Autor Wątek: 10 lat Opery  (Przeczytany 22673 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: 10 lat Opery
« Odpowiedź #120 dnia: Lipca 17, 2013, 14:15:11 »
Kilka dni już mam 15 jak dodatkową przeglądarkę. Jest to całkiem fajny produkt którego ogranicza brak zananych mi funkcjonalności ze "starej" opery :) Nie piszę oczywiśćie odkrywczych rzeczy bo tak twierdzi spora część userów. Wiem tez już że jeśli dostanę spowrotem operę link, zakładki pod paskiem adresowym,ulubione i kilka rozszerzeń które uzywam to nie będę miał problemu z przejściem na 15. może również dlatego że chrome stoi u mnie zawsze służąc do operacji na guglowych aplikacjach z którymi się integruje i działa wysmienicie a są one mi niezbędnę. Jeżeli nowa opera będzie sobie z tym dobrze radziła ja będę zadowolony. Na razie 15 jest dla mnie prawie bezuzyteczna.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #121 dnia: Lipca 18, 2013, 00:25:21 »
Zawsze lubiłem Operę pod względem szybkości działania, aczkolwiek nigdy dłużej tam nie byłem ze względu na mierną ilość wtyczek. Z tego względu mam Firefoxa z 70 wtyczkami, lecz działa to dość wolno - zdaje sobie sprawę, że to częściowo przez nie, ale FF sam w sobie jest też woooolny.

Czy do Opery planuje się dodawanie wtyczek jak w FF? W takiej ilości i jakości?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #122 dnia: Lipca 29, 2013, 17:54:41 »
No i stało się. Po 10 latkach Opera 12.16 straciła u mnie pozycję domyślnej przeglądarki na rzecz Firefoxa. Niestety ilość problemów i brak kompatybilności zmusiła mnie do zmiany przyzwyczajeń. Natomiast z ciekawości wrzucam sobie Chromperę w wersji 15 tak w ramach ciekawostki i poniekąd kontynuacji znajomości. Co dalej będzie zobaczymy :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #123 dnia: Listopada 07, 2013, 21:45:20 »
Z żalem podjąłem decyzję jak ty Kosi. Zainstalowałem Cyberfoxa (wersja 64bitowa FF) Powoli go dostosowuję pod siebie, odkryłem kilka rzeczy których nie miałem pod operą a spodobały mi się bardzo. Żal lat spędzonych z O., ale cóż, nie mogę sie ograniczać z jej powodu.

Opera 17 będzie sledzona przeze mnie, byc może wrócę.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #124 dnia: Listopada 07, 2013, 22:03:23 »
Ja już niestety nie wrócę :). Opera na chwilę obecną nie ma mi nic do zaoferowania. Do FF wrzuciłem sobie kilka dodatków i jest fajno. Mam w zasadzie to co w Operze. Swoją drogą ten Cyberfox łyka dodatki klasycznego FF?

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #125 dnia: Listopada 07, 2013, 22:11:13 »
Wszytko jak w normalnym FF a jest szybszy, no i 64 bit :)

masz jakiś speeddial jak w operze do FF?

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #126 dnia: Listopada 07, 2013, 22:27:16 »
Tak, używam tego:

http://speeddial.uworks.net/

Do znalezienia w dodatkach FF.

_michal

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Listopada 08, 2013, 00:03:59 »
A ja jeszcze nie dorosłem. Po reinstalacji systemu z powrotem zainstalowałem Operę 12.16 Build 1860...

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #128 dnia: Listopada 12, 2013, 07:30:44 »

« Odpowiedź #129 dnia: Listopada 12, 2013, 08:19:53 »
Mam wrażenie, ze w dzisiejszych czasach wszystkie popularne przeglądarki są dobre i szybkie. To, czym znajdują nasze uznanie to już indywidualna sprawa. Wygląd, ilość wtyczek, przyzwyczajenie. Ja ciągle siedzę na Operze 12.16 już chyba tylko siłą przyzwyczajenia. Nowsze wersje niestety nie trafiły w moje gusta i wymagania a inne... no cóż - nie po to z takim mozołem "stworzyłem" własny wygląd przeglądarki, żeby teraz się przesiadać na inną.
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

_michal

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Listopada 12, 2013, 09:25:27 »
Ja w bardzo bałaganiarski sposób korzystam z przeglądarek i bardzo często zostawiam sobie bardzo dużą ilość otwartych tabów, tylko Opera 12 radzi sobie z nimi w miarę rozsądnie i nie gubi sesji przy ewentualnym crashu. Dlatego ciągle z niej korzystam.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #131 dnia: Listopada 12, 2013, 11:13:58 »
Przecież FF też nie gubi. Często wychodzę z kompa przez poweroff, zostawiając FF z włączonymi zakładkami, i mam je na starcie do odtworzenia.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #132 dnia: Listopada 12, 2013, 11:31:47 »
Zawsze można zainstalować do FF menadżera sesji i się nic nie zgubi ;).

_michal

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: Listopada 12, 2013, 12:10:06 »
Nie chodzi o gubienie, to każda przegladarka potrafi, chodzi o to by poradzić sobie z wieloma zakładkami i ich nie popsuć, tu najlepiej się sprawdza Opera. Firefoxa nie lubię jakoś z zasady.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200