Autor Wątek: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator  (Przeczytany 95690 razy)

Schmeisser

• Gość
Odp: Gutes Produkt! - Condor: The Competition Soaring Simulator
« Odpowiedź #105 dnia: Marca 29, 2006, 20:25:41 »
Dla mnie , jak na początek wystarczająco jasno wytłumaczone :)  . Dlaczego działa  - potem będe do tego dochodził :D na razie istotne jest to że potrafię się wznosić :D całkiem skutecznie. I nawet nie musze miec pogody ustawionej na bombastik :P
Serdecznie dzięki :)

Jakoś największym sentymentem traktuje Fox'a , może dlatego że dane mi było dosyć gruntownie zapoznać się z możliwościami tego 'kowadełka'  :D.  Po kilkudziesięciu minutach 'kondorowania' zwróciłem uwagę na dwie rzeczy -  fox w simie jest elastyczny, w realu można sie nabawic siniaków na instrumencie pilotażowym :) taki sztywny jest, druga rzecz to dzwieki - ten szybowiec wydaje nieprawdopodobne dzwięki, przynajmniej w porównaniu do takiego puchacza, bo to jest mój poziom odniesienia, zas w simie po prostu swiszczy.
Ach, i jeszcze jedno. Kolego Schmeisser, ja Cię porszę, nie obrażaj pupy. Jak wielokrotnie wspominałem, to najlepszy przyjaciel i pomocnik szybownika

Użyta w kontekscie 'dupa' była z gatunku ziemno ądowych , więc bez obaw.

Offline Marzen

• *
  • Dzban Fan :)
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 06, 2006, 10:03:43 »
Wczoraj kręciłem się radośnie po Alpach gdy moja szanowna małżonka zakrzyknęła z wieży, że już chyba czas lądować, bo zaniedbałem domowe obowiązki. Z lekkim żalem spojrzałem na 2,5 tys na budziku i zacząłem wytracać wysokość przed lądowaniem. Poniosła mnie jednak ułańska fantazja i kręcąc figury zapomniałem, że to nie mietek i nagle zostałem bez skrzydła na wysokości okolo 1 tys metrów. I nagle uświadomiłem sobie, że nie ma kombinacji klawiszy do zrzucenia owiewki, odpięcia pasów i skoku !! Czy ja jestem ślepy, czy rzeczywiście uznano, że coś takiego jest niepotrzebne ?
A w ogóle, to szkółka też jest niepełna - na sytuacje niebezpieczne za wyciągarką typu zerwanie lub niewyczepienie liny miałem 6 lotów ! A tu nie ma :)

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 06, 2006, 15:16:28 »
nie ma kombinacji klawiszy do zrzucenia owiewki, odpięcia pasów i skoku

Nie ma też symulacji uszkodzeń typu np. zacięcie steru, więc myślę że można przeboleć.

A w ogóle, to szkółka też jest niepełna - na sytuacje niebezpieczne za wyciągarką typu zerwanie lub niewyczepienie liny miałem 6 lotów !

Bardziej rozbudowana szkółka by się faktycznie przydała, bo ten symulator w trybie "single player" nie oferuje zbyt wiele atrakcji. Przydało by się coś na kształt "kariery", którą zaczynało by się właśnie od "zaliczania" kolejnych etapów szkolenia.

Jest właśnie na forum Condora wątek "wishes for patch 8-9-10", z tym że jednak przeważają tam prośby o nowy, lepszy model pogody i nowe zabawki latające. Na razie ten wątek nie dorasta do pięt rozmachem ostatniemu tutejszemu wątkowi o pomysłach na BoB by Oleg, ale dorzucę swoje 3 grosze :)
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

xper

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 15, 2006, 14:11:28 »
Gdzies na forum condora znalazłem super film nagrany własnie w tym simie  ;) polecam  http://www.mytempdir.com/588057  i jeszcze jeden troche inny ;) http://s51.yousendit.com/d.aspx?id=1B3XRX6URVLT80KFJT24PDQ4DB
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2006, 14:19:13 wysłana przez xper »

Marioosh

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Maja 04, 2006, 14:50:28 »
Dobra a ja mam pytanie z innej beczki, na które dotychczas nie znalazłem nigdzie odpowiedzi a troszkę czasu nad tym problemem spędziłem, więc nie wynika ono z mojego wrodzonego lenistwa. Jak zmieniać waypointy na palmie podczas lotu?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #110 dnia: Maja 04, 2006, 15:36:26 »
Podczas lotu? Nie wiem czy dobrze rozumię pytanie - wlatując w nie, w obszar zaznaczony trójkątem zaliczasz waypoint, trzeba tylko zwroci uwagę czy nie ma ograniczeń na zaliczenie np. wysokości itp. jesli chodzi o zmiane waypinta na PDA na kolejny (bo np. nie chce ci sie lecieć do 1 tylko do 2) to (chyba o ile pamietam) jest jakiś klawisz do tego > skip to the next waypoint czy jakoś tak (zmienia się info na PDA wtedy)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

GD5

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Maja 08, 2006, 14:57:13 »
Dobra a ja mam pytanie z innej beczki, na które dotychczas nie znalazłem nigdzie odpowiedzi a troszkę czasu nad tym problemem spędziłem, więc nie wynika ono z mojego wrodzonego lenistwa. Jak zmieniać waypointy na palmie podczas lotu?

