Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 172089 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 21, 2005, 20:34:27 »
Oki, w czwartek pewnie trochę pogramy. Proponuję na początek zmienić dzień na noc, zobaczymy czy wówczas będzie oczywiste kto i skąd nadlatuje. O nowej misji rozmyślam, chyba, że ktoś ma gotową i prześle mi do wglądu.
Odnośnie uwag Mava - uważam,  że jeśliby wprowadzać elementy urealniające, które zaproponowałeś, to warto rozważyć propozycję Mazaka, żeby również sprzęt był właściwie rozłożony.
Poza tym nie wiem czy niemieckie migi musiałby z konieczności iść do blue... uważam, że raczej by ich w ogóle nie było w tym rejonie świata. Wyobraźcie to sobie... rosyjski mig vs niemiecki mig, to pachnie 3WW :-))

pozdrawiam,
qrdl

czyli jutro zasady są takie:
1. Do prac AGD używamy *TYLKO* Su25/25t i A10
2. Można atakować i niszczyć wszystko.
3. Lotniska są bronione przez SAMy a to oznacza, że nawet jak ktoś kołuje, to może zostać trafiony i nie powinien marudzić.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 21, 2005, 20:53:51 wysłana przez qrdl »

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 23, 2005, 08:19:58 »
Witam
Zgadzam się z tobą Qrdl. Jednak uważam że koledzy z mojej eskadry mogli by się wkurzyc, jak wiesz nie którzy z nas latają na migu. Rozumiesz więc że mig w barwach niemieckich był by potrzebny.
Dla mnie i dla Płk Emo taki układ sił by pasował.

PS. czy ktoś wie jak wyłączyc powiadomienia? skutecznie psuje to element zaskoczenia.

Korzystając z okazji,chciałbym złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia z okazji Świat Bożego Narodzenia
Pozdrawiam
Maverickdan

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 23, 2005, 09:15:51 »
Witajcie. Co z lotami na dzis(piatek)? Wczoraj  zagralismy rzeczywiscie nocna misje i bylo...hmm inaczej. Mysle ze wrazenie byloby lepsze gdyby na serwerze pojawilo sie wiecej samolotow - moze dzis jakos sie zbierzemy liczniejsza grupa?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 23, 2005, 11:30:30 »
Zdecydowanie za jasno było! Ja domagam się egipskich ciemności :) A dzisiaj pewnie nei będzie za dużo chętnych...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Adler

• Gość
« Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 23, 2005, 20:04:35 »
No ja bym mógł pograć, tylko mi pomóżcie bo LOMAC niechce mi się łączyć z serverem, no i dzisiaj ostatni raz na klawiaturce bo jutro dostane dżoja :020: :020:

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 23, 2005, 23:05:33 »
Nie polatasz raczej, bo chyba nie masz FC.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 25, 2005, 21:46:20 »
Witam,

[1.11] Kończę robić nową misję, będzie inaczej :-) tj. więcej lotnisk (min 3 na stronę, co pozwoli lądować gdzie indziej, jeśli dane lotnisko będzie uszkodzone) i całkowicie nowa sytuacja taktyczna :-)
Jak skończę, a to kwestia najbliższego dnia, to może popróbujemy jak wyszło, proszę czytać opisy gg. Poza tym może wrzuce tutaj mapę z rozmieszczeniem lotnisk i maszyn... zobaczymy :-)

Być może zrobię tak, że samy będą ukryte, a misja zahasłowana. Nikt oprócz mnie nie będzie znał ilości i pozycji samów - będą mobilne, a jak wiecie, ja nie bawię się w agd, więc szanse będą wyrównane. Może to trochę nierealistyczne, ale sądzę, że dodat troche fanfaktora w nadchodzących lotach.

Przewiduję koalicje (dostępne maszyny):
red - Rosja, DDR (mig29S/A, su25T, su27)
blue - Ukraina, USA (f15c, a10, mig29S, su25, su27)

pozdrawiam,
qrdl
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2005, 22:00:48 wysłana przez qrdl »

Emo

• Gość
« Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:14:58 »
No zapowiada się ciekawie :001: Rozumiem że teraz będzie dowolny wybór uzbrojenia A/A ze względu na zwiekszony obszar działania czy nadal pozostajemy przy IR`ach ?

