Autor Wątek: Rowan's BoB vs BoB od Be Sure Technology Inc - ciag dalszy  (Przeczytany 45131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GD_Luk

• Gość
Odp: Rowan's BoB vs BoB od Be Sure Technology Inc - ciag dalszy
« Odpowiedź #285 dnia: Grudnia 17, 2006, 10:48:07 »
Lataam,  latam ale nie widzę godła dywizjonu 303...no trudno  może mam pecha:)

« Odpowiedź #286 dnia: Grudnia 17, 2006, 13:36:57 »
Czy jest jakiś sposób na znieczulenie joya. Bo mój Cyborg w BoB jest zdecydowanie zbyt czuły. Ciężko coś ustrzelić.

W grze masz regulowane parametry Deadzone (small, Medium, Large), Saturation, Filtering. Jeśli to nie pomaga to zciągnij sobie program "DXTweak2" i tam masz wszelkie regulacje
Nieważne, ile zapierających dech w piersi akrobacji wykonasz - jeśli w decydującym momencie nie zestrzelisz wrogiego samolotu......będziesz martwy.

HL- EKG_Polbaj

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: Stycznia 16, 2007, 20:02:35 »
Szkoda tworzyć moim zdaniem nowy wątek więc zadam tutaj te pytanie.

Można normalnie otworzyć i później zamknąć owiewkę w w Emilu bo zawsze jak dam Open to ją cała wyrwie i wywali ? W Spitach jakoś się da otwierać i zamykać  ???

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #288 dnia: Stycznia 16, 2007, 20:21:41 »
Szkoda tworzyć moim zdaniem nowy wątek więc zadam tutaj te pytanie.

Można normalnie otworzyć i później zamknąć owiewkę w w Emilu bo zawsze jak dam Open to ją cała wyrwie i wywali ? W Spitach jakoś się da otwierać i zamykać  ???

A podstawowe pytanie? Robisz to na ziemi stojąc?  :020:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #289 dnia: Stycznia 16, 2007, 20:22:05 »

Chyba sie nie da - choć nie znam tej gry za bardzo - kupiłem, ale mi się za bardzo nie spodobała (wiem, że to subiektywne odczucie i komuś może się ona podobać - nie będę się sprzeczał  :001:).

Jest to związane z faktem, że w Spitfire i Hurricane owiewka była odsuwana do tyłu, a w Bf-109E była podnoszona i uchylana na prawo. Ponieważ w grze jest tylko funkcja "Canopy Eject", a nie ma osobnej funkcji "Canopy Open" - więc ze względu na fakt, że w Bf-109 nie da się w locie tej kabiny otworzyć funkcja domyślnie ją odrzuca. Ponieważ samoloty angielskie miały możliwość otwarcia kabiny w locie to gra to umożliwia - choć w przypadku polecenia "Canopy Eject" powinno ją odrzucić awaryjnie, a nie otwierać. Ponieważ jednak jest tylko jedna komenda klawiszowa to ją odsuwa, a nie odrzuca.

Powinno być:

Spitfire i Hurricane - dwie opcje: odsunięcia i odrzucenia owiewki, przy czym ta pierwsza opcja możliwa i w locie i na ziemi.
Bf-109 - otwarcie kabiny - tylko na ziemi i odrzucenie w locie.

... ale to tylko gra  :001:

PS. Na ziemi i tak nie jest potrzebne otwarcie kabiny w Bf-109 (chyba nawet podczas kołowania powinna być zamknięta - nawet wolnym!) bo nie ma funkcji wsiadanie i wysiadanie  :021: - natomiast w locie jest OK, bo da się odrzucić. Natomiast w samolotach angielskich jest to przydatne bo można sobie wyjrzeć za silnik podczas kołowania (co było przecież możliwe i w realu) i nie tylko, a to że kabina awaryjnie się nie odrzuca tylko odsuwa to chyba też nie aż taki wielki problem.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2007, 20:34:32 wysłana przez Razorblade1967 »

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #290 dnia: Stycznia 16, 2007, 21:41:26 »
Razor wiem wiem ale chyba gdzieś na necie widziałem filmik jak ktoś zamknął kabinę a  później fruuuu i poleciał. W sumie trochę bez sensu jest gdy klikniesz na otwarcie kabiny (Yoyo na ziemi oczywiście !) to ten ją wyrwie i wyrzuci . Hmm może się pomyliłem i był to CFS w to akurat nie grałem .Juz nie pamiętam porostu jaki to był filmik .

