Autor Wątek: Lock On "GOLD"  (Przeczytany 8874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Odp: Lock On "GOLD"
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 13, 2005, 12:01:47 »
Litery znalazłem,to była pierwsza myśl,np:tam gdzie u nas są znaki u nich są litery.Bardzo bym prosił o podanie kilku przykładów z kodami FC,to mnie upewnić może gdzie robię błędy.

a kolega to ma napewno oryginał:))??, a nie chce po prostu dostać kop-a-ie od moderatorów;))
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 13, 2005, 12:27:25 »
Nie ma szans Kolega na pewno ma oryginał.
Tylko dziwi mnie ten Kod.Ja w wersji CD nie mam,żadnego kodu.Ależ to wygodne :P
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

mmm

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 13, 2005, 13:24:53 »
Wygląda na oryginał.Zapakowane w folię wydanie 2 płytowe,wydane przez firmę 1C.Po instalacji,instalator zachęca do odpalenia gry,a lock on generuje błąd.Wsadzam drugą płytę włącza się star force i informuje mnie ze kod zawiera błędy,tyle że żadnego kodu jeszcze nie wklepałem.Szybko wklepuję kod,ale cały czas starforce się buntuje.Nie wiem czy to możliwe,a może star force wykrywa polską wersję win 2000,i dlatego nie odpala.Generuje także obszerny raport,z analizą sprzętową i programową,większość na ok,jest parę wpisów "fałsz"ale nie wiem czego dotyczą.Zaczynam powoli nie lubić ruskich..

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 13, 2005, 13:38:47 »
Masz może procesor 64 bitowy? Jeżeli tak to właśnie to jest twój problem.
Podobno w następnym patchu 1.11? mają coś usprawnić z tym Starforce.

mmm

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 13, 2005, 13:52:03 »
Kusch,widzę że chcesz mi pomóc.Bardzo ci dziękuję.Mam jednak system 32 bitowy,athlon 2600+,płytę asus av,jakąś tam,ale dobrą,grafika ti 4200 msi.Lock on śmiga mi na tym aż miło.Pomysły mi sie już kończą i cierpliwość także.Mam ochotę połamać te płyty.W dalszym ciągu proszę jednak o podanie z ilu liczb czy liter składa się hasło do FC,i w jakim momencie się je wklepuje.Instalator się tego nie domaga.Czy ktoś wie co zrobić,żeby instalator wyświetlał cyrylicę?Plansza startowa po odpaleniu jest w cyrylicy,ale instalator zamiast liter używa pytajników.

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 13, 2005, 13:55:27 »
Cytat: Kusch
Masz może procesor 64 bitowy? Jeżeli tak to właśnie to jest twój problem.
Podobno w następnym patchu 1.11? mają coś usprawnić z tym Starforce.

Kusch wy mnie tu nie straszcie !!!. Właśnie postanowiłem zakupić FC download, a ty mi mówisz, że na AMD64 nie pójdzie ?

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 13, 2005, 14:00:50 »
Mogę się mylić.Pewien osobnik Mi tak w głowie namieszał.Schmeisser chodzcie no tutaj.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 13, 2005, 14:11:14 »
nie odpala na 64 bitowych systemach generalnie starforce, i generalnie sprawia problemy na plytach z nie intelowskimi kontrolerami dyskow

.... właśnie doznałęm olśnienia :D któy mi pozwoli jednoznacznie określic co jest przyczyną problemów u mnie. Własnie zaczynam instalować VMware

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 13, 2005, 14:15:35 »
Cytat: Kusch
Mogę się mylić.Pewien osobnik Mi tak w głowie namieszał.Schmeisser chodzcie no tutaj.

No mi też tak zeznawał, ale myślałem że chodzi  tylko o Winde 64 a nie procek.

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Offline Kusch

• Global Moderator

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 13, 2005, 15:53:58 »
Prawda jest taka że to SF nie potrafi się zintegrować z WinXp 64bit (znaczy jego sterowniki bo jak tu zapukać do ring0), sam proc jest w pełni kompatybilny z 32bitami. Ta sama sytuacja jest z wirtualnymi napędami na platformie x64.

@Schmeisser
Vmare moze też nie dać  rady bo o ile mi wiadomo żaden z dostepnych tego typu platform nie obsłuży Dx.9.0 :(

@mmm
Sprawdź czy na kompie nie masz jakiś wirtualnych CDromów, Alcohola120% lub Demon Tools i podobnego softu. Możliwe że masz jeszcze większego pecha i masz niewspółpracujący napęd :(
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 13, 2005, 16:03:28 »
Cytat: KosiMazaki
@Schmeisser
Vmare moze też nie dać rady bo o ile mi wiadomo żaden z dostepnych tego typu platform nie obsłuży Dx.9.0

Tylko po co Ci Dx.9.0.Z tego co wiem Lock-On nie wymaga dziewiątki.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 13, 2005, 17:29:12 »
Przy instalacji Kusch zawsze LO wyje o 9.0b (pyta sie czy instalować). Pozatym z tego co wiem to support tego typu wirtualnych pecetów obejmuje Dx7 :( Zobaczymy co tam Ścierwo zdziała...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

mmm

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 13, 2005, 19:26:21 »
Już się ucieszyłem,bo faktycznie mam w kompie alcochola,clona cd,ultra iso,virtual cd.Prędko odinstalowałem te aplikacje i dalej to samo.Instalacja bez problemu,nawet nie żąda klucza aktywacyjnego,odpalenie ikony lock on exe,sta rforce sprawdza cd nr 1,zaczyna odpalać grę,nawet słychać już sound,i wyskakuje napis że lock on wykonał nieprawidłową operację i zostanie zamknięty.Rozpacz.

[ Dodano: Nie 14 Sie, 2005 18:15 ]
Eureka!Znalazłem!Pliki typu config.grafic,i inne pliki conf.zawierają ruskie litery.Wkleiłem plik konfig z locka 1.02 i odpalił.Latałem już su 39,tyle że troszkę błędów było w grafice,tj:żle wyświetlał tekstury,albo wcale.Teraz mam prośbę do forumowiczów,czy mógłbym prosić o wysłanie na maila plików conf. z FC.Chodzi mi o cały folder config,z resztą sobie jakoś powinienem poradzić.Troszkę mi głupio,że tak wyszło,bo powinienem kupić w Polsce,ale była okazja ,to wziąłem.Mój mail:darka4@op.pl.Postaram się kiedyś odwdzięczyć za ewentualną pomoc.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 15, 2005, 09:01:12 »
Takie info znalazłem.Przyda się osobom rozpatrującym zakup LOCK-ON GOLD

LIMITED PRODUCT RECALL ON LOCK-ON GOLD

If you recently purchased a version of Lock-On Gold and have been unable to begin initial game play on your pc, you may have purchased a version that contains a defective game disk. It has come to our attention that a limited amount of Lock-On Gold game units have been released containing this defect. If you feel you may have purchased a version of the Lock-On Gold game containing a defective disk, please contact the following toll free number (888) 856-2424 or email lockon@creativecms.com. Upon your call we will verify if you have purchased a version containing a defective disk and provide you with instructions on where to send the defective version and how to receive a functioning version of the Lock-On Gold game.

We sincerely apologize for any inconvenience this may cause.

mmm sprawdz poczte.