Autor Wątek: Nikt nie jest bezkarny w sieci  (Przeczytany 11348 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Nikt nie jest bezkarny w sieci
« dnia: Sierpnia 25, 2005, 19:26:54 »
...ponieważ mamy tu paru grubych cwaniaków, oraz Mazaka w płonącym szlafroku z adapterem, a to jest straszna broń, straszna...  
Jeden kolega chciał nam tu pokazać jaki jest z niego kozak. No i pokazał. Dalej jak w temacie...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 25, 2005, 19:31:56 »
Ja niestety nie zrobiłem, ale czy można spytać, czemu to takie ważne.

ps.chodzi o zadymę z adim 230?

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 25, 2005, 20:34:30 »
zadyma w UBIkacji? alle ossochoożii? :shock:
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Blackmessiah

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 25, 2005, 20:44:22 »
Taki jeden gosciu co przelecial przez Forum jak Falcon. Niestety pomimo, ze sledzilem cale zajscie na goraco, nie zrobilem zadnego skrina. A chcialem... :cry:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 25, 2005, 21:09:00 »
@ piotrek

Tak, o to chodzi. Mam mały przebiegły plan który pozostanie narazie w mojej chorej głowie. Jak się znajdzie jakiś śladzik to wyjaśnię ;]

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 25, 2005, 21:20:09 »
To może mogę pomóc, bo w miarę dobrze pamiętam przebieg rozmowy 8)

Ajti

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 25, 2005, 22:15:35 »
Ale osochodzi?
Napisaliscie towarzysze takie posty w takim topicu ze juz mnie prawie calego ciekawosc zjadla :D

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 25, 2005, 22:58:34 »
Świadkowie to mało potrzeba dowodu ale juz dzięki przebiegłości obadał cache przeglądarki i mam dwa piękne przykładowe screeny w wykonaniu Adika. Kammeraden sprawdzać cache przeglądarki.

Sposób Josiva, proszę to sprawdzić:

Potrzeba kogoś kto korzysta z IE, bo prawdopodonie strone nadal ma w cache, firefox jakoś nie przechowywuje stron w cache'u, tak żeby dało by się offline włączyć. Należy ustawić tak: plik>pracuj offline otwiera historie znajduje temat z wczoraj i otwiera. Dalej ustawia się plik>pracuj offline otwiera historie znajduje temat z wczoraj i otwiera.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 25, 2005, 22:59:47 »
Chodzi o gościa który dostał wczoraj 999 karnych? :mrgreen:

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 25, 2005, 23:56:52 »
Cytat: KosiMazaki
Sposób Josiva, proszę to sprawdzić:

Potrzeba kogoś kto korzysta z IE, bo prawdopodonie strone nadal ma w cache, firefox jakoś nie przechowywuje stron w cache'u, tak żeby dało by się offline włączyć. Należy ustawić tak: plik>pracuj offline otwiera historie znajduje temat z wczoraj i otwiera

Sprawdziłem, rzeczywiście mam w historii IE ten temat, ale jak chcę otworzyć, pojawia się komunikat ,że nie jest dostępny offline. Być może dla tego,że mam ustawione w opcjach czyszczenie folderu Temporary Internet Files po każdym zamknięciu IE.

W każdym razie ktoś może to mieć. Panowie sprawdzać historię przeglądarek!!

ps Tytuł tematu : "Je..ie was wasze zamulone forum" (wszystko wielkimi literami, a pierwsze słowo niewykropkowane)

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 26, 2005, 01:16:07 »
Dawaj, postów już nie ma po zostały skasowane przez mua ;] ale tytuły wątków też będą pomocne. Każdy dowód chamstwa i buractwa pogrąża tego gościa.

« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 26, 2005, 01:22:10 »
Tylko w jakiej formie mam to przesłać??

Dobra poszło na maila, udało się skopiować ten plik.

ps. Aż boję się zapytac , do czego to posłuży :twisted:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 26, 2005, 01:32:55 »
Jak się uda to zwykły screenshot zapisany do jpga będzie idealny. Mój mail znajdziesz poniżej pod sygnaturką.

