To znaczy, że zmieści się tam jeszcze jedno malowanie dla 1 ELT?
Ja bym głosował za trochę starszym samolotem. Najnowsze wydają się prawie identyczne z malborskimi, jak patrzyłem na zdjęcia np. 114 z ćwiczeń Cleaen Hunter 2005 to wydawało mi się, że jest dwukolorowy tylko, chyba, że to złudzenie.
Tak powinien powstać jeszcze jeden skin dla 1 elt - taki uniwersalny bez numeru, który będzie generowany przez grę (czerwony dwucyfrowy). Co do malowania samolotów z Malborka i tych z Mińska po najnowszych remontach to faktycznie wydają się być malowane jednym kolorem - spód i jasne powierzchnie u góry. Jeżeli są to dwa odcienie niewiele różniące się od siebie (z niektórych zdjęć to może wynikać) to i tak byłoby to trudne do oddania tego w Lock On. Niewielka kilkupunktowa zmiana w skali koloru (w RGB) praktycznie nie powoduje zmian wizualnych w grze. Dlatego podczas robienia skinów różnice kolorystyczne musiałem oddać trochę "przesadnie".
Jeżeli chodzi o skiny z 41 elt to użyłem jednego jasnego koloru, natomiast w 1 elt samolot z numerem 67 ma dwa odcienie jasnego, ale jest to praktycznie niezauważalne. Jest też malowany nie w odcieniu szarego, a niebieskiego koloru. Samolot z numerem 38 ma trochę jaśniejszy szary kolor na górnej powierzchni niż samloty z numerami 56 i 92 - tak to wynika ze zdjęć. Nie wiem - może jest to spowodowane wpływem warunków atmosferycznych przy dłuższej eksploatacji na farbę. W każdym razie zrobiłem te dwa ostatