Autor Wątek: BoB II: WoV złote!  (Przeczytany 13292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BoB II: WoV złote!
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 10, 2005, 21:45:17 »
Cytat: ROB
Zbudowanie stabilnego multiplayera w Rowan's BoBie to dodatkowy rok pracy. A za rok to wszyscy bedą w Olo BoBie.

no tak - płatnym , jeśli pamiętam i się nie mylę. A ponadto mając w pamięci serię Szturmowika az po Pacyffik, i mając nadzieję jednocześnie że BoB II spełni chociaż w 85 % obietnice o tym jak nie jest świetna, to śmiało można powiedziec ,ze Olowego BoB-a multi ja osobiście będę miał w d.....użym poważaniu i sądzę że Olowy produkt będzie to najwyżej próba dorównania produktowi ze stajni Shockvawe.
My tutaj sobie gdybamy , a tak naprawdę czas rozwieje wątpliwości . Trzeba czekać cierpliwie do końca wakacji , kupić i spróbować . Byc może te sto parę złotych nie będzie kolejnym wywaleniem kasiory w błocko.
                        Pozdro!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 11, 2005, 09:09:06 »
Hmm, o ile jest prawdą że Olowy BoB to nowy kod/engine to nie należy porównywac go do BoBa z Shockwave, który jest "tylko" remejkiem. Kod oryginalnego Rowana pochodzi z tamtego wieku i przysporzył programistom Shockwava niejednego bólu głowy i to nie raz - stąd półroczne opóźnienie.

W obecnej sytuacji nikt rozsądny nie stawał by do otwartej konfrontacji z Oloem za którym stoi UBI. Teraz mamy do czynienia z ukrytą konfrontacją po hasłem "Olo robi online, Shockwave offline" i wszyscy udają że jest spoko i fajnie. Ale w perspektywie, w przypadku finansowego sukcecu BoB:WoV Shockwave nabierze rumieńców i może stanie się pełnowartościowym przeciwnikiem dla 1C. A to oznacza tylko jedno: dobre czasy dla miłośników symulacji - i to nie tych z Kansas ale ortodoksów - bo to oni będą kształtowac opinie publiczną i pod nich będa robione gry w czasie "Head2Head". Potem któraś strona wygra, pozostanie sama na placu i wtedy "Kansas rules again". Tak już kiedyś było: CFS2/Il2

pozdrawiam
ROB

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 11, 2005, 11:50:24 »
Wczoraj zainstalowalem ponownie doswiadzalnie FB+AEP+PF. Sprzet: 128 MB RAM, PIII 800 MHz. Czas instalacji: ca. 4,5 h. Po ustawieniu grafy na najbardziej "wydajna" wszedlem na HL i o dziwo - dalo sie grac. Oczywiscie na serwerze same La-7 za przeciwnikow. Wzialem Spita VIII i w pierwszym locie zrobilem im "mayhem" nad lotniskiem: 2 zestrzelenia Laparchow. Po mniej wiecej 15 minutach grania zobaczylem tekst: "He (she) is good".  :D , wiec zmienilem maszyne na IARa 81c. Zaliczylem 1 zestrzelenie. Potem bawilem sie Ki-43 - juz nie bylo tak fajnie, po czym zakonczylem gre. Oczywiscie malo widzialem, bo przy tych ustawieniach samoloty przeciwnika wygladaly jak latajace krzyze, ale jakos sie latalo.

Jesli chodzi o konfrontacje z UbiSoftem po prostu dziwie sie, ze zadna firma nie postawi na target typu: wielbiciel symulacji. Popatrzmy na Falcona 4.0. Tam samoloty lataja jak powinny, jest cala wirtualna kampania, klikalny kokpit, a do tego wspolczesny pilot wykonuje dziesiatki czynnosci w porownaniu do pilota WWII. Wiec niech nikt mi nie mowi, ze nie da sie zrobic sensownego symulatora WWII. Po prostu - nie oplaca sie, nie ma tylu fanow-programistow lotnictwa WWII lub nie chce sie tego zrobic, bo liczba kupujacych nie pozwoli na zysk odpowiedni do potrzeb tworcow. Patrz: nowe Mercedesy i Audi.

« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 11, 2005, 12:51:30 »
Cytat: Blackmessiah
Po prostu - nie oplaca sie, nie ma tylu fanow-programistow lotnictwa WWII lub nie chce sie tego zrobic, bo liczba kupujacych nie pozwoli na zysk odpowiedni do potrzeb tworcow.

Dokładnie.