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 26, 2005, 01:53:57 »
hyhy Mazak to straszna broń straaasznaaaa  :mrgreen:
Achtung Spitfeuer!

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 26, 2005, 15:02:11 »
Ok, na wstępie dziękuję bardzo za odpowiedź na mój apel a w szczególności koledze Dark2 i Piotrkowi z. którzy podesłali mi zrzuty ekranu wybryków adik'a230. Krótko mówiąc koleś wbił się do Nas na forum i założył temat o serwerze dedykowanym. Dostał odpowiedź ode mnie w postaci linki 4 linków i następnie go zamknąłem. Po tym kolega Adik230 postanowił się odgryźć, głównie na mnie i zaczął zakładać tematy jeden za drugim o bardzo wymownej treści skierowanej głównie do mnie ale i nie tylko. Później zadziałałem za szybko i nie uwieczniając tego skasowałem posty.

Gość miał na tyle pecha że net miał od mojego dostawcy tyle że oddział w Legnicy. Ja skontaktowałem się Adminem i ten bardzo szybko namierzył winowajce. Sprawa zakończyła się tak że jeszcze dzisiaj owa osoba zostanie odcięta od internetu, w oddziale w Legnicy jest juz pismo o następującej treści:

UPOMNIENIE

Szanowni Państwo,

W dniu wczorajszym wpłynęła do nas skarga od administratora forum www.il2forum.prv.pl,
że jeden z naszych abonentów z sieci w Legnicy zachowuje się w sposób łamiący Netykietę i dobre obyczaje, zachowanie to można określić wręcz jako chamskie. Na podstawie przesłanych logów ustaliliśmy, że osoba, która zachowała się w tak naganny sposób korzystała z Państwa modemu o MAC ID ochrona danych osobowych. Wszelkie dowody są dostępne w BOK w Legnicy (screeny z wypowiedziami). Takie zachowanie jest łamaniem Netykeity, a więc naruszeniem regulaminu naszej sieci oraz wpływa niekorzystnie na wizerunek naszej firmy, jako dostawcy usługi internetowej.

W związku z tym zostali Państwo odcięci do czasu wyjaśnienia tego przykrego zajścia.
Jednocześnie prosimy o bardziej kulturalne zachowanie, ponieważ w przypadku kolejnych tego typu zgłoszeń rozważymy bardziej stanowcze środki zapobiegawcze.

Z poważaniem
ochrona danych osobowych
Administrator VECTRANET /o Legnica

TREŚĆ ZGŁOSZENIA:

Szanowni Państwo

Jeden z Państwa abonentów z legnickiej sieci VECTRANET
w sposób ordynarny odnosił się do osób odwiedzających nasze forum
dostepne pod adresami http://www.il2forum.prv.pl lub
http://212.160.164.236/~apacz/phpBB2/.
82.139.13.227  z takiego ip sie łączył (to jest w3cache z Legnicy)
taką miał nicka: adik230
takiego maila: adik230@op.pl
podłączał się koło 22:00 24 sierpnia
W zgłoszeniu załączam kilka screenów w ordynarnymi
wypowiedziami tej osoby.
Są one dowodem łamania netykiety i przykładem
niskiej kultury osobistej tej osoby.
Prosimy o interwencję, gdyż w przypadku podobnych zachowań
Państwa użytkowników będziemy zmuszeni zbanować Państwa serwer.

Administrator forum www.il2forum.prv.pl
Kubuś i Hefalumpy ;]
[/b]

BANG! BANG! Powiedział Prosiaczek. Case closed ;]

Bardzo dziękuję za pomoc adminowi Tomaszowi P. z oddziału VECTRANET w Jeleniej Górze a także z tego miejsca pragnę pozdrowić brata, rodzinę i przyjaciół, sąsiada, itp. ;]

Ponury szykuj plandekę ;] Aha adik juz otrzymał stałego IPka więc tylko on czape dostał inni z tej sieci juz maja normalny dostęp.