Jeszcze raz się wtrącę. Może dla ostudzenia emocji coś trochę z innej beczki,a myślę że nie warto zakładać nowego tematu bo tutaj też była mowa o propozycjach zmian na forum.
Mam taki o to pomysł (jak ktoś uważa, że głupi to się nie obrażam) - proponował bym stworzenie jeszcze jednego działu, a mianowicie Samoloty wojskowe w FS2004. Przecież życie pilota (także wirtualnego) to nie tylko walka z przeciwnikiem, ale nauka latania, nawigacja itp - sam właśnie edukuję moją osobistą małżonkę w wirtualnym lataniu za pomocą Fs-a i samolotu PT-17 (napatrzyła się kobieta i musiałem kupić drugi komp, yoja, pedały etc.). Na forach dotyczących FS-ów raczej pojawiają sie tematy dotyczące samolotów cywilnych, a przede wszystkim pasażerskich (nic dziwnego bo to jest przecież głównym tematem tego symulatora), brakuje miejsca gdzie można by wymienić poglądy i wskazówki dotyczące samolotów wojskowych. W sieci pojawia sie przecież wiele (setki) dodatków darmowych i płatnych, których tematem są samoloty wojskowe - w obu typach różnej wartości i jakości - i dyskusja mogła by być wartościowa przy ich wyszukiwaniu (darmowych) i ewentualnym zakupie (płatnych). Sam jestem namiętnym poszukiwaczem perełek do FS-a z historii lotnictwa wojskowego (tym darmowych) - jak np. P-24 "wynaleziony" dzięki jednemu z tematów na tutejszym forum. A i poziom emocji może będzie tu mniejszy bo w końcu do niczego się w FS nie strzela. Jeśli trzeba to chętnie pomogę przy organizacji takiego działu.
Pozwolę sobie odnieść się również do wypowiedzi, które pojawiły w tym temacie: przez "Mazaka" zostałem trochę źle zrozumiany nie chodziło mi o to, że nie należy porównywać gry do rzeczywistości - sam często to robię, ale że wojnę należy prowadzić tylko w grze a nie poza nią. Ktoś może uznać, że nie powinienem sie wtrącać bo nie latam na HL, a tylko w sieci wewnętrznej ale apeluję - Panowie wyluzujcie! - to w końcu tylko zabawa i szkoda zdrowia na kłótnie.
PS. Jeśli ktoś zechciałby polemizować ze mną na temat pomysłu stworzenia nowego działu to proszę się nie obrażać brakiem mojej reakcji, ale właśnie wybywam na parę dni na "łono natury" co gorąco polecam także tym, których zaczynają ponosić emocję.