Rozmawiałem z Mustangiem ze 169th na temat tak bardzo nas trapiący. W większości usłyszałem to czego się spodziewałem.
Krótki referat z rozmowy.Problem wywalania powyżej jakiejś tam ilości ludzi jest ponoć stary jak świat, jeszcze sprzed 1.1. Wynika on, tak jak myśleliśmy, bezpośrednio z prędkości uploadu. Zazwyczaj wiąże się też z nagłym narastaniem ping'ow, co akurat u nas nie ma za bardzo miejsca. Chłopaki ze 169th mocno nad tym siedzieli, w wyniku czego mogli mi sprzedać kilka informacji co można jeszcze poza podniesieniem uploadu starać się zrobić - za dużo to pewnie nie pomaga, skoro zdecydowali się na serwer pseudodedykowany, ale warto popróbować.
Wszyscy klienci powinni w konfiguracji mieć ustawioną prędkość 128/128. - to w sumie zazwyczaj mamy.
HOST, czyli serwer powinien mieć ustawienie 1024/256, z tym że takiego standardowo nie ma, wiec 1024/128, it's ok. - tutaj już nie wiem jak zazwyczaj jest u Qrdl'a.
Modemy i inne wynalazki są do bani ( było "do d..y", ale skasowałem

- Mazak rozsierdzilsia po wczorajszym ... po co go drażnić ?) !dużo stabilniej pracuje gra na router'ze!.
Wszystkie AI powinny być wywalone - samy, śmigłowce, czołgi i inne ... do kosza. Na to wpadł wczoraj Kurdl, ale samo w sobie dużo nie zmieniło.
Tak więc może następnym razem spróbujemy u Tracera, on siedzi na routerze. Najlepszym jednak rozwiązaniem byłby silniejszy upload, bo i tak nie wywalczymy więcej jak jednego dodatkowego latającego

i może nie będzie wywalać przy 8.
A cha, chłopaki ze 169th podesłali mi
taką oto stronkę ... są na niej bardzo fajnie rozpisane kolejne kroki konfiguracji większości dostępnych na rynku routerów - i nie tylko - pod wybrane gry!
S!
P.S. 169th - Oni też się modlą, że może ED coś z tym zrobi w 1.11 lub 1.2 - wreszcie!