Autor Wątek: Regulamin  (Przeczytany 3679 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Elwood

• Gość
Regulamin
« dnia: Sierpnia 29, 2005, 00:04:00 »
Przypominam naszym szanownym forumowiczom, ze mamy nowiuski regulamin ktory przed chwila napisalem, i prosze miec na uwadze ze jest on obowiazujacy.
Nadal bedziemy poprawiac mlodych forumowiczow, osoby nowe itp., moderatorzy nadal beda w miare mozliwosci przerabiac posty "po polskiemu" na "po polsku". Nadal mozna pisac bez polskiej czcionki, bo nie kazdy ma polskie znaki i nie musi miec przeciez. Ale nie naduzywajcie prosze cierpliwosci moderatorow, ani jezykowo, ani merytorycznie.
Poniewaz staramy sie byc na biezaco i trendi, wiec "Wielkie Jol od administracji do forumowiczow"!

piotras

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 29, 2005, 19:39:36 »
A ja osobiscie od nowego regulaminu wolałbym zniesienie cenzury. To zawsze przynosi więcej korzyści niz nowe, doskonałe regulacje!

Waylander

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2005, 19:54:36 »
Uuu, pierwszy strzał w kolano  :lol: Szybka piłka  :mrgreen:

EDIT:

Dodam tylko że to jest najlepszy regulamin jaki czytałem :D

Regulamin
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2005, 20:05:59 »
Też mi się podoba-nie ma 2kkkkk5 punktów, tylko ile trzeba i opiera się na inteligencji i "dobrej woli" forumowiczów, a nie na zakazywaniu/nakazywaniu milionów rzeczy 8)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Regulamin
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2005, 20:11:23 »
Generalnie to zdrowy rozsądek w zupełności wystarczał za te 20 punktów. Brałem czynny udział przy pisaniu jego i szczerze mówiąc podoba mi się. Prosto i przejrzyście.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Schmeisser

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 29, 2005, 20:30:49 »
Wzięty z forum www.drugawojnaswiatowa.org - najlepszego forum edukacyjno-historycznego w Polsce gdzie mam zaszczyt pełnić funkcje moderatora.
I wiecie co? 2/3 akcji które tutaj uchodzą bezkarnie tam zakończyła by sie bezdyskusyjną czapa w takim tempie że jak by pacjent zdążył przeczytać za co , to mógłby uważać że ma bardzo szybkie łącze, a refleks jeszcze lepszy. I to chyba powód dla którego niektórzy wola się udzielac tutaj niż tam. Tyle tytułem terroru i cenzury.

Waylander

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 29, 2005, 20:37:18 »
Cytat: Schmeisser
2/3 akcji które tutaj uchodzą bezkarnie tam zakończyła by sie bezdyskusyjną czapa

Forum DWS, piękne chwile. Czapę juz tam dostałem za avatar który mam tutaj.  Pewnemu panu się to nie spodobało  :mrgreen:

kaa

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 29, 2005, 21:54:17 »
za pieśka? od razu czapę?  :shock:

Schmeisser

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 29, 2005, 22:02:36 »
Nie, za to tylko za napisanie w wątku o Ciapku ( tym prawdziwym z dywizjonu... nie pamiętam juz jakiego ) tekstu w stylu "Kto mnie wzywał"
Way się uniósł honorem jak Leon wywalił posta i wdał się biedaczek w polemike z pozycji 'Co ty mi tu..."
Leon bez słowa wyciągnął przydziałowego Naganta i zastrzelił...jak psa. Ot i cała historia.

Elwood

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 29, 2005, 23:20:40 »
Cytat: Schmeisser
Wzięty z forum www.drugawojnaswiatowa.org - najlepszego forum edukacyjno-historycznego w Polsce gdzie mam zaszczyt pełnić funkcje moderatora.
I wiecie co? 2/3 akcji które tutaj uchodzą bezkarnie tam zakończyła by sie bezdyskusyjną czapa w takim tempie że jak by pacjent zdążył przeczytać za co , to mógłby uważać że ma bardzo szybkie łącze, a refleks jeszcze lepszy. I to chyba powód dla którego niektórzy wola się udzielac tutaj niż tam. Tyle tytułem terroru i cenzury.

