Autor Wątek: BoB II: WoV złote!  (Przeczytany 13349 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
BoB II: WoV złote!
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpnia 21, 2005, 22:29:06 »
Z filmiku niema sensu wnioskowac jak gra bedzie działać, kompresja robi swoje. A nagrywanie  flmu z gry 800x600 to juz przesada znaczna....
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

lobo

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpnia 21, 2005, 22:39:52 »
Praktycznie nie podobaja mi sie tylko dwie rzeczy...dzwiek KM'ow (ale to moze byc kwestia kompresji dzwieku) oraz..."latanie" samolotu. Wedlug mnie ten samolot nie wyglada jakby latal tylko jakby "latal" (poslugujac sie okresleniem Elwooda). Mam nadzieje, ze to kwestia prowadzenia kamery ale na razie wyglada to jak lewitacja...:/

Za to glos pilota - genialny!!!

I chyba wyglada na to, ze Rowan wreszcie zrobil porzadny engine a nie taki, ktory wyglada jakby sie mial zaraz rozsypac...

« Odpowiedź #62 dnia: Sierpnia 22, 2005, 12:35:54 »
Fantastycznie są zrobione efekty trafienia pociskami z kaemów w wodę i ziemię...a ten rozrzut jest genialny :D
No i lądowanie. Wreszcie widać, że ten samolot ma masę a nie tak jak u Ola, że tonowa maszyna skacze po trawie jak piłeczka pingpongowa.

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpnia 22, 2005, 12:43:50 »
Jesli ktos kiedys zrobi symulator wyscigowy lub lotniczy, w ktorym prawidlowo bedzie odwzorowana masa samolotu (samochodu), bede gral do usr...j smierci.

« Odpowiedź #64 dnia: Sierpnia 22, 2005, 14:15:07 »
Samochodówka to TOCA 2-świetny model jazdy, ale nad masą samochodu się nigdy nie zastanawiałem...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpnia 22, 2005, 16:19:11 »
Wole GTR Racing ;) ale TOCA też fajna :P Wkrótce do tego mam nadzieję dołączy GT LEGENDS bo na silniku GTRa jest.

ALe wracamy do BoBa
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #66 dnia: Sierpnia 22, 2005, 16:22:47 »
Obejrzalem  ten filmik  i  coz moge powiedziec..........chyba nic
Mozliwe ze gierka bedzie takim przelomem  jak kiedys IL 2
Na scrinach nie widac  uszkodzenia samolotow  tylko  dym i  ogien
A gdzie  takei  smaczki  jak   w IL 2 (dziury  w poszyciu odpowiedni kolor  dymku zaleznie od  trafienia  itp)
Jakos tego nie  widze
Pozostake nam tylko czekac  do 26
Pozdrowienia

« Odpowiedź #67 dnia: Sierpnia 22, 2005, 17:42:42 »
Cytat: Blackmessiah
Jesli ktos kiedys zrobi symulator wyscigowy lub lotniczy, w ktorym prawidlowo bedzie odwzorowana masa samolotu (samochodu), bede gral do usr...j smierci.

rajdowy
Richard Burns Rally  :!:
Русский военный корабль, иди нахуй !!!

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpnia 22, 2005, 17:45:34 »
Aaa, na to sie nie zalapalem. Bo juz zaczalem grac tylko w symulatory lotnicze. Ale sprawdze. Nawet cos niecos czytalem, ze spox.

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpnia 23, 2005, 20:23:29 »
Czy ktoś z Was zamawiał coś z gmxmedia, jeśli tak, to jakie są koszty przesyłki?
A w ogóle, to gdzie jest ten sklep, bo jeśli w Stanach, to przesyłka może trochę kosztować.

noe

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpnia 26, 2005, 13:52:05 »
No i chyba już po magicznej dacie premiery na dziś.Wszędzie gdzie zaglądam na sklepy piszą datę premiery na 13.IX a nawet gdzieś znalazłem na 23.IX.
Czy ktos może to potwierdzić czy dobrze to wyszukałem??? :shock:

Bociek

• Gość
niecierpliwy
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpnia 27, 2005, 11:30:49 »
No właśnie - Czy już jest czy go nie ma? Czy ktoś widział (w sklepie, pnp czy gdzie indziej... :wink: ) Czy moze ktoś już grał? Oto jest pytanie.  :?:

yankee

• Gość
« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 27, 2005, 22:18:12 »
Witam wszystkich :)
jestem tutaj nowy (czyt. na forum), ale sie staram  :lol:
wygląda na to ze BoB: Wov już jest
forum BoB na stronie Shockwave'a

JZG_Von Fritze

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 28, 2005, 16:23:20 »
Witam Wszystkich  :)

No właśnie, Yank, z jednej strony dzięki za zapodanie nam linku do forum Shockwava, z drugiej, po przeczytaniu prawie wszystkich postów wolałbym jednak o istnieniu tego forum nie wiedzieć.

Znudzony niekończącymi się patchami do olotrixa zmieniającymi wszystko na wszystko lub wszystko na jeszcze coś innego, byłem bardzo napalony na kupno Bob VoV...
Niestety, po przeczytaniu około 100 postów (ależ ci Amerykanie z Angolami się nie lubią, nie wiedziałem, że do takiego stopnia  :lol: ) doszedłem do wniosku, że gra nie jest po prostu warta takich pieniędzy, ba, ona nie jest warta dużo mniejszych pieniędzy, przynajmniej przed wydaniem dość sporej ilości patchy...Nie wspomnę o screenach zamieszczonych na tymże forum - trzeba pamiętać, że jednak jest to remake starej gry, więc nie ma się co za bardzo czepiać (chociaż wygląd ziemi po prostu...no po prostu razi).

Podstawowe bugi wymienione przez pierwszych nabywców:

Problemy z instalacją (to akurat tylko u niektórych)
Niestabilność (wysypywanie się giery do windy)
Problemy ze współpracą z niektórymi joyami i TrackIR
WYMAGANIA !!!! (jak na taka grafikę). Klient z mocnym sprzętem ( o ile pamiętam: Athlon 64 3400, 1GB RAM, Geforce 6800GT) wszystko sobie zmaksował, dał 2xAA i 2xAF przy 1280x960 i teraz UWAGA: sam na sam z Bf109 przy bezchmurnym niebie miał około 15 FPS a w kampanii przeciwko bombowcom 4-5 FPS! Toż to masakra...

Do tego dochodzi brak multiplaya, którego brak w przyszłości został  na tym forum potwierdzony (nie wiem, czy oficjalnie, bo nie bardzo się jeszcze orientuje who is who na tym forum, ale jednak...)

Reasumując - mam nadzieję, że za 2-3 miesiące zdecydują się wypuścić demo - wtedy sobie je zassam i przetestuję sam...do tego jednak czasu poczekam ze zmianą lotniska i będę przycinał w starego Iłka - moze nie spełnia on do końca ideału Schmeissera (wpadanie i wychodzenie z korka), ale przy szybkości 170 kph na małej wysokości naprawdę lepiej jest lecieć prosto i niczego nie dotykać  :lol:

I tym pesymistycznym akcentem...

~S~

V_Frycu

PS: Zaraz lecę na forum ubikacji zobaczyć, czy tam już strzelają szampany   :cry:

303_Michcich

• Gość
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 28, 2005, 21:31:44 »
nie siej propagandy, ojciec - bugi ma kazda nowo wydana gra. mnie bardziej zainteresowaly komentarze na temat FM - podobno jest bardzo trudny - np. caly czas trzeba regulowac trym....pogramy zobaczymy.

Profilaktycznie,czyszczę broń...

Kusch