Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #315 dnia: Grudnia 12, 2005, 01:47:11 »
Polatałem trochę przez Hyper Lobby.

Tam, gdzie lata Pilotasso było nieciekawie - po ciemku latali zboczeńcy :003:

Później wszedłem gdzieś, gdzie było widno i ostrzegłem, że jestem nowicjusz. Widocznie nie byli to kolesie na Waszym poziomie, bo po kilku starciach (BVR) koleś odpisał "Roookie, my ass" :001:

Później wpadłem na inny serwer, gdzie leciało się w tą samą stronę, co ostatnio u funny_mana. Łoili mnie cały czas. Przyczepiłem się do jakiegoś kolesia jako skrzydłowy, ale jeden jego zwrot, jedna moja salwa i najpierw gubiłem jego, później swój cel, a później zmieniałem stan skupienia na bardziej lotny :005:
Ale po kilkunastu razach wbiłem się w góry i skorzystałem z tego, że widzę u siebie w NAV ich lotnisko. Przeleciałem ze 200km przełęczami w górach i wypadłem im nad głowami, jak startowali od siebie :002:

Pierwszego zdjąłem, ale jakiś cwaniak był już w powietrzu w pobliżu i się mną zaopiekował... Latałem tak długo, że i na tym serwerze zaczynało się robić ciemno :001:

Raz udało mi się wrócić na macierzyste lotnisko uszkodzonym Su-27. Wyłączyłem silniki, ale się nie naprawił. Nie wiem, dlaczego.

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Grudnia 12, 2005, 16:53:24 »
Kolego Bucic  tylko "ts" i trening z nami, inaczej będziesz tracił czas na uczenie się czegoś,co dowiesz się od nas raz dwa.
Ja dopiero po lotach z kolegami i rozmowach głosowych zdałem sobie sprawę jak mało wiem.
pozdrawiam

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #317 dnia: Grudnia 18, 2005, 21:29:09 »
Zaliczyłem dzisiaj swoje 2 pierwsze F-15 z działka :002:
Jedną z kolizyjnego, a drugą niedługo po stacie z pasa. Zamiast zrobić zwrot i nabierać prędkości, leciał dalej na wznoszeniu 30st.

Patrzyłem i podziwiałem, jak niejaki USSR_Maestro "robi" MiGa-29. A później jeszcze raz i  jeszcze raz...

Cały czas mowa o Guns Only.

Coś cicho się zrobiło.
Ale to dobrze, bo może w końcu wezmę się za robotę :005:
: Grudzień 16, 2005, 19:37:11
Bueh, ale nudy. Były takie momenty, że chciałem, żeby ktos zaczął do mnie strzelać.
Ale to oczywiście tylko moja własna opinia (i wszystko, co dalej napiszę).

Za duży rozrzut maszyn jak na walkę na R-73. No i strasznie schematycznie wygląda to ciągłe skradanie się niektórych po przełęczach. Przydałoby się zmienic teren na mniej pofałdowany - może to by coś zmieniło.

Podsumowując, dalej nie mogę się znaleźć w tego typu rozgrywce. Znacznie lepiej mi szło np. na serwerze RAF Dedicated (HyperLobby).

No i nadal uważam, że znacznie ciekawsze byłoby wypełnianie standardowych misji z kampanii z żywymi skrzydłowymi w formacji.

« Odpowiedź #318 dnia: Grudnia 18, 2005, 21:39:55 »
No to sobie dzisiaj polatałem (jako mięsko :) )
Sprzęt mi klękał co chwile (profil X45 sypał się niemiłosiernie)
ciągłe restarty do kitu z takim lataniem.
Wpieniłem się wymieniam płytę i Ram.
Kurna ale mam nerwy  :699:
Pozdro dla wszystkich.
Niech Moc będzie z Wami!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:01:03 »
Hej,

A ja dziś w końcu zacisnąłem zęby, zabrałem 3 tony bombletek i starałem się odwdzięczyć FISiom za nieustanną troskę o stan nawierzchni naszego lotniska. Prawdę mówiąc 1x raz latałem z takim zestawem, a może 3x kiedy w ogóle miałem jakieś jajeczka pod skrzydłami. Dziś su27+6xRBK-500OA (po 12 bombek w bombce :-). Oto moje wrażenia:
1. Machina niemiłosiernie ciężka, ale da się nieźle napędzić na kilku tys. metrów.
2. Jeśli moi są w przewadze liczebnej (a to jak dla mnie dość rzadka sytuacja), to można spokojnie podejść so wrażego lotsniska, nieźle przycelować i narobić duuużo bałaganu.
3. 3-4 udane bombardowania lotniska FISiów IMHO skutecznie uprzykrzyły im starty.
4. Po trzecim udanym bombardowaniu przestało mnie to bawić, bo czułem jakbym jeździł z taczką tam i spowrotem :-)

Wnioski:

1. Ograniczamy latanie agd TYLKO do wyspecjalizownych maszyn (a10/su25).
2. Nie niszczymy sobie stojanek i pasów, tylko SAMy - co umożliwia później "polowanie" w bliskości lotniska.
3. Zostaje bez zmian, czekamy aż nam się znudzi niszczenie pasów :-)

Co wybieracie?

