Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #870 dnia: Listopada 13, 2006, 17:13:12 »
ooo!!. Ty masz misję jakąś , i u mie też jest , więc polatamy sobie  ;)
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

balc3r

• Gość
« Odpowiedź #871 dnia: Listopada 15, 2006, 22:45:26 »
Polataliśmy dzisiaj  (ja, Maverickdan, bacardi i Tracerx) na serwerku, który w HyperLobby widoczny jest jako =RAF= Dedicated. Zabawa była przednia.
Może któregoś pięknego wieczoru (hmm np jutro :020: g.19/20) znalazła by się większa brygada by polatać po jednej ze stron stron (RED ew. BLUE) ?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #872 dnia: Listopada 15, 2006, 23:31:26 »
Może...
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #873 dnia: Listopada 18, 2006, 18:48:32 »
Biją naszych na HL potrzebne wsparcie :015: wrazie co server RAF.Nas nie widać, wchodzimy bezpośrednio przez ip 80.250.163.71  :021:

Szafa1972

• Gość
« Odpowiedź #874 dnia: Listopada 19, 2006, 16:40:30 »
Próbuje zagrać przez HB w Lock On . Niby jestem połączony,ale po wciśnięciu przycisku "start"nie mogę dołączyć do gry. Proszę o pomoc. Jaki powinienem mieć ustawiony port. Adres serwera ładuje się automatycznie. 

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #875 dnia: Listopada 19, 2006, 18:39:26 »
Moje pytanie jest takie: jaką masz wersję LockOna? Bo wiesz, dla Twojej informacji: większość serwerów na HL działa na wersji LO:FC 1.12a, także jeśli nie posiadasz Flaming Cliffs i latasz na LO 1.00-1.02 to raczej nie zagrasz na HyperLobby - wymienione wersje simów po prostu nie są kompatybilne on-line.

Szafa1972

• Gość
« Odpowiedź #876 dnia: Listopada 19, 2006, 19:55:37 »
dzięki John Cool. Nie mam Flaming Cliffs.Teraz wszystko jasne.

Tarkin

• Gość
« Odpowiedź #877 dnia: Listopada 20, 2006, 17:03:26 »
Hej! Dało by rade panowie, żeby z wami polataćć na sieci i pouczyć się obsługi tego złomu? :) Próbowałem w HL, lecz tam to startować lepiej z dobrą znajomością english language a przynajmniej dobrą obsługą maszyny. Radbym był mogąc pouczy się od was. Jak można się przyłączyć?

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #878 dnia: Listopada 20, 2006, 17:18:19 »
Pewnie. Przejrzyj dobrze temat. Poza tym osoby które stawiają serwerek zwykle podają tutaj swoje namiary także nie powinieneś mieć problemów. Wstęp na serwer jest wolnym wszyscy są mile widziani. Standardowa procedura to podanie przez stawiającego serwer adres IP serwera w opisie GG.

HqPL

• Gość
« Odpowiedź #879 dnia: Listopada 28, 2006, 21:38:24 »
Jak chcialby ktos polatac z nowicjuszem takim jak ja to zapraszac mnie na gygy: 7794143, 1.02 i 1.12a posiadam obecnie.

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #880 dnia: Grudnia 30, 2006, 20:11:49 »
Widze ze temat ma zgon. Ja mam troszke czasu wiec moge dzis polatac. Jesli ktos ma ochote to prosze mnie zaczepic na gygy 2502311 albo PW.

bacardi london

• Gość
« Odpowiedź #881 dnia: Stycznia 02, 2007, 23:32:17 »
jak coś dajcie mi znać  o  lotach :015:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #882 dnia: Stycznia 03, 2007, 01:16:07 »
Wczoraj i dziś polataliśmy trochę gunzo (dzięki Schmicht, że mnie namówiłeś, a potem sprałeś  :karpik).
Na serwerze ilość graczy nie przekraczała 6, a serwer raz stał ~2.5, drugi raz ~2h.
Zabawa całkiem przyjema i wielce pouczająca. Gunzo to jest to, choć jak człowiek nieco zardzewieje, to bywa bolesnym powrót do rzeczywistości z serią w płonących otworach :021:
W każdym razie może jeszcze w tym, a może w przyszłym tyg. mam zamiar takie serwery stawiać, więc prosze ewentualnie czytac opisy gg. Zapraszam, bo mam troszkę mocniejszego kompa niż wcześniej i szybsze łącze, więc te 10-13 osób w miarę komfortowo może polatać.

