Autor Wątek: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II  (Przeczytany 195178 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: [1.1x, FC] Wspólne latanie on-line cz. II
« Odpowiedź #450 dnia: Lutego 21, 2006, 19:46:23 »
Witam,

Serwer, który ja stawiam z zasady ma charakter dogowy, czyli powinno być tak jak napisaliście - startujemy, wlaczymy, spadamy, recover i od nowa, obroną przed nadmiernym vulchingiem zajmują się samy i nie chwaląc się, udało mi się zorganizować w sposób zadawaljący ich pracę.
Odnośnie statystyk, coż... jeden lubi Chopina, drugi jak mu śmierdzi spod pachy. Ja znam prosty sposób na zrobienie sobie statystyki: 2 graczy po 2 niki, 1 nik oficjalny, drugi "do bicia". Raz jeden tłucze na oficjalnym, kolege z nikiem nieoficjalnym, a potem odwrotnie. W ten prosty sposób oficjalnie mamy ratio 100 kili: 0 spadków, a "ktoś" z nieznanym nikiem (czyli nasz kolega incognito) ma 0:100, i na odwrót :-) Tego typu przemyślenia zniechęcają mnie do statystyk, bo zawsze znajdą się tacy, którzy będą latać dla statystyk, a nie zabawy (to jak z wyświetlaniem ilości postów napisanych na forum - jak tylko jest to przy niku, to od razu są posty typu "Uje!!", "OK :-), "LOL", etc.
Różne były koncepcje jak spowodować, żeby pilot bardziej szanował swoje wirtualne latadło, ja proponuję, żeby po spadku połamał swój egzemplarz płyty z grą ;-)

pozdrawiam,
qrdl

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #451 dnia: Lutego 21, 2006, 19:58:37 »
O Rany, Qrdeluś, kochanie... Ale przecież na naszych lotach wszyscy się znają i nikt by nic nie podbijał :), a po drugie, czy widziałeś na 504 jakiegokolwiek Nick'a z 0:100, a może chociaż 0:10 ???

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #452 dnia: Lutego 21, 2006, 20:47:06 »
Czyli jak? Bo czegoś nie rozumiem. Jeżeli będę chciał latać jak w realu i przeżyć za wszelką cenę, to będę „statystykiem” hmm. Moim zdaniem wyłączenie RCVR  zmobilizuje trochę pilota do myślenia. Wydaje mi się że jesteśmy  już tak za awansowanymi pilotami że zabawa typu BUM, PACH RCVR, BUM,PACH,RCVR jest już mało ambitna i nie na miejscu. Ja przynajmniej wyrosłem z tego. To co pisze to tylko moje propozycje i na pewno nie zrezygnuję latania z wami bo jesteście ekstra grupą pilotów.

Pozdrawiam
Mav

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #453 dnia: Lutego 21, 2006, 20:56:26 »
Mav, sznowny Kolego, to nie tak, że jak chcesz przeżyć, to jesteś "statsiarzem". W moim mniemaniu zawsze się zanajdą tacy, co będą walić prosto na ciebie nie licząc się z samami i twoimi 9 mimo restrykcyjnych ustawień recovery, w najlepszym razie przeżyjesz 2-3 takie ataki, a potem któryś i tak cię zabierze ze sobą.... a ty się tym bardziej zirytujesz, że akurat będziesz chciał grać z szacunkiem dla maszyny.
W sumie ja nie mam nic przeciwko jakimkolwiek formom latania, po prostu na razie dalej będę stawiał serwer dogowy, może niedługo też poczuję, tak jak Ty, że mi się to przejadło (np. jak wyjdzie 1.2). Tak naprawdę, to za bardzo nie wiem jak miałoby inaczej wyglądać nasze latanie, jakieś misje coop, bo niszczenie lotnisk już przerabialiśmy z nie do końca przewidzianym efektem dla grywalności?

pozdrawiam,
qrdl
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2006, 21:01:38 wysłana przez qrdl »

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #454 dnia: Lutego 21, 2006, 22:54:55 »
Dorzucę swoje 3 grosze:
Dog w postaci takiej jak u qrdl'a jest ok, samo wyłączenie RCVR wiele nie da, a tylko popsuje przyjemność z gry. Bo jak by to wyglądało? Ano albo "last man standing" i ostatnich dwóch pilotów na mapie może się szukać ze 20 minut (a reszta cierpliwie czeka na restart serwera), albo sytuacja tak jak do tej pory, tylko zamiast nacisnąć rcvr każdy spokojnie wychodzi i podłącza się jeszcze raz (czyli w moim skromnym przypadku ~10 min samego wczytywania, jeśli w ogóle mogę się podłączyć, pewnie na nowym sprzęcie będzie znacznie lepiej ).

Do takiej zabawy potrzebne byłyby misje, albo coop przeciw AI, albo 2 strony "human", ale zawsze z jakimś określonym celem, odprawą przed i po misji itp, a nie wpiszIP->wybierzStronę->wybierzSamolot->FLY (masz rację, tak to się faktycznie w realu nie lata). Może uda się stworzyć na naszej polskiej scenie coś takiego regularnie gdy rozwinie się trochę  PL-MOD, kto wie?  :004:

A serwer z logiem "powered by qrdl" mógłby na razie pozostać w dotychczasowej formie  :002:
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

kaa

• Gość
« Odpowiedź #455 dnia: Lutego 21, 2006, 23:16:56 »
Latałem kiedyś kilka razy z NJG1 i tam właśnie odbywały się takie misje z "wątkiem przewodnim" - a to jakaś eskorta, jakiś przechwyt, AI do pomocy/przeszkadzania itp.

