany.

U mnie budynki wyraźnie ślkizgają się po teksturze  :cry:

« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 27, 2005, 23:24:09 »
Cytat: lobo
Wlasnie wyszedl patch 1.02!

Patch jest maly i sciaga sie szybko (na Neo128 zajelo to okolo 5 minut). Na razie zauwazylem dzialanie orczyka niezaleznie od orczyka w joyu.

u mnie autoupdate uparcie twierdzi ze najnowsza wersja to 1.0.1, no i oczywisce nici z aktualizacji. cholerne automaty! zawsze wiedza lepiej  :evil:

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 28, 2005, 12:50:28 »
Cytat: Shaitan
u mnie autoupdate uparcie twierdzi ze najnowsza wersja to 1.0.1, no i oczywisce nici z aktualizacji. cholerne automaty! zawsze wiedza lepiej  :evil:

Wyslalem Ci ten pliczek ma mejla :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 28, 2005, 13:05:57 »
Wielkie dzieki!!! z tego co napisales w mailu wnioskuje ze u Ciebie autoupdate tez nie bardzo wspolpracuje?

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 28, 2005, 13:47:13 »
Wielkie dzieki!!! z tego co napisales w mailu wnioskuje ze u Ciebie autoupdate tez nie bardzo wspolpracuje?

Autoupdate poszedl, ale pokombinowalem ze sciagnieciem w razie gdybym musial kiedys reinstalowac AF. Wole wowczas trzymac wszystkie patche na HD i po kolei odpalic. Bedzie szybciej niz sciaganie ich pozniej (a nie wiadomo ile jeszcze sie ich uzbiera i jaka beda mialy wielkosc :twisted:). Zbior wszystkiego co nazbieralem do starego Falcona4 zajmuje u mnie juz 3.5GB  8)

P.S. Co do wadliwego autoupdate.. a czy to przypadkiem firewall nie blokuje Ci dostepu do sieci dla AF ?

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 28, 2005, 14:25:59 »
napewno nie firewall, jak go wylacze mam to samo. teraz po recznym update'cie dalej pokazuje ze latest version - 1.0.1 a installed version - 1.0.2.50725. btw. szkoda ze dalej nie mozna przypisac np. ruddera do drugiego kontrolera - mam pod stolem pedaly od kierownicy. zdaje sie ze patch BMS2 wprowadzil ten "bajer" do starego falcona?

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 28, 2005, 17:14:20 »
napewno nie firewall, jak go wylacze mam to samo. teraz po recznym update'cie dalej pokazuje ze latest version - 1.0.1 a installed version - 1.0.2.50725. btw.

Czekaj czekaj.. czegos nie łapię.. 1.0.2 50725 to właśnie wersja spatch'owana. Gdzie Ci to pokazuje??

Najprościej sprwadzić wersję wchodząc do Falcona i wybierając SETUP z menu. Na dole ekranu powinno być na zielono napisane:

EXECUTABLE VERSION:
BFOps Falcon 4 Allied Force 1.02 (build 50725)

Jeśli tak masz, to znaczy, że udało się zainsalować patcha.

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 29, 2005, 12:18:44 »
Cytat: bip3r

Czekaj czekaj.. czegos nie łapię.. 1.0.2 50725 to właśnie wersja spatch'owana. Gdzie Ci to pokazuje??

aplikacja autoupdate, czy jak jej tam

Najprościej sprwadzić wersję wchodząc do Falcona i wybierając SETUP z menu. Na dole ekranu powinno być na zielono napisane:

EXECUTABLE VERSION:
BFOps Falcon 4 Allied Force 1.02 (build 50725)

Jeśli tak masz, to znaczy, że udało się zainsalować patcha.

to ze mi sie udalo to wiem. w poprzednim poscie chcialem pokazac tylko ze autoupdate dalej twierdzi ze najnowsza wersja to 1.0.1

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 29, 2005, 17:27:53 »
hmm co najmniej dziwne.. U mnie za każdym razem jak uruchomię update to pokazuje 1.0.2. Czy ktoś jeszcze ma podobne problemy co Shaitan? Jeśli nikt się nie zgłosi, to będzie znaczyło, że to najprawdopodobniej błąd w Twojej instalce i chyba bezpieczniej byłoby zrobić reinstal AF.

13WELT YouTube Channel

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 29, 2005, 17:33:42 »
Cytat: bip3r
bezpieczniej byłoby zrobić reinstal AF

bez sensu jest robic reinstal, wszakze program wskazuje aktualna wersję, więc wszystko jest rozpoznawane ok, no chyba ze Shaitan to lubisz ;)

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 01, 2005, 12:38:02 »
Cytat: Iceman
bez sensu jest robic reinstal, wszakze program wskazuje aktualna wersję, więc wszystko jest rozpoznawane ok, no chyba ze Shaitan to lubisz ;)

Wskazuje akutalna wskazuje na HDD, ale to dopiero po "ręcznym" updacie. Natomiast nie pokazuje mu aktualnej wersji patcha do pobrania. A ponieważ tychże szykuje się sporo (bo bugów jeszcze "troszkę" pozostało) to bez sensu za każdym razem byłoby kombinaować ze ściaganiem danego pliku na dysk i ręczne odpalanie. Poza tym bez tego, tylko dzięki różnym forum będzie się mógł dowiedzieć o patchach, bo przecież autoupdate mu ich nie pokazuje.

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 01, 2005, 19:21:48 »
Witam

jest juz wszystko TipTop. autoupdate zaskoczyl, zdaje sie w sobote, i pokazuje juz najnowsza wersje 1.0.2. dlaczego wczesniej byly problemy? nie mam pojecia. moze cos z cachem przegladarki? ale specjalnie mnie to nie dziwi, przez kilkanascie lat obcowania z komputerami widzialem tyle anomalii sprzetowo-programowych ze malo co mnie juz rusza  :D pozostaje miec tylko nadzieje ze przy nastepnym patchu autoupdate zaskoczy od razu.

ps. reinstalowanie programow lub co gorsza OS'a nie sprawia mi radosci, wrecz przeciwnie :) XP'ek "zyje" od pazdziernika i oby tak dalej :) btw. instalowanie A.F. to jednak nie to samo co Falcona 4.0 wraz z dodatkami :D

pozdrawiam i wyruszam nad polskie morze, kapac sie w ... deszczu ;)

« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 02, 2005, 13:20:45 »
Shaitan napisał/a:
u mnie autoupdate uparcie twierdzi ze najnowsza wersja to 1.0.1, no i oczywisce nici z aktualizacji. cholerne automaty! zawsze wiedza lepiej

Wyslalem Ci ten pliczek ma mejla

Bip3r, czy mógłbym Cię prosic o przesłanie tego pliku na mojego maila (jest w moim profilu). Niestety AF mam zainstalowane na oddzielnej partycji na której nie mam neostrady (z przyczyn wydajnościowych).
Z góry dziękuję.