Wyznaczona trasa jest cała do "oblotu". Punkty zwrotne zmieniają się automatycznie w momencie zaliczenia. Trzeba zwracać uwagę na to w jakim zakresie wysokości dany punkt jest otwarty, w jakim sektorze trzeba go zaliczyć, a czasami bywają punty z tzw. oknami (dolna i górna wysokośc). Dodatkowo po zaliczeniu każdego punktu zwrotnego pojawia się komunikat. Jeżeli chcesz lecieć do kolejnego musisz przełączyć PDA na mapkę ale w momencie zaliczenia punktu nie będzie komunikatu, a cała trasa nie będzie zaliczona i uzyskasz 0 predkość :007:

POZDRAWIAM

P.S
YoYo coś ostatnio nie widać cię pod Cu :001: Rozumiem że pracujesz nad Mi-17 MW RP
Serdecznie Pozdrawiam

[załącznik usunięty przez administratora]
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2006, 15:04:11 wysłana przez GD5 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #112 dnia: Maja 08, 2006, 21:32:56 »
YoYo coś ostatnio nie widać cię pod Cu :001: Rozumiem że pracujesz nad Mi-17 MW RP
Serdecznie Pozdrawiam

Za dużo tych simów qrcze a rączki do joya tylko dwie  :004:, 2 dni temu latałem w Condorka ale tylko 30min. Pzdr

www.yoyosims.pl

Marioosh

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Lipca 19, 2006, 15:42:25 »
Przydałby się dział Condor, ale że jako go nie ma to pytam tu. Podczas uruchamiania programu w trybie Flight School lub Free Flight dostaję komunikat "floating point divison by zero". Dzieje się to podczas wyświetlania obrazków z symulatora gdy nad paskiem postępu pojawia się informacja "loading plane" Testowałem rózne kombinacje patchy, driverów, ustawień grafiki i dzwięku i nic. Czy moze ktoś miał taki problem i udało się go rozwiązać?. Moje perypetie wraz z dodatkowymi informacjami są opisane podążając za poniższym linkiem.

http://forum.condorsoaring.com/viewtopic.php?t=4030

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Lipca 19, 2006, 18:40:46 »
Takiego komunikatu nie miałem jeszcze, ale za to miałem inne ciekawe. Problem tkwił w antywirusie nod32 i jego gorliwości w skanowaniu uruchamianych aplikacji. Rozwiązaniem było wyłączenie za skanowania kilku plików *.exe w Condorze. Od tamtej pory chodzi miodzio. Tutaj link do problemu i jego rozwiązania:
http://forum.condorsoaring.com/viewtopic.php?t=3458
Drugą rzeczą, która wywalała mnie z gry było ustawienie grafiki na "fullscreen emulation". Z kolei u kolegi tylko na tym właśnie ustawieniu gra działa stabilnie. Nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja mam AMD a on PIV - może z tymi zmiennoprzecinkowymi coś w tym jest?
Jeszcze poszukam w wolnej chwili, może coś znajdę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #115 dnia: Lipca 19, 2006, 19:21:59 »
Przy każdej grze, zalecane jest wyłączenie na czas grania Antywira, raz, że parę FPSów więcej, a po drugie uniknie się takich właśnie "kwiatków"

www.yoyosims.pl

Marioosh

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Lipca 19, 2006, 20:13:16 »
Niestety wylaczenie antyvira i rózne kombinacje ustawień grafiki nie zmieniły nic z objawów. Dobrze, ze człowiek sobie moze troche w realu polatać. :)

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Lipca 26, 2006, 23:45:45 »
W ramach odpoczynku od szczylanki pt. FB+AEP+PF stawiam jutro (czwartek 27.07.06) serwerek Condorka. Chętnych na "skatowanie się inaczej" zapraszam około godziny 20.00-20.30. Czas na przyłaczenie 30 minut (serwerek uruchomię o 20.00). Spróbuję, bo jeszcze tego nie robiłem, być na liście serwerów, ale gdyby mi się nie udało to można bezpośrednio się łaczyć na mój IP 83.238.58.165.

Wymagania:
- wersja 1.0.8
- zainstalowana sceneria Provence-Alpes-Côte D'Azur, wraz z patchem 1.1
- co najmniej 2 godziny wolnego czasu (trójkąt 187 km - trasa nie jest prosta - nie ja wymyślałem  :002:)
- być przygotowanym psychicznie na lekki stres
  bo, jak wiadomo, pogoda w górach zmienna jest  :021:

Krótki opis trasy:
Jak już pisałem robimy trójkącik po górach. Bramka strtowa ustawiona na max 1600 m wiec nie należy się piąć za wysoko, reszta turnpointów standardowo do 5000 m. Będzie dość dobrze wiało, temperatura niska, kominy będą. Do wyboru cały park szybowcowy więc dla każdego coś miłego.

Dd 20.20 powinienem być na ventylku.

Zapraszam.

Marioosh

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Sierpnia 03, 2006, 15:06:47 »
Pomogła reinstalacja systemu po 2 latach się nalezało. Do ściągnięcia jest Słowacja wraz z południową częścią Polski. Polecam uwadze kolegów.

http://www.speedbattle.com/downloads.php?lang=en
http://www.lowlands-cup.com/frames.asp?main=/Downloads.asp

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #119 dnia: Sierpnia 21, 2006, 20:27:30 »
Troche dziś przewertowałem Forum Condora i uuuuu, chyba sobie znów instalnę, Lazurowe wybrzeży wygląda cudnie, a patch 9 w drodze, poza tym mam duży sentyment bo to naprawdę GRUBY sim:

www.yoyosims.pl