Na koniec mały smaczek  :021:

Takich 2 gagatków złapać na stojance, to dla mnie wielki sukces i powód do dumy :-)

pozdrawiam,
qrdl
« Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2005, 22:03:08 wysłana przez qrdl »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #320 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:20:39 »
Hmmm powiem tak, to ja zapoczątkowałem nową świecka tradycje ze sprzętem AGD i powiem Wam że dopóki latałem Su25 to była to wielka frajda, bo leciało się długo i jak już się przycelowało to czułem się jakbym w totka szóstkę trafił. Faktem jest że raz na dziesięć lotów byłem w okolicy lotniska. Natomiast w Su33 częściej dolatywałem do celu ale cała zabawa sprowadzała sie do tego żeby dolecieć do wroga, zrzucić bombki i później już niech się dzieje co chce. Zero jakiś ustawień i przygotowań.

Druga sprawa to fakt że na tej mapie wszyscy już schematycznie latają, głównie mam tu na mysli podejścia z bombkami. Nie ma mowy o zaskoczeniu a akurat bez tego w Suce 25 cięzko coś zrobić zwłaszcza że wszystko lata szybciej niż Ty.

Ale ja jednak cenie sobie bardziej towarzystwo niż i wtedy cel latania schodzi na drugi plan :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:48:04 »
Jako, że głównym sposobem identyfikacji na "naszej" mapie jest wzrok, to możemy dla utrudnienia spróbować polatać nocą... na pewno będzie trudniej znajdować przeciwnika i su25 a10 będą mieć większe szanse.
Zapraszam do dyskusji, propozycje, ew. ktoś może zrobi misję w innym miejscu, etc.

pozdrawiam,
qrdl

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #322 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:56:47 »
LOL czemu nie, zawsze dla odmiany możemy rundkę zrobić :D

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #323 dnia: Grudnia 18, 2005, 22:59:21 »
... Takich 2 gagatków złapać na stojance, to dla mnie wielki sukces i powód do dumy :-) ...

No to Qrdl już dostał prezent na święta ... jak zwykle wygrzebał z szafy wcześniej, po kryjomu.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #324 dnia: Grudnia 18, 2005, 23:07:14 »
Jako, że głównym sposobem identyfikacji na "naszej" mapie jest wzrok, to możemy dla utrudnienia spróbować polatać nocą...
Tylko, żeby nie zaczęła się walka, "kto bardziej rozjaśni" :icon_wink:.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Grudnia 20, 2005, 16:04:54 »
[1.11] Szykujta się na ćwartek! Spróbujemy polatać nocą.

pozdrawiam,
qrdl

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Grudnia 20, 2005, 17:36:29 »
Dzis jest wtorej a to bardzo dobry dzien na gre - moge postawic serwer jesli ktos ma ochote pograc ze mna. prosze o napisanie kiedy i kto ma ochote. Czkekam na prpozycje!

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #327 dnia: Grudnia 20, 2005, 18:47:46 »
Witam
Ja panowie proponuję zmianę lotnisk. Nudne już jest latanie w ta samą stronę, gdzie każdy z nas wie gdzie kogo się ,spodziewac.
Moja propozycja to układ sił zbliżony do realizmu.

Proponuję także rozmieścic na każdym lotnisku ten sam zestaw samolotów i wyłaczyc powiadomienie startów i lądowań.
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2005, 18:50:41 wysłana przez maverickdan »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #328 dnia: Grudnia 20, 2005, 23:27:02 »
Osobiście uważam że planeset powinien być zgodny z kolorami, red to red blue to blue dla mnie to trochę bolesne bo moj Mig29 będzie po niebieskiej stronie ale jak już mam być tym złym to mogę w Su25 latać byle bym mial element zaskoczenia. Mi to w zasadzie nie robi różnicy w czym latam bo i tak spadam jak szmata ale i tak najlepiej bawię się w mojej żabce ;]

Emo

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Grudnia 21, 2005, 19:59:22 »
Ok. poszalłem troche na białym puchu, koniec urlopu, Qrdl stawiaj serwer zrobie Ci kuku  :021: