Takiej wielkiej nie zrobi z powszechnie niskim UL w naszym kraju. Dla mnie Opera wykonała wielka robotę na rzecz tego co wszyscy w Internecie cenimy najbardziej - wolność wyboru i czynienia tego na co mamy ochotę. Ze wszelkimi plusami i minusami takiej wolności. Jak zapewne zauważyłeś w wielu krajach podnosi się potrzebę (na szczeblu rządów) kontroli i ograniczania przepływu treści w internecie. Opera sprawiła wypuszczając Unite że ich praca zaczyna się od nowa jeśli nie to nawet że jest już beznadziejna

, I o to chodzi. Internet jest jednym z największych wynalazków w historii ludzkości i nie należy go psuć. A Unite go ulepsza. Oczywiście lobby właścicieli wszelkich stron w rodzaju rapid.., mega..., chom..., i innych będzie walczyło bo odbiera się im pieniądze, ale nie dadzą chyba rady. To mi się w Internecie podoba - ruch do przodu, setki pomysłów i stałe, postępujące ulepszanie komunikacji internautów. A od tego jest właśnie WWW. A do korzystania z niej służy właśnie przeglądarka. Najlepszą zaś jest - dla mnie - Opera.
btw. rewolucja czy nie - przekonamy się wkrótce. Zobaczymy jak zareagują internauci.
Co do ilości userów Opery... No cóż słaby marketing w porównaniu do liska robi swoje. Ludzie przeważnie nie wiedzą co jest dobre