Swoją drogą... przerzuciłem się na Operę już prawie całkowicie. Próbuję zedytować jakiegoś tutaj posta... i tekst edytowany mi znika po załadowaniu okna odpowiedzi
To samo, gdy cytuję... klikam, strona się ładuje i widać cytowany tekst... kończy się ładować i tekst znika.
Sprawdziłem sobie na dws.org, gdzie jest ten sam chyba skrypt forum i tam wsio jest OK - nic nie znika.
Przestaję kumać o co w tym wszystkim biega lol
[ Dodano: Czw Wrz 01, 2005 10:12 pm ]No to moich kilka wrażeń po kilkudniowym testowaniu Opery.
Najpierw minusy:
1. Opera najwolniej ładuje strony z pamięci podręcznej - wolniej nawet od IE. Jeśli się bywa na tych samych stronach częściej niż raz dziennie to się staje irytujące.
2. Opera beznadziejnie działa w skryptach for. Wszystkie tagi po kliknięciu daje na koniec bez względu na skrypt forum i umiejscowienie kursora w tekście.
3. Opera nie ma autouzupełniania wpisywanych formularzy, co jest bardzo niewygodne.
4. Opera nie pozwala na przeglądanie wykorzystanych haseł w witrynach jak w Firefoxie.
5. Przycisk "hasło" nie ma sensu, jeśli korzysta się czasem na jednej stronie z kilku
formularzy (różne osoby korzystające z kompa).
6. Zdecydowanie nie odpowiada mi to, żeby mieć namiastkę pewnych rozwiązań, które mam normalnie w FF i IE to muszę instalować dodatkowe nakładki.
Plusy:
1. Opera zdecydowanie najszybciej ładuje strony za pierwszym razem.
2. Opera ma genialne wprost rozwiązanie gestów myszy, które jest znakomitym ułatwieniem.
3. Projektowanie wyglądu okna w Operze jest również pierwszorzędne. Nie ma nigdzie tak wielu możliwości + skryptozakładki, które również bardzo łatwo dodać.
4. Jest miejsce na wpisanie najczęściej wykorzystywanych formularzy i notatek... ale w gruncie rzeczy w ogóle z tego nie korzystam.
Podsumowanko:
Jeśli surfujesz po sieci przeglądając co i rusz nowe stronki rzadko wracając do swoich ulubionych to Opera jest fajna po temu. Ale, jeśli tak jak ja, często odwiedzam strony, w których się muszę logować lub wpisywać formularze, żeby dotrzeć tam gdzie chcę... to zdecydowanie Opera nie jest wygodna.
I chyba pomimo wspaniałeś darmowej Opery... zostanę jednak przy FF pomimo dużych chęci, żeby się przerzucić i pomimo pewnych bajerków, które miłoby było zobaczyć w FF.
Pozdrawiam