Pozdrawiam.
Emo

PS. Qrdl nie wiem czy jest sens twojej pracy nad tyloma lotniskami po 2 na strone powinny wystarczyć, zazwyczaj to nas lata 6-7 po obu stronach, ale mimo to wygląda fajnie  :001:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:26:51 »
Uzbrojenie pozostanie chyba takie same jak dotychczas... mam wrażenie, że teren nie jest zbyt duży pomimo dużego nasycenia lotnisk, odległości nie przekraczają 100km. Jeśliby uwolnić uzbrojenie, to musiałbym postawić "ciężkie" samy. Możemy się zastanowić co lepsze: lekkie samy + ir, cięzkie samy (patrioty, s300, etc.) + dowolne aa (ograniczone też do 3 sztuk)? Oczywiście w pierwszym wariancie będzie możliwa walka na działa, co znamy z praktyki, w drugim raczej f&f, czyli bvr..

pozdrawiam,
qrdl

Emo, sens jest taki, że możesz zmieniać, przez co utrudniasz, a poza tym jak jedno lotnisko zostanie uszkodzone, to są jeszcze 3 w zapasie i nie będzie jęczenia, że atakuje się pasy startowe. Myślę, że "ci od agd" zajmą się raczej samami niż stojankami
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2005, 22:30:04 wysłana przez qrdl »

Emo

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 25, 2005, 22:55:25 »
Jeśli chodzi o uzbrojenie pozostawił bym również IR`y + lekkie samy tyle że może zwiekszyć liczbę IR`ów do 4 ? ( samolot bedzie równo wyważony  :004:) No i może te "egipskie ciemności" o których Mazak wspominał bo ostatnio to było za jasno  :004: ( tak na początek, potem niech stanie sie światłość )
Aha  a jak bedą ustawione maszyny na tych lotniskach na każdym lotnisku taki sam zestaw wszystkich samolotów (f15, mig i suki) czy na jednym np. F15 na drugim Migi a na trzecim .... ?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 25, 2005, 22:58:56 wysłana przez Emo »

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 25, 2005, 23:15:56 »
Maszyny będą ustawione różnie... np. 2xa10 + 2xf15c; 4x29S + 4xF15c; 2xsu25t+2xsu27
Trochę będzie trzeba się oswoić z misją. W zarysie 2 lotniska są wybitnie o profilu myśliwski :-), reszta mieszana.

pozdrawiam,
qrdl

26.12 - Niestety misja, którą zrobiłem, bardzo mocno obciąża serwer  :015: na wtorek zrobię jeszcze jedną, zobaczymy czy będzie lepiej - zapraszam :-)
Tak to będzie wyglądać

zmieniłem nieco uzbrojenie... np 15 mają teraz 3xAIM9
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2005, 23:26:00 wysłana przez qrdl »

Emo

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 27, 2005, 22:24:57 »
No ta dzisiejsza misja była bardzo fajna latało się super. Troszke "świżej krwi" się pojawiło miejmy na dzieje że na stałe :001: świecie Loczka koledzy zostaną. Trzeba by tą misje zapuścić u Mazaczka  :020: może wtedy bedzie można pograć w wiekszej ekipe.

Pozdrawiam
Emo

Offline martin

• *
  • Szpieg z krainy jaszczompów
« Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 27, 2005, 23:07:44 »
Trzeba by tą misje zapuścić u Mazaczka  :020: może wtedy bedzie można pograć w wiekszej ekipe.

ooo włąśnie, jeszło się dobić dzisiaj

Martin
Sundowner:U nas jest w czym wybierać - do każdej roboty odpowiednie narzędzia.
Schmeisser: U nas się wysyła 1000 MiGów, mogą być puste.

Emo

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 27, 2005, 23:16:13 »
Nie szło bo Qrdl ma ustawiony serwer na max 6 graczy, jak jest więcej to się dzieją cuda. Już nie raz wałkowaliśmy te ustawienia i nic nie pomaga bez dobrego uploadu w loczka się wiekszą ekipą nie pobawimy  :005:.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 27, 2005, 23:21:36 »
Owszem było bardzo sympatycznie, dodam nieco samolotów w tych bazach, z których startowaliśmy, może wzmocnie obronę SAM, bo 1 SAM nie jest w stanie odstraszyć sępów znad lotniska, prawda Emuś ;-)?
Niestety moje łącze neostrady 1MB (ubpload na poziomie 256kbps) przy hostowaniu <6 osób losowo wywala, niestety. Najczęściej serwer stawia Mazakus, ale go coś nie widać od 2-3 dni ;-)

Miło było, przypomniały mi się stare czasy... 2FISe vs logos, mniód :)

pozdrawiam,
qrdl
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2005, 23:25:17 wysłana przez qrdl »