pozdrawiam,
qrdl

ps. I jeszcze małe wytłumacznie z mojej strony. Z reguły jest tak, że jak ktoś mi siedzi na ogonie, to zaczynam wypuszczać flary. Jest to u mnie prawie całkowicie automatyczne. Wiem, że może to powodować spadek fps u innych graczy. Przepraszam, jeśli moje zachowanie mogło wydawać się celowym utrudnieniem w postaci spadku fpsów. Ja te flary wypuszczam, ponieważ:
1) najcześciej walczylismy na IRy, więc jak słyszę loka i wiem, że ktoś jest krok ode mnie, to automatycznie wyrzucam flary - nawet o tym nie myśląc,
2) w pewnej odległości, jeśli wyrzuci się flary, to goniący może mieć ułamek sekundy wątpliwości, w którą stronę wykonam manewr, bo mu dym z flar zasłoni - tak to sobie przynajmniej ja wyobrażam. Ci co latają doga wiedzą, że nawet najmniejsze zawachanie może rozstrzygnąć walkę, albo zniwelowac naszą przewagę..

Jeśli chciałbym wyrzucać flary w celu utrudnienia celowania przez spadek fps, to robiłbym to idąc w gunzo na czołówkę, bo wtedy przeciwnikowi trudniej przycelować przy szybkim minięciu jak mu spadnie fps!

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #883 dnia: Stycznia 03, 2007, 11:04:18 »
Witam
Wiesz przyjacielu, że lubię bawić się na gunzo, więc żeby nie było, że marudzę :121:. Mam kilka pytań do ciebie odnośnie twojego serwera. Chodzi mi tutaj o grafikę. Latając u ciebie na serwerze zaobserwowałem, że mam problemy z przechwyceniem celu wzrokowo. Wiesz, że termo nie mam, więc mój wzrok jest częścią wyposażenia. Na innych serwerach nie mam takiego problemu. Jest to trochę irytujące. Moje pytanie brzmi jak ustawiasz grafikę, chodzi mi o wszystkie ustawienia. Mam średniego kompa i moje ustawienia są takie:

moja ilość klatek na lotnisku nie spada ponizej 27fps nad miastem tak samo, sredni poziom w tych miejscach 30fps

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #884 dnia: Stycznia 03, 2007, 13:05:48 »
ps. I jeszcze małe wytłumacznie z mojej strony. Z reguły jest tak, że jak ktoś mi siedzi na ogonie, to zaczynam wypuszczać flary. Jest to u mnie prawie całkowicie automatyczne. Wiem, że może to powodować spadek fps u innych graczy. Przepraszam, jeśli moje zachowanie mogło wydawać się celowym utrudnieniem w postaci spadku fpsów. Ja te flary wypuszczam, ponieważ:
1) najcześciej walczylismy na IRy, więc jak słyszę loka i wiem, że ktoś jest krok ode mnie, to automatycznie wyrzucam flary - nawet o tym nie myśląc,
2) w pewnej odległości, jeśli wyrzuci się flary, to goniący może mieć ułamek sekundy wątpliwości, w którą stronę wykonam manewr, bo mu dym z flar zasłoni - tak to sobie przynajmniej ja wyobrażam. Ci co latają doga wiedzą, że nawet najmniejsze zawachanie może rozstrzygnąć walkę, albo zniwelowac naszą przewagę..

Jeśli chciałbym wyrzucać flary w celu utrudnienia celowania przez spadek fps, to robiłbym to idąc w gunzo na czołówkę, bo wtedy przeciwnikowi trudniej przycelować przy szybkim minięciu jak mu spadnie fps!

Przepraszam wszystkich że bombardowałem Was na lotnisku. Przepraszam że wogóle do Was na pasie waliłem z rury albo z rakiet IR. Wybaczcie też za flary które wyrzucałem w ilościach hurtowych nad lotniskiem czy też jak mnie goniliście, napewno powodowały "zaciachy" i spadek framerate. Wogóle to ja chciałem się tylko zaprzyjaźnić i jakąś fotkę strzelić. Qrdl Ciebie też przepraszam że tyle razy nazwałem Cię "pał......" i że strzelałem do Ciebie z rakiet.

A teraz na poważnie i z szacunkiem dla wszystkich. Wiem że różnie bywało i czasem zarówno lejce jak i fantazja puszczały ale czy nie uważacie że powoli to przybiera jakąś formę absurdu? Niedługo to wogóle trzeba będzie lecieć na wprost jak ktoś Cię zalockuje.

Ps. Mav wyłącz te AA i ANIZO i zobacz co będzie. Ewentualnie zostaw samo ANIZO.
Ps2. QRA gdzie jest Edelmann [;
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"