Autor Wątek: Mój pulpit :P  (Przeczytany 106124 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: :P Mój pulpit
« Odpowiedź #495 dnia: Czerwca 07, 2009, 15:01:20 »
Kiedyś koledze (niekumatemu) zrobiłem screena pulpitu, ustawiłem jako tło i ukryłem ikony, dodatkowo zamieniłem mu klawisze myszki lewy z prawym i poszedłem do domu :)
Sformatował dysk systemowy z rozpaczy... Ale były jajca !!
11:05 PM

« Odpowiedź #496 dnia: Czerwca 07, 2009, 16:11:15 »
Hahah to u mnie to standard - każdy pracownik który się nie wyloguje odchodząc od komputera ma tzw. 'psikusa'. Definicja psikusa to: Skrinszot, ustawienie go na tło, ukrycie ikon i włączenie autoukrywania paska zadań. No niestety nie skończyło się to nigdy tak jak w przypadku Szelmy, ale jak raz mi zrobili prawie dokładnie to samo (miałem dokument w Wordzie na tapecie) to zrestartowałem kompa (o jej ale byłem 'czerwony') ;-)))

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #497 dnia: Czerwca 07, 2009, 20:29:47 »
Apacz jak dorosnę to chcę być takim adminem jak Ty :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #498 dnia: Czerwca 07, 2009, 22:10:53 »
Ja taki wredny nie jestem, ja edukuję;-)
W przypadku kiedy użyszkodnik dzwoni z "poważnym" problem "w piątek zmieniałem hasło a dzisiaj mi nie działa", i oczywiście jest to moja wina bo coś się popieprzyło, czekam na moment opamiętania kiedy człowieczek przyzna się do sklerozy i łaskawie zmienię hasło na np. "jadlemduzomaselkaiterazmamsklerozealesiestaramimiprzejdzie".
Oczywiście bez możliwości zmiany hasła ;-)
Jest to najczęściej ostatni telefon o zapomnianym haśle od userka.

« Odpowiedź #499 dnia: Czerwca 08, 2009, 08:59:36 »
Ja taki wredny nie jestem, ja edukuję;-)
.... i łaskawie zmienię hasło na np. "jadlemduzomaselkaiterazmamsklerozealesiestaramimiprzejdzie".
....
Dawno temu, za siedmioma..... .
Kiedy "przecieraliśmy szlaki", jeszcze "pod Novell'em" i z WorkGroups'ami, kiedy nie było przepisów o ochronie systemów komputerowych i ochronie informacji niejawnych, a "okienko" logowania klienta Novell mieściło osiem znaków  - to było piękne.
Parametry konta - login, passw, uprawnienia do drukarek, streamer'ów, CD, FDD3,5', napędów Iomega 90 - userzy dostawali w zalakowanych kopertach, kwitowali podpisem i znali na wyrywki. Posiadanie własnego pulpitu było przywilejem.
Gościem się było ;-), "dyrekcja" z respektem traktowała Pana Administratora.
A teraz Gero'wi każdy może "nawtykać" i nawet nie wyśle ekipy specjalnej.
Leszek

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #500 dnia: Czerwca 09, 2009, 00:05:43 »
Hahah to u mnie to standard - każdy pracownik który się nie wyloguje odchodząc od komputera ma tzw. 'psikusa'.
Dotarło do Nas kiedyś zdjęcie z przeterminowanymi jajkami z jednego z naszych sklepów (szkoda że go już nie mam ale było boskie) od tej pory każdy kto robił jak wyżej miał za tapetkę jajeczka z żyjątkami :) Natomiast ostatnio z działu technicznego przyszło zdjecie zakładowego kibla po wizycie jednego z pracowników. No nie wrzucę tego bo by znowu forum wywaliło :( Tego jednak za tapetę ludziom już nie wrzucę.

« Odpowiedź #501 dnia: Czerwca 25, 2009, 20:01:48 »
Świeżutki, dzisiejszy:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #502 dnia: Lipca 22, 2009, 21:52:30 »
Ja dziś znalazłem to, rewelacja :D

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #503 dnia: Lipca 29, 2009, 00:38:27 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #504 dnia: Lipca 29, 2009, 14:36:05 »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #505 dnia: Sierpnia 07, 2009, 18:06:37 »
Myślę że każdy moderator powinien mieć obligatoryjnie taką tapetę  :121:

http://nik.bot.nu/4scrape/image?i=1824

« Odpowiedź #506 dnia: Sierpnia 09, 2009, 11:50:59 »
Nie jestem miłośnikiem pulpitowych bajerów czy wygaszaczy i innych duperelek etc., ale ostatnio wpadł mi w pracy w rączki taki wygaszacz z lotniczym akcentem:

« Odpowiedź #507 dnia: Sierpnia 09, 2009, 17:05:01 »
Fajne, też bym takie chciał. Skąd to można zaciągnąć

« Odpowiedź #508 dnia: Sierpnia 09, 2009, 17:15:22 »

junkers78

• Gość
« Odpowiedź #509 dnia: Sierpnia 10, 2009, 00:30:40 »
Mój pulpit na dzień dzisiejszy :004: