Od pewnego czasu zauważyłem, że forum podniosło poprzeczkę i to jest dobre, tak należy trzymać. Na forum jestem tylko rok, ale w zasadzie codziennie zaglądam tu jak do sąsiadów czy znajomych. Lubię poczytać o ciekawych sprawach technicznych i historycznych, o grze, zakrętach, podwoziu, skoku śmigła, sam nieraz coś skrobnę jak podejdzie temat. To forum właśnie o takim klimacie gdzie nieraz dochodzi nawet do ostrych sporów na tematy „wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia” daje mi odprężenie i odpoczynek po całym dniu, a przy okazji można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
Niestety ostatnio, mimo że forum podniosło poprzeczkę dochodzi do nieprzemyślanych wybryków. Czy jest metoda żeby tego uniknąć?
Zastanówcie się Panowie nad tym, dobre ceny na neostradę, popularność Pasyfika i FB spowodowała, że coraz więcej osób tu zagląda. Wiem "świeża krew" jest potrzebna sprawia to, że forum jest ciekawe i „kolorowe”. Ale niektóre wypowiedzi jak zapewne przyznacie mi rację są żenujące. Ja lubię pogadać (niech zaświadczy Piotrek_z) ale jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to wolę posłuchać mądrzejszych.
Może wprowadzenie opłaty przy pierwszym logowaniu? A może nowy użytkownik mógłby pisać do czasu aż lepiej się poznamy tylko w jednym temacie?
Nie wiem jak to zrobić, ale naprawdę należy się nad tym mocno zastanowić.
Pozdrawiam
Ps. O! A może takie działanie jak przed chwilą w temacie o banie dla Ajti, było i nie ma.
Szybko cicho i skutecznie.