Ściągnąłem demo, które pozwala na 5 minut lotu. Krótkie wnioski:
grafika - przeciętna, żeby nie rzec - słaba. Bryła szybowca i oświetlenie śliczne, ale cała reszta jak sprzed kilku epok.
dźwięki - całkiem ładne.
model lotu - jakiś dziwny, ale trudno określić, bo "widoki" są też dziwne... Szybowiec naprawdę kosmicznie zachowuje się w nieustalonych stanach lotu - już PF jest lepszy, nie mówiąc o doskonałym Condorze...
model zniszczeń - nie wiem, nie udało mi się zniszczyć szybowca.
Na dodatek "widok z kabiny" jest "dynamiczny" - wzrok podąża za kierunkiem lotu,w dodatku bez żadnych ograniczeń, co w korkociągu sprawia, iż podziwiamy estetykę własnych spodni...
Termiki ani żagla nie stwierdzono, ale może gdzieś są, tylko te 5 minut...
"Smaczki":
- w "bazie danych" są takie wynalazki jak Spitfire i Bf-109, więc nawet jeśli nie da się nimi polatać, to pewnie można je gdzieś spotkać w powietrzu;
- można spokojnie lądować w terenie przygodnym, nawet (a może zwłaszcza) na zboczach gór - wychodzi to całkiem ładnie i realistycznie;
- i najlepsze: ptaki! minąłem się z bocianem parę razy...
Z tego co zrozumiałem, jest to symulator z ciągłym, stałym kontaktem z siecią (nie wiem, czy zawsze, czy tylko jest to jedna z funkcji) - coś jak vatsim na FS'ie - robimy sobie wirtualny świat i sobie wirtualnie latamy z wirtualnymi pilotami z całego świata... Zresztą podobieństw do FS'a jest więcej - od "wyglądu świata" po szatę graficzną pudełka...