Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #195 dnia: Września 25, 2006, 15:24:24 »
@syd, a numer seryjny to brałeś ten kolegi? Bo jeżeli tak to powinno działać, no chyba że w tym samym momencie wchodziliście na ten sam serwer. W takim wypadku może być ban na numer. Co prawda nie wiem czy od razu czy po jakimś czasie, bo na zabezpieczeniach to ja się wogóle nie znam  :003:, ale tak mi to wygląda.
Drugą rzeczą jest antywir i jego skanowanie na bieżąco plików condora (*.exe) - tak miałem z nodem. I też od czasu do czasu miałem wywalenie, ale nie tak często. Wystarczyło wykluczyć te kilka plików ze skanowania i problem z głowy.
Trzecią rzeczą która doprowadzała mnie do szewskiej pasji było przypadkowe naciśniećie klawisza windowsa i rolowanie do belki całego sima. Na trybie full screen powodowało to zakończenie lotu. podklejenie styku kilku klawiszy taśmą klejącą załatwiło problem.

Osobiście jednak stawiałbym na pierwszy lub drugi problem.

@Hellmut, pościągaj od razu sobie scenerie z serwera speedbattle z ukierunkowaniem na Provence - na tej najczęściej urządzamy spotkania. Obejrzyj dokładnie szkółkę i przestudiuj ten watek a znajdziesz sporo bardzo cennych uwag.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #196 dnia: Września 25, 2006, 15:46:51 »
A no tak, tego nie dodałem, by sie pobawić trzeba miec oczywiście orginała, na lewe wersje jest kupe fajnych kruczków jakie zapodali producenci tak by na piracie nie móc polatac i on i off line.  Z tego też co wiem to primo. online spada się, nie da się uruchomić, wywala, itp :001:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #197 dnia: Września 26, 2006, 22:38:26 »
http://kriconf.ru/rec/ppt/KRI_2006_Programming_08apr_gal45_05_Maxim_Prut_1C.ppt

co prawda Maddoxowa koncepcja ale jak ktoś zna ruski to ciekawe opracowanie w prezentacji aspektów pogodowych które btw. mają też zastosowanie w Condorze

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Września 26, 2006, 23:52:00 »
Mam jedno pytanko odnośnie kwestii tworzenia nowego pilota, pewnie się nieźle ubawicie, ale wolę zapytać tu niż potem błaźnić się w sieci  :001:
Chodzi mi o to, czy są jakieś zasady tworzenia registration number i competition numbr, czy wszystko jedno co tam wpiszę?
A przy okazji fajny filmik (poradnik) – wyjadaczom się raczej nie przyda, ale może ktoś początkujący skorzysta. http://forum.condorsoaring.com/viewtopic.php?t=4487

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #199 dnia: Września 27, 2006, 00:12:55 »
O nazwach było troszkę wspomniane w tym poście:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5054.msg85317.html#msg85317
Również o panującej dowolności :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Września 27, 2006, 00:26:02 »
 Oj wstyd :icon_redface:
Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że dopiero zainstalowałem Condora i jeszcze nie zdążyłem przejrzeć całego  wątku, a nie spodziewałem się że ktoś jeszcze mógł ten temat poruszyć - sam poruszyłem go z "pewną dozą nieśmiałości" :)
Tak czy inaczej dzięki :)

syd

• Gość
« Odpowiedź #201 dnia: Września 27, 2006, 16:52:03 »
No właśnie o to chodzi że to ful legal. Na online nawet nie próbowałem. Tylko offline na razie. U kumpla wszytsko śmiga a u mnie k^&a :( :(

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Września 28, 2006, 18:11:55 »
Mam pytanie odnośnie force feedbacka w condorze. Podobno jest on zrobiony bardzo dobrze(realistycznie). Nie wiem, czy to jest problem mojego joya (saiteck evo force) czy tak już jest w grze, ale praktycznie brak u mnie efektu "trzęsienia" na pasie startowym - pozostałe efekty w powietrzu twardość w zależności od prędkości i czasem drżenie są chyba ok, ale jeśli np efekt drżenia na pasie jest w tej grze oddany, a ja go nie czuję, to może i inne efekty mój joy interpretuje niewłaściwie lub wcale. Jeśli ktoś gra w condora z ff to byłbym wdzięczny za odpowiedź.

robsik

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Września 28, 2006, 19:36:34 »
Witajcie ponownie!
Właśnie wróciłem ze Słowacji (krótki i intensywny urlop) - zgadnijcie co robiłem  :001: ?

Tak! Po raz pierwszy latałem szybowcem: dwa starty z wyciągarki i godzina w powietrzu. Oczywiście nie mogłem pomanipulować drążkiem, ale frajda nie do opisania! Co ważniejsze zobaczyłem i poczułem na czym to polega. I te wznoszenia! Jestem cały czas niezwykle podekscytowany a co gorsze ( :003:) spodobało mi się to i w przeciągu kilku najbliższych lat chciałbym skończyć stosowny kurs pilota i polatać samodzielnie - do tego czasu trenuję ostro na Condor'e  :001: :001:.

Każdemu kto lata na Condor a nie latał w real - gorąco polecam latanie właśnie w Słowacji: niezwykle gościnni ludzie, przemili a ponadtwo prawie 2 razy taniej niż u nas w Polsce - dobre na początek, aby się przekonać, to jest to!

Teraz jadę na tydzień nad morze z rodziną a potem wracam do ostrych treningów w Condor'e! Do zabaczenia więc i życzę wszytkim silnich wznoszących!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #204 dnia: Września 28, 2006, 23:23:39 »
Mam pytanie odnośnie force feedbacka w condorze. Podobno jest on zrobiony bardzo dobrze(realistycznie). Nie wiem, czy to jest problem mojego joya (saiteck evo force) czy tak już jest w grze, ale praktycznie brak u mnie efektu "trzęsienia" na pasie startowym - pozostałe efekty w powietrzu twardość w zależności od prędkości i czasem drżenie są chyba ok, ale jeśli np efekt drżenia na pasie jest w tej grze oddany, a ja go nie czuję, to może i inne efekty mój joy interpretuje niewłaściwie lub wcale. Jeśli ktoś gra w condora z ff to byłbym wdzięczny za odpowiedź.

Szczerze ci powiem, że miałem tego joya przez 3 dni i on sam bardzo źle oddaje działanie FF. Może to być z tym związane. Wymieniłem na Logitecha i jest OK, a w Condorze ładnie trzęsie i na zaśmigłowym, przeciągnięcie, na ziemi chyba lekko podryguje, zatem w Srajtku może nawet tego faktycznie nie czuć.

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #205 dnia: Września 29, 2006, 02:20:47 »
YoYo, a jakiego dokładnie Logitecha używasz? W sumie ja zanim kupiłem teko saiteka też myślałem, o Logitechu, ale zniechęciły mnie opinie (niezbyt pochlebne), i myślałem jeszcze o MSff2, ale niestety ciężko go dostać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #206 dnia: Września 29, 2006, 09:14:04 »
Wybór joyów z FF na rynku jest bardzo cieńki, albo M$ którego już nie produkują - czyli Wingman, albo Srajtek Evo albo 3D Force Logitech, mam ostatni ale wersję z przed 1,5 roku, teraz jest nowsza i może lepiej nawet działa (z tym moim to trzeba uważać, bo modele są bardzo różne, czytaj "z defektami" więc lepiej kupic gdzieś, gdzie można na drugi dzień wymienić na inny np. MM, Saturn, Electroword itd.)

www.yoyosims.pl

hellmut

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Września 29, 2006, 13:36:05 »
Dzięki
Jak ten się trochę zestarzeje, albo po prostu powiększą się środki na simowe wydatki, to możliwe że się przesiądę.
A w ogóle to po bardzo krótkim czasie spędzonym z condorem musze się zgodzić z Wami, że gra jest wyjątkowa - do tej pory nie potrafiłem za bardzo zrozumieć co może być fajnego w lataniu bez strzelania... okazuje się, że bardzo dużo :) A najśmieszniejsze jest to, że ta gra potwierdza tezę, że w dobrej grze grafa tylko pomaga, grze, a nie jest podstawą - tutaj w końcu można by się czepiać, że drzewka jakieś takie nie takie (brak listków powiewających na wietrze ) i w ogóle, ale mimo to, wszystko jest przedstawione jakoś tak sugestywnie, że ta pewna umowność wcale nie przeszkadza, a mnie się nawet podoba :)
Wszystkim wahającym się szczerze polecam - gra jest warta każdej złotówki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #208 dnia: Września 29, 2006, 14:37:41 »
Jak zaczniesz startowac w jakiś wyścigach online to zobaczysz, to są dopiero emocje ...

www.yoyosims.pl

pepe5k

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Października 01, 2006, 17:21:53 »
Witam!
Czekałem i czekałem z kupnem Condora. Jak już sie zdecydowałem nie ma go na Pilot.pl. Znacie może jakiś inny sklep w Polsce w którym moge kupić tego sima? Nie mam karty płatniczej tak, że zakup z zagranicy odpada.