Regulamin napisałem sam w dziesięć minut, konsultując jego treść z Mazakiem. Znikąd go nie brałem. Po prostu taki uznałem za dobry. Ma cztery punkty które każdy powinien zdołać przeczytać i zrozumieć. Jeśli nie, to znaczy że trafił na niewłaściwe forum.
Odnośnie dyscypliny, wszelkie próby zaprowadzenia jej tutaj kończą się podejrzewaniem administracji o sympatie pronazistowskie i mordowanie słowiańskich noworodków z szalonym błyskiem w oczach. Musimy się więc na coś zdecydować, bo nie da się jednocześnie trzymać porządku i być dobrym dla wszystkich.
Ostatnia rzecz- to bynajmniej nie jest moje ostatnie słowo i mam już od pewnego czasu wizję jak ma wyglądać docelowo to forum. I będę się starał z czasem do tego doprowadzić. Tak, by funkcja moderatora tutaj także nie była psu spod ogona w polskim lotniczym internecie.

Regulamin
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 29, 2005, 23:59:05 »
Od pewnego czasu zauważyłem, że forum podniosło poprzeczkę i to jest dobre, tak należy trzymać. Na forum jestem tylko rok, ale w zasadzie codziennie zaglądam tu jak do sąsiadów czy znajomych. Lubię poczytać o ciekawych sprawach technicznych i historycznych, o grze, zakrętach, podwoziu, skoku śmigła, sam nieraz coś skrobnę jak podejdzie temat. To forum właśnie o takim klimacie gdzie nieraz dochodzi nawet do ostrych sporów na tematy „wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia” daje mi odprężenie i odpoczynek po całym dniu, a przy okazji można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy.
Niestety ostatnio, mimo że forum podniosło poprzeczkę dochodzi do nieprzemyślanych wybryków. Czy jest metoda żeby tego uniknąć?
Zastanówcie się Panowie nad tym, dobre ceny na neostradę, popularność Pasyfika i FB spowodowała, że coraz więcej osób tu zagląda. Wiem "świeża krew" jest potrzebna sprawia to, że forum jest ciekawe i „kolorowe”. Ale niektóre wypowiedzi jak zapewne przyznacie mi rację są żenujące. Ja lubię pogadać (niech zaświadczy Piotrek_z) ale jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia to wolę posłuchać mądrzejszych.
Może wprowadzenie opłaty przy pierwszym logowaniu? A może nowy użytkownik mógłby pisać do czasu aż lepiej się poznamy tylko w jednym temacie?
Nie wiem jak to zrobić, ale naprawdę należy się nad tym mocno zastanowić.

Pozdrawiam

Ps. O! A może takie działanie jak przed chwilą w temacie o banie dla Ajti, było i nie ma.
     Szybko cicho i skutecznie.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

Offline Leon

• Global Moderator
Regulamin
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 30, 2005, 00:02:06 »
W Internecie, na forum takie jak nasze (bo po 3 latach chyba mogę tak napisać), czy tez na DWS nie ma miejsce na demokrację, wieloparagrafowe regulaminy, bicie piany i takie tam...
To administracja kształtuje obraz forum a uczestnictwo w nim nie jest obowiązkowe. Zakładając, iz regulamin autorstwa Elwooda nie podobałby mi się, lub np. działania adminów - mogę zrobić tylko dwie rzeczy - zaakceptować lub przestać pisać/czytać forum....
Odnośnie sprawy Waylandera - wyglądała mniej więcej (pamieć zawodna a takich doznań miałem juz dziesiątki - być może mundur SS też zrobił swoje) tak jak napisał Szmajs - mamy przyjętą zasadę usuwania "chatowych" postów - ze względu na setki piszących i czytających dzieciaków. A ponieważ userów jest mnoga nie bawimy sie w informowanie o usuwaniu niemerytorycznych postów. Nie wdajemy się także w dyskusję z userami na temat działań administracji i moderatorów - np. zakaz swastyk i runów to zakaz i koniec.

PS. Dlaczego nie mam jeszcze ostrzeżenia??? :twisted:
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Elwood

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 30, 2005, 00:06:53 »
Bo mi uparcie nie odpisujesz na GG ty Grubasie !!!

Schmeisser

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 30, 2005, 00:17:34 »
PS. Dlaczego nie mam jeszcze ostrzeżenia???

:twisted:

Czaju

• Gość
Regulamin
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 30, 2005, 18:33:12 »
Jakkolwiek głupio to zabrzmi... regulamin przesiąknięty jest negatywnymi emocjami. 8) Wyglada on trochę tak, jakbyś chciał się Elwoodzie za wczasu wyładować na tych wszystkich potencjalnych noobach, którzy będą zaśmiecać forum bezsensownymi postami. Gdybym przeglądał forum od wczoraj, to po przeczytaniu regulaminu poczułbym się troche jak intruz. Być może to tylko moje subiektywne odczucie, a może tak ma być, mimo wszystko zdecydowałem się poddać temat pod rozwagę.