Kto będzie płacił 24 miesiące dużej grupie osób (miesiąc w miesiąc) za ich pracę? (zapominamy na moment o Chinach: wyobrażcie sobie 1000 chincyków/programistów/grafików w ogromnej hali :) - co miesiąc nowa premiera)

Widac teraz dokładnie co się kryje pod projektem "IL2" - jednorazowa "kosztowna" (sdjełano w ju es es a) inwestycja w pierwotmego IL2  a potem przepychanie staruszka minimalnym nakładem sił przez kolejne lata. Takie są realia.

pozdrawiam
ROB

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 11, 2005, 13:56:35 »
Ech, znowu psujecie mi humor? A miałem taki dobry, bo przestałem grać w iła. Znaczy, planuję loty relaksujące, krajoznawcze. Zrobię sobie czyste mapy multi (każde lotnisko do jednej strony [niebieskiej ofkorz :D ] ze wszystkimi samolotami) i będę sobie spokojnie podziwiał krajobrazy... puszczę spokojną muzykę i będę się relaksował... 8)

P.S.: Popatrzcie na te swastyki na statecznikach! Może jeszcze tego BoB'a kupię? :mrgreen:
[NIE JESTEM NAZISTĄ]
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 16, 2005, 14:56:57 »
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o kosztach przesyłki... Na oficjalnej stronie BOBa na pewno takiego info nie ma. Czy ktoś się orientuje, ile będę musiał posmarować dodatkowo?

« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 16, 2005, 15:16:38 »
Zobacz na stronie europejskiego wydawcy - GMX Media (Londyn).

http://www.gmxmedia.net/bob2/

pozdrawiam
ROB

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 16, 2005, 15:27:40 »
ROB - od tej strony zacząłem swoje poszukiwania. Niestety mimo moich chęci i zapału, nie znlazłem info na temat ceny dostawy. Możem ślepym siem urodził... sam nie wiem. Nie ma bólu, zawsze zostaje mail i telefon.

« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 16, 2005, 15:56:21 »
A może zacznij wypełniac zamówienie - po drodze cena dostawy powinna się pojawic.

Na innego - czytaj amerykańskiego dostawcę bym nie liczył - tam cena dostawy przekroczy parę razy cenę gry.

Zorientuję się czy czasem nie będzie możliwości zakupu i sciągnięcia gry w niedalekiej przyszłości.

pozdrawiam
ROB

PS. Tu masz stronę developera:
http://www.shockwaveproductions.com/bob/
Fajnie bo dodatkowy DVD ale raczej tylko na terenie Stanów...

Czaju

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 16, 2005, 21:50:15 »
A po co płacić za dostawę?  8)  http://www.dvdboxoffice.com

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 17, 2005, 09:46:01 »
Jeden z forumowiczów SIMHQ podaje, że PC GAMER w swojej drukowanej recenzji obniża ocenę gry za zbyt trudny model lotu. Jeżeli była to fila PCGamera w Kansas to dobrze.

http://www.simhq.com/simhq3/sims/boards/bbs/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=130;t=000100

Mnie osobiście model lotu kojarzy się z oryginalnym IL2.

pozdrawiam
ROB

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 17, 2005, 10:42:27 »
obniża ocenę gry za zbyt trudny model lotu

buhahahahahahaha  :mrgreen: ja chcę tą grę  :twisted:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 17, 2005, 12:52:37 »
Światełko w tunelu? eee nie....ja się wstrzymam z euforią bo pamiętacie PFa i bety 4.0 ;]
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Bartolnikow

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 17, 2005, 15:04:31 »
Tak, ale jak znam zycie to i tak ja kupie, niezaleznie od ocen :) Zawsze cos nowego w klimacie WWII. IL2/PF juz od dluzszego czasu nuda wieje... Ciekawym, jak wpisali w gre udzial Polskich dywizjonow? :)

[ Dodano: Sro 17 Sie, 2005 16:10 ]
Jeden z forumowiczów SIMHQ podaje, że PC GAMER w swojej drukowanej recenzji obniża ocenę gry za zbyt trudny model lotu. Jeżeli była to fila PCGamera w Kansas to dobrze.

Tak, tylko teraz pozostalo trwac w napieciu i niepewnosci, czy aby producenci nie wydadza patcha obnizajacego trudnosc lotu a podnoszacego ocen w grajo-brukowcach!

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 20, 2005, 10:40:58 »
Nowy filmik z  BoB:WoV - "Start i Lądowanie" (37MB)

http://www.shockwaveproductions.com/bob/movies/bob2_takeoff_landing.zip

pozdrawiam
ROB