Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95868 razy)

robsik

• Gość
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #165 dnia: Września 17, 2006, 20:17:59 »
1.Czy jest jakaś zasadnicza różnica między wersją CD a download (np. ograniczona ilość instalacji itd..),

Różnicy w zasadzie nie ma - wybierając typ "download" nie płacisz za wysyłki, opakowania itp - czyli niższa cena, za to, że sam sobie pociągniesz przez net'a.

2.Jak wygląda sprawa ceny - na stronie są dwie: EUR 46.39 i without VAT EUR 39.99 która z nich dotyczyłaby mnie? I czy jest jeszcze jakieś cło, czy inne opłaty które muszę doliczyć.

Nas (tu w Polsce) obowiązuje cena ta z VAT'em - jesteśmy w UE i Słowacja też jest w UE, więc VAT płacimy. Do zapłacenia jest więc (w tym przypadku) EUR 46,39. Ponadtwo nie ma dodatkowych opłat a tym bardziej nie ma konieczności płacenia już żadnego cła (to zaleta :) ).

3.Czy mogę płacić w euro mając konto złotówkowe? - podejrzewam, że tak i że bank to jakoś przelicza po aktualnym, kursie, ale wolę zapytać.

Co do tego, to nie będę się wymądrzał, bo przelewm nie płaciłem jeszcze na konta zagraniczne. Dużo prościej jest zapłacić kartą typu VISA (generalnie międzynarodową).

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #166 dnia: Września 17, 2006, 23:08:58 »
Stanowczo odradzam płacić przelewem, raz, że dostaniesz niebotyczną opłatę za usługę, druga sprawa to sam problem zakupu - czekasz dopóki nie dostaną kasy na konto, teraz tyle jest kart i za darmo że warto wyrobić sobie jedną najtańszą choćby do płacenia w internecie. Warunek - trzeba pracować, ale zawsze można poprosić rodziców itp.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #167 dnia: Września 17, 2006, 23:27:34 »
Teoretycznie mam kartę inteligo z możliwością zakupów w internecie, ale mam konto złotówkowe i stąd moje pytanie - płacić chcę właśnie kartą.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #168 dnia: Września 18, 2006, 00:21:21 »
w czym masz konto to zuełnie nieistotne, najpierw przeliczany jest kurs EU na system twojej karty, potem to przelicza twoj bank, pośrednik, który wydał kartę czyli u ciebie leci to po kursie PKO BP + pewnie jakieś zabezpieczenie transakcji

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Września 18, 2006, 00:27:02 »
Ok dzieki:)
teraz wszysko jasne:) Sorry za te pytania, ale jaszcze nigdy nic na karte nie kupowałem, a nie chce zrobić czegoś źle.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #170 dnia: Września 18, 2006, 12:16:43 »
Mam kartę kredytową PKO BP (złotówkową) i w simmarkecie kupowałem, wszystko sprawnie i elegancko.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #171 dnia: Września 18, 2006, 14:27:20 »
Jakby byli chetni zapraszam na serwerek dziś od 20.35-20.50, można się połaczyć przez www Condora, nazwa serwerka "Ekipa Polska", dziś traska 80km przy stokach :)

Wymóg - 1.0.9 Condor + mapa Provence-Alpes-Côte D'Azur  1.1 (gadki z mikrofonem na Wentylu u mazaka)

klasa "18"

http://www.condorsoaring.com/serverlist.php
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2006, 19:33:35 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

maymar

• Gość
« Odpowiedź #172 dnia: Września 18, 2006, 20:34:28 »
w czym masz konto to zuełnie nieistotne, najpierw przeliczany jest kurs EU na system twojej karty, potem to przelicza twoj bank, pośrednik, który wydał kartę czyli u ciebie leci to po kursie PKO BP + pewnie jakieś zabezpieczenie transakcji

Z tym przeliczaniem to różnie bywa, zależy od banku i karty. Niektórzy np. przy kartach Visa Classic (oczywiście zależy od banku) przeliczają najpierw na dolary a później na euro więc mogą być różice w kursach. Najlepiej dopytać się w banku.

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #173 dnia: Września 18, 2006, 23:37:06 »
Nie strasz bo nie kupi  :004:

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #174 dnia: Września 19, 2006, 00:22:24 »
Kupi kupi :)

« Odpowiedź #175 dnia: Września 19, 2006, 00:32:41 »
Mam pytanie do wszystkich Condorów - jak u was jest ze stabilnością gry podczas lotów on-line. Ja latam z kolegą Ranwersem na wersji 1.0.6 (serwer stawiam ja) i zbyt często jak na mój gust zdarzają się kłopoty uniemożliwiajace ukończenie wyścigu. Wyłączam nawet antywira. Dzisiaj np wyłożyła się aplikacja CondorServer.exe Ciekaw jestem waszych opinii o stabilności podczas lotów na wersji 1.0.9
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #176 dnia: Września 19, 2006, 01:06:33 »
Condorek ver. 1.0.9. działa mi bardzo stabilnie bez zwiech (nie licząc 1-3 sekundowego doczytywania w trakcie lotu co kilka, kilkanaście minut), bez problemów z grafiką - cud miód.
Kiedyś miałem problemy ze współdziałaniem z nodem, ale po wykluczeniu ze skanowania 3-4 plików działa jak napisałem powyżej.

P.S. Kiedyś ktoś coś wspominał na temat korków - są. Dziś jak wprowadziłem discusa (18 m) na 2200 m w kora to już do ziemi mi nie wyszedł  :002: pomimo usilnych prób wyprowadzania. 200 literków baaaardzo mi w tym pomogło.
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2006, 21:01:03 wysłana przez Kos »

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #177 dnia: Września 19, 2006, 07:43:41 »
Ciekaw jestem waszych opinii o stabilności podczas lotów na wersji 1.0.9
Nigdy mi nic nie wywaliło z 1.0.9, wszystko działa b.stabilnie on i off line

www.yoyosims.pl

maymar

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Września 19, 2006, 20:48:27 »
P.S. Kiedyś ktoś coś wspominał na temat korków - są. Dziś jak wprowadziłem discusa (18 m) na 2200 m w kora to już do ziemi mi nie wyszedł  :002: pomimo usilnych prób wyprowadzania. 200 literków baaaardzo mi w tym pomogło.

A spróbowałes otworzyć hamulce odczekać kilka sekund gwałtownie zamknąć i próbować wyprowadzać? Wiem że ASW27 też dziwnie kręci kora (nie chce się wyprowadzać z niego).

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: Września 20, 2006, 00:57:24 »
A spróbowałes otworzyć hamulce odczekać kilka sekund gwałtownie zamknąć i próbować wyprowadzać? Wiem że ASW27 też dziwnie kręci kora (nie chce się wyprowadzać z niego).

Kilka sekund to nie próbowałem, ale tak ze 2 to przytrzymałem i potem zamknąłem wraz z oddaniem drąga i przeciwnym sterem kierunku. Nie dało rady. Ale że to była  kolejna próba opanowania tego korka to na następne zabrakło mi powietrza.
Jeszcze popróbuję tylko na wyższej wysokości.