Wiem że to nie jest przydatne ale ja mam takie małe zboczenie …. A najlepiej jak by się dało wsiadać i wysiadać z samolotu itp. LOL

« Odpowiedź #291 dnia: Stycznia 16, 2007, 21:59:48 »
... bez sensu jest gdy klikniesz na otwarcie kabiny (Yoyo na ziemi oczywiście !) to ten ją wyrwie i wyrzuci

Ale tam nie ma przycisku "otwieranie kabiny" ! - klikasz właśnie na przycisk "Odrzucanie kabiny" (dokładnie pisze -> CANOPYEJECT). W zasadzie należałoby się przyczepić do tego, że kabina się odsuwa w Spitfire czy Hurricane - bo prawidłowo to powinna też odpaść.

Wiem że to nie jest przydatne ale ja mam takie małe zboczenie …. A najlepiej jak by się dało wsiadać i wysiadać z samolotu itp. LOL

To akurat rozumiem - bo "mam to samo"  :002:

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #292 dnia: Stycznia 17, 2007, 10:48:11 »
Ejże - a od kiedy to w Spitfire Mk I był mechanizm awaryjnego zrzutu owiewki. Ją się odsuwało ręcznie, w gdy nie dawało się rady jej odsunąć (przy wyższych prędkościach nie dawało się jej odsunąc, MiG-3 też tak miał)  to... albo gineło z samolotem, albo strzelało ze służbowego rewolweru, albo wspomagało się gustownym elementem wyposażenia każdego Spita bodajże do wersji IX (nie pamiętam) czyli pięknym i poręcznym łomem zamocowanym na drzwiach kabiny  :002:.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

« Odpowiedź #293 dnia: Stycznia 17, 2007, 22:11:47 »
Ejże - a od kiedy to w Spitfire Mk I był mechanizm awaryjnego zrzutu owiewki. Ją się odsuwało ręcznie, w gdy nie dawało się rady jej odsunąć ...

No to w takim razie nie ma się o co czepiać tej gry  :021: - jest OK. W Bf-109 owiewka odpada, a w Spitfire Mk.I się odsuwa.

... albo strzelało ze służbowego rewolweru ...

No właśnie jest się jednak czego uczepić! - gdzie jest służbowy Webley  :011: :021:

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #294 dnia: Stycznia 17, 2007, 23:46:16 »
Nie ma - powinno być za to jajowate okienko, które rozbijało się łokciem w celu wyrównania ciśnień.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #295 dnia: Stycznia 18, 2007, 00:49:25 »
Cała pierwsza seria z Castle Bromwich nie miała. Wprowadzili je dopiero doświadczeni praktyką eksploatacyjną, choć faktem jest że w 1941 roku pewnie nawet stare drugoliniowe samoloty po przeglądach już to miały.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: Czerwca 06, 2007, 21:16:07 »
Świetnie zrobiony film z BoB2, stylizowany na guncam:

http://www.youtube.com/watch?v=TfkzygH1csQ

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #298 dnia: Sierpnia 13, 2007, 15:39:03 »
Witam, mam do Was prośbę. Mam Bob2 w wersji 2.06 i w pliku bdg.txt w lini USE_HIRES_LANDSCAPE_TILES=ON mam zmienione na OFF. Gra się odpala i o dziwo po załadowaniu jakiegokolwiek lotu nie wyrzuca do wina  :karpik, ale jest problem z wyświetlaniem tekstur ziemi, w lusterku widzę zieloną trawkę, a jak patrzę na glebę obok samolotu to widzę tylko niebieskie pola, ziemia jak gdyby zlewa sie z niebem, obiekty stacjonarne (hangary, domki) wyświetlają się poprawnie, chodzi tylko o te nieszczęsne tekstury gleby. Wie ktoś jak temu zaradzić? Bardzo proszę o jakieś wskazówki.  :001:

Kopi

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Sierpnia 21, 2007, 16:43:21 »
Czy ktos gral w BOB2 na jakims nowszym radku np. x1600 czy x1950? Planuje zakup nowej karty graficznej i wacham(waham) sie czy wybrac gf7800gs czy radka x1950pro. Mam obecnie radeona 9200 i gdy gram w BoB 2 w pewnym zakresie odlegosci inne samoloty sa biale i jest to wina wlasnie radeona. Ciekawy jestem czy problem tez wystepuje w nowszych kartach ati.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2007, 16:52:10 wysłana przez Kos »