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #456 dnia: Lutego 22, 2006, 09:22:23 »
... bo niszczenie lotnisk już przerabialiśmy z nie do końca przewidzianym efektem dla grywalności? ...

:021: :118:

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #457 dnia: Lutego 23, 2006, 08:28:13 »
Witam
Panowie chciał bym poruszyć kolejny raz temat rozważnego prowadzenia walki powietrznej, czyli dbać o samolot jak byśmy w nim byli naprawdę. Chodzi mi tutaj o zwiększenie realizmu. Podczas rozmowy z Boskim Logosem wpadliśmy na pomysł jak spowodować takie zachowania u pilotów :002: :002:. Każdy z was wie co to za gra poker ,prawda? Pomysł jest następujący:
Qrdl zakłada Logos Bank. S.A . :002: :002: Wpłacasz 50pln  na ten bank i  za każde zestrzelenie masz powiedzmy 5zł  :021: ktoś trafi ciebie to ty płacisz temu komuś 5 złotych :005:. hehe. Szatański plan co? Hihi. Ciekawy jestem jak wtedy byście latali twardziele. :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021: :021:
pozdrawiam
Mav

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #458 dnia: Lutego 23, 2006, 09:02:37 »
Cóż nie wiem co byśmy robili z taką kasą, prawda qrdl?   :021: :021: :021:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #459 dnia: Lutego 23, 2006, 10:33:28 »
Nic, ja bym był Skarbnikiem i oczywiście uciekłbym z pieniędzmi :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #460 dnia: Lutego 24, 2006, 12:26:53 »
Ja proponuję rozwiazanie inne. Mazaczek zabiera parę "zagrobników" a koledzy tylko działo albo R60. Plan jest taki, Mazaczek strzela do ofiary, tej podnosi sie realizm bo musi uciekać więc Mazaczek strzela drugi raz żeby było jeszcze ciekawiej. Jak nie przeżyjesz to banik na 21 dni. Oczywiście mnie ta zasada nie obowiązuje...dlaczeg? bo tak :)))
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #461 dnia: Lutego 24, 2006, 15:52:18 »

Do takiej zabawy potrzebne byłyby misje, albo coop przeciw AI, albo 2 strony "human", ale zawsze z jakimś określonym celem, odprawą przed i po misji itp, a nie wpiszIP->wybierzStronę->wybierzSamolot->FLY (masz rację, tak to się faktycznie w realu nie lata). Może uda się stworzyć na naszej polskiej scenie coś takiego regularnie gdy rozwinie się trochę  PL-MOD, kto wie?  :004:

A serwer z logiem "powered by qrdl" mógłby na razie pozostać w dotychczasowej formie  :002:

z czym macie problem ? :P. POtrzeba trochę wyobraźni i pracy dwóch  przynajmniej ludzi i juz macie taki klimat  jak potrzeba. Oczywiście produkt końcowy nie zadowoli miłośników akcji typu : start Bum , katapultowanie , RCVR i od nowa . Pnieważ nie mam jeszcze FC , więc więcej nic nie powiem :). Było jednak tak , że w sieci na wersji LO 1.02 paczka ludzi nie mających wyśrubowanych umiejętnościw LO doskonale się bawiła. Zawiodła jedna rzecz - obecnośc i frekwencja. U Kolegów widzę ,że jest chyba odwrotnie.
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #462 dnia: Marca 03, 2006, 08:29:02 »
Witam

Panowie ostatnio puchy na serverku u Qrdla, co się dzieje?
Teraz bawimy się na „gunzo” wiec zabawa jeszcze fajniejsza.
Mam do was wszystkich pytanie ile kosztowałoby wynajęcie serwera dla poczciwego „locka” i czy było by zainteresowanie utrzymaniem takiego serwera?. Ja jestem za, sądzę że jest już nas dosyć spora grupka, ostatnio nawet pojawił się stary bywalec „Serwera Qrdla”  Alcatraz, ubrany w F-15 co mnie osobiście bardzo cieszy.

Pozdrawiam
Maverickdan

m_ost

• Gość
« Odpowiedź #463 dnia: Marca 10, 2006, 19:50:07 »
Chetnie bym polatał na jakimś serwerku ale totalna lama ze mnie  :001: jeżeli chodzi znalezienie jakiegoś serwera. Ustawienia jakieś dziwne, gdyż trzeba wstawić nr IP serwera. Skąd go wziąć ? Proszę o jakieś wskazówki jeżeli to nie sprawi kłopotu. Z góry dziękuję.

thegenerat_tb

• Gość
« Odpowiedź #464 dnia: Marca 10, 2006, 20:12:11 »
Witam szanowne grono cyber pilotow to moj pierwszy post :001:

Ja latam na Ubi.com  :003: