Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 171951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

John Cool

• Gość
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #1185 dnia: Marca 22, 2009, 15:48:08 »
Na dziś chyba już koniec. Dzięki wszystkim którzy się pojawili oraz Qrdl'owi i Szmitowi za ogłoszenie w opisie.

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #1186 dnia: Marca 22, 2009, 19:34:07 »
Jakby ktoś miał chęć polatać to serwer stoi. Zapraszam  :001:

IP: xxx.xxx.xxx.xxx

Zaproszenie oczywiście skierowane do ogółu, biorąc pod uwagę numer IP  :003:

« Odpowiedź #1187 dnia: Marca 22, 2009, 23:36:34 »
Loty odbywają się na serwerze o zmiennym IP, za każdy razem w opisie osób latających pojawia się IP serwera - wszystko jest jak trzeba  :002:
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #1188 dnia: Marca 23, 2009, 19:46:37 »
Tak sobie myślę że może ja bym swoich sił spróbował... Podacie ip jak będzie serwer tu czy na gadu gadu? Latam na klawiaturze i jestem bardzo niedoświadczony więc proszę się nie pastwić ;-)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #1189 dnia: Marca 23, 2009, 20:53:49 »
Sporo czasu zapewne minie zanim loty odbędą się ponownie, tym niemniej jeśli będzie szykowała się jakaś impreza w starym dobrym stylu to na pewno w tym temacie pojawi się stosowne announcement  :004:

« Odpowiedź #1190 dnia: Marca 24, 2009, 15:27:39 »
Tak sobie myślę że może ja bym swoich sił spróbował... Podacie ip jak będzie serwer tu czy na gadu gadu? Latam na klawiaturze i jestem bardzo niedoświadczony więc proszę się nie pastwić ;-)
Generalnie wszyscy są bardzo gościnni - na potwierdzenie tego link do jednej z moich poprzednich wiadomości:

Powitanie u FISiów

Zwróć uwagę na czerwony komentarz logos'a (okno chat). Wszystko się dzieje szybciej niż się spodziewasz, ale jest całkiem ciekawie :) POLECAM :-)

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1191 dnia: Marca 24, 2009, 16:14:47 »
Żan Kulka wszystkich wita ciepło i z mlaśnięciem.
Muszę postawić niebawem serwer, skoro pojawiły się wielkookie sarenki.

pozdrawiam,
logos

Tal-Rash

• Gość
« Odpowiedź #1192 dnia: Marca 24, 2009, 23:15:39 »
No tak jak myslałem ;-)
Wiec może na prv ktoś z weteranów na orzełku powie mi jak sprawić by wystrzelona rakieta która namierzyła mnie radarem nie trafiła?
Umiem uciekać przed rakietami typu aim9 ale aim 7 i aim120 zawsze mnie dopadają :/
Takie pytanie przed lotami. Chciałbym mieć minimalne szanse.
A co powiecie na loty bez uzbrojenia? tzn tylko działko ;-) To była by zabawa.......

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1193 dnia: Marca 25, 2009, 00:08:45 »
A co powiecie na loty bez uzbrojenia? tzn tylko działko ;-) To była by zabawa.......

Zabieranie rakiet ma tylko górne ograniczenie - przynajmniej tak jest u mnie - więcej niż jest w preloadzie nie wolno brać, mniej i owszem. Tak więc nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś nie brał ich w ogóle. Mnie jak się kończą rakiety a nie skończyłem z petentem, to przechodzę na zabawę z rury, więc jest szansa, że się poganiamy  :021:

pozdrawiam,
qrdl

« Odpowiedź #1194 dnia: Marca 25, 2009, 15:53:58 »
Wejdź sobie na Akado=RAF=Guns przez HLa, polataj sobie, kiedy zwątpisz, znajdź sobie kogoś na skrzydło, lub jak się uczysz walki to lepiej przed skrzydło i wróć na serwer  :118: Zabawa fajna, pestkowanie zawsze daję dużo frajdy i zawsze podświadomie czegoś uczy, czasem uczy nawet opanowania i ... pokory  :003: jak walczysz z czterema wrogimi maszynami na raz  :banan

p.s. radze ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, dobry do ćwiczeń jest Mirage 2000 jako AI na poziomie Excellent, jak już będziesz go niszczył za kazdym razem to weź sobie 100% paliwa, jak się uda weź uzbrojenie i 9 ton wachy, używaj tylko pestek no i wtedy takie ćwiczenia bardzo uczą dysponować energią samolotu. No chyba, że nie przemyślisz swoich błędów i nie zastanowisz się jak ich uniknąć, no to zaczynasz od początku.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #1195 dnia: Marca 25, 2009, 18:07:09 »
Z AI nie ma sensu ćwiczyć, bo AI non stop wali na dopalaniu. Co to za "ćwiczenia" z przeciwnikiem, który ma głęboko w pamięci.. ile ma paliwa. To się całkowicie nie sprawdza w walce z żywym przeciwnikiem, który może manewrować ciągiem, żeby wystawić cię na strzał. Jedyna, IMHO, dobra metoda, to walka z żywym przeciwnikiem, nawet kosztem ciągłego spadania.

pozdrawiam,
logos

« Odpowiedź #1196 dnia: Marca 25, 2009, 20:04:51 »
Nie ukrywam, masz rację, ale Mirage 2000 jest na tyle mały i na tyle zwrotny, że można poćwiczyć tą presję jaką jest celowanie w przeciwnika, czy uciekanie przed jego seriami, bo z reguły temu co ucieka mniej wali serducho. No i trzeba jeszcze dodać, że np. na Akado guns ludzie nauczyli się działać parami, a czasem nawet trójka fartem się zgra i wtedy nie bardzo można wyciągać wnioski bo miało się mało ... yyy  nie miało się szans na zestrzelenie jednego samolotu.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #1197 dnia: Kwietnia 09, 2009, 16:13:35 »
Zaś wracając do tematu, to nie chcę nic mówić ale najprawdopodobniej w piątek albo w sobotę ponownie postawię serwer na 6 osób. Zasady gry i park dostępnych maszyn takie same jak u qrdl'a. Info jak zwykle w opisie gg u mnie, qrdla lub schmichta (albo wszystkich naraz).

Zaś wszystkim ewentualnym świeżym "sarenkom"  :004: zalecam po wejściu na serwer przeczytanie briefingu misji, a uprzednio jeszcze tego topiku aby zapoznać się z zasadami rozrywki. Pragnę przypomnieć że pilotów myśliwskich obowiązują tylko dozwolone payloady uzbrojenia rakiet IR w ograniczonej ilości. Zaś wulczujący piloci Su-25, Su-25T oraz A-10A mogą dobierać sobie uzbrojenie wg. potrzeb i widzimisie.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #1198 dnia: Kwietnia 10, 2009, 20:08:36 »
Serwer stoi, zapraszam serdecznie.

IP: xxx.xxx.xxx.xxx

Edit: Dziś z frekwencją było słabo, w takim razie zapraszam chętnych na jutro.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2009, 21:18:28 wysłana przez John Cool »

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #1199 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:07:38 »
Info jak zwykle w opisie gg u mnie, qrdla lub schmichta (albo wszystkich naraz).

A jak ktoś nie ma Twojego, qrdla ani schmichta gg?