Ok, na wstępie dziękuję bardzo za odpowiedź na mój apel a w szczególności koledze Dark2 i Piotrkowi z. którzy podesłali mi zrzuty ekranu wybryków adik'a230. Krótko mówiąc koleś wbił się do Nas na forum i założył temat o serwerze dedykowanym. Dostał odpowiedź ode mnie w postaci linki 4 linków i następnie go zamknąłem. Po tym kolega Adik230 postanowił się odgryźć, głównie na mnie i zaczął zakładać tematy jeden za drugim o bardzo wymownej treści skierowanej głównie do mnie ale i nie tylko. Później zadziałałem za szybko i nie uwieczniając tego skasowałem posty.
Gość miał na tyle pecha że net miał od mojego dostawcy tyle że oddział w Legnicy. Ja skontaktowałem się Adminem i ten bardzo szybko namierzył winowajce. Sprawa zakończyła się tak że jeszcze dzisiaj owa osoba zostanie odcięta od internetu, w oddziale w Legnicy jest juz pismo o następującej treści:
UPOMNIENIE
Szanowni Państwo,
W dniu wczorajszym wpłynęła do nas skarga od administratora forum www.il2forum.prv.pl,
że jeden z naszych abonentów z sieci w Legnicy zachowuje się w sposób łamiący Netykietę i dobre obyczaje, zachowanie to można określić wręcz jako chamskie. Na podstawie przesłanych logów ustaliliśmy, że osoba, która zachowała się w tak naganny sposób korzystała z Państwa modemu o MAC ID ochrona danych osobowych. Wszelkie dowody są dostępne w BOK w Legnicy (screeny z wypowiedziami). Takie zachowanie jest łamaniem Netykeity, a więc naruszeniem regulaminu naszej sieci oraz wpływa niekorzystnie na wizerunek naszej firmy, jako dostawcy usługi internetowej.
W związku z tym zostali Państwo odcięci do czasu wyjaśnienia tego przykrego zajścia.
Jednocześnie prosimy o bardziej kulturalne zachowanie, ponieważ w przypadku kolejnych tego typu zgłoszeń rozważymy bardziej stanowcze środki zapobiegawcze.
Z poważaniem
ochrona danych osobowych
Administrator VECTRANET /o Legnica
TREŚĆ ZGŁOSZENIA:
Szanowni Państwo
Jeden z Państwa abonentów z legnickiej sieci VECTRANET
w sposób ordynarny odnosił się do osób odwiedzających nasze forum
dostepne pod adresami http://www.il2forum.prv.pl lub
http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/.
82.139.13.227 z takiego ip sie łączył (to jest w3cache z Legnicy)
taką miał nicka: adik230
takiego maila: adik230@op.pl
podłączał się koło 22:00 24 sierpnia
W zgłoszeniu załączam kilka screenów w ordynarnymi
wypowiedziami tej osoby.
Są one dowodem łamania netykiety i przykładem
niskiej kultury osobistej tej osoby.
Prosimy o interwencję, gdyż w przypadku podobnych zachowań
Państwa użytkowników będziemy zmuszeni zbanować Państwa serwer.
Administrator forum www.il2forum.prv.pl
Kubuś i Hefalumpy ;]
[/b]
BANG! BANG! Powiedział Prosiaczek. Case closed ;]
Bardzo dziękuję za pomoc adminowi Tomaszowi P. z oddziału VECTRANET w Jeleniej Górze a także z tego miejsca pragnę pozdrowić brata, rodzinę i przyjaciół, sąsiada, itp. ;]
Ponury szykuj plandekę ;] Aha adik juz otrzymał stałego IPka więc tylko on czape dostał inni z tej sieci juz maja normalny dostęp.