Autor Wątek: Spolszczenie Falcona!!!  (Przeczytany 15155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sokolwrc

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #30 dnia: Września 11, 2005, 21:50:00 »
Oki trzy dni pracy i 20 stronek zaliczonych :P Przydało by się więcej czasu ale jak utrzymam tępo to za miesiąc może półtorej już będzie pierwsza odsłona podręcznika... (oczywiście to jest optymistyczny post) :D :D :D Mam tylko nadzieje, że dużo nie pomieszam :D Ale najwyżej będzie trzeba je poprawić ;) No nic zawsze to będzie jakaś podstawa dla przyszłych tłumaczy :D :D

Boxster

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #31 dnia: Września 12, 2005, 23:45:56 »
@sokolwrc
Czy będzie to dokładnie to samo tylko w wersji PL, czy może jakieś rozdziały pomijasz? No i w jakim formacie zamierzasz to opublikować w całości, dalej *.pdf?

sokolwrc

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #32 dnia: Września 13, 2005, 00:11:55 »
Witam!

Co do pominięcia rozdziałów to chyba tylko "Credits..." :P Reszta bezwarunkowo musi być przetłumaczona!

No co do formaciku to oczywiście, że pdf-ik.

[ Dodano: Czw 15 Wrz, 2005 16:28 ]
zmienilem troszke 1 stronke :P

Boxster

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #33 dnia: Września 20, 2005, 19:18:41 »
I jak idzie tłumaczonko? Do przodu, czy jakiś przestój...

hatysz

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #34 dnia: Października 14, 2005, 23:30:51 »
sokolwrc jak cos moge ci pomoc w tlumaczeniu. Angielski znam na dobrym poziomie:> jak cos to wal na gg 2858469 Pozdro :>

Boxster

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #35 dnia: Października 14, 2005, 23:42:55 »
Jak idzie tłumaczenie, na której stronie już jesteś?
Czy może już się poddałeś...?  :wink:

Miszon

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #36 dnia: Października 16, 2005, 11:11:44 »
Hmm... nie chcę zapeszać, ale skryba chyba odpadł, albo zaszył się i tłumaczy. Sokół, jak tu zawitasz to skrobnij cosik, wileu jest zainteresowanych Twoją wersją manuala.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 05, 2005, 09:41:28 »
Czyżby kolega od manuala zrezygnował?  :?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Boba Fett

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 05, 2005, 20:26:51 »
SOOOOKOOOL !! :)

Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 07, 2005, 15:31:50 »
Ekhem z swojej  strony powiem iż tłumaczenie instrukcji to dla mnie lekka pomyłka (nie tylko falcona ale ogólnie do wielu gierek)... ludzie anglika naprawdę trzeba w dzisiejszych czasach znać. Po drugie jak ktoś nie włoży trochę wysiłku w rozszyfrowanie angielskiej instrukcji to może lepiej niech zabierze się za inne gierki niż falcon/lock on ... no ale życzę pomyślnego skończenia projektu.
\___[O}====-
 /OOOOO\

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #40 dnia: Listopada 07, 2005, 17:49:49 »
hehe, ogolnie ja tez nie wierzyłem, trochę jak porywanie się z motyką na Słońce, widziałem już sporo takich zrywów w stylu "przejadę saharę na hulajnodze", a potem kończyło się po paru dniach spuszczeniem powietrza z balonu, a tytaj aż 700str.... (jesli codzień kolega by pisał po 2 str. zajełoby to rok) kolejną rzeczą to fakt, że kolega dopiero co zasiadł do Falcona. Oczywiście, chciałbym by coś takiego się ukazało i życzę jak najlepiej w każdym przejawie adaptacji symulatora na własne potrzeby czy też wnoszenie czegoś/ulepszanie, jednak jak wiadać nici z tego i same obietnice poparte jedynie okładką ... :|
/obym się mylił/
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #41 dnia: Listopada 09, 2005, 22:27:57 »
Cytat: Pchelka
ludzie anglika naprawdę trzeba w dzisiejszych czasach znać

A JAK KTOŚ NIE ZNA TO NIECH SPIE....PAPIER?? Ja tam mam tszy klasy potstawufki i angljka nie znam (żadnego, no chyba że z filmów jakichś, np. amerykańskich, a języki to ten.. no... francuzki trochę....) :) Bez obrazy.

Cytat: YoYo
a tytaj aż 700str.... (jesli codzień kolega by pisał po 2 str. zajełoby to rok

No ale obrazków nie musi tłumaczyć :P. Niech "translatorowi " zdrówko sprzyja  :564:
"Banany na twoim skrzydle to samo zdrowie" - Banan :)

Offline Kusch

• Global Moderator
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #42 dnia: Listopada 09, 2005, 22:48:50 »
Cytat: bananpl
A JAK KTOŚ NIE ZNA TO NIECH SPIE....PAPIER?? Ja tam mam tszy klasy potstawufki i angljka nie znam (żadnego, no chyba że z filmów jakichś, np. amerykańskich, a języki to ten.. no... francuzki trochę....)  Bez obrazy.

Bracie kochany!  :mrgreen:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Boba Fett

• Gość
Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 10, 2005, 00:37:04 »
Łoooo to nas tu więcej jest ?? Jużem myślał że ino ja taki się ostałem  :mrgreen:

Spolszczenie Falcona!!!
« Odpowiedź #44 dnia: Listopada 10, 2005, 00:42:54 »
Panowie no bez przesady w dzisiejszych czasach należy przynajmniej 1 język obcy znać na poziomie komunikatywnym. Nie twierdze że pozjadałem wszystkie rozumy ale naprawdę człowiek który ani me ani be w innym niż swoim nie potrafi wydaje mi się deko ograniczony. A angielski jest obok ruskiego najpopularniejszym językiem świata. Kolejna sprawa to właśnie wybitne gry (fallout,falcon,deus-ex,system sock,falcon) które w oryginale brzmią lepiej. Takich ludzi co im się nie chcę języka obcego ruszyć, podziwiamy potem na forum jak z najmniejszym nie raz problemem lecą i krzyczą POMOCY (bo po co się męczyć). Oczywiście pisząc po "polskiemu" bo do klawisza pisownia albo do worda jest za daleko.
\___[O}====-
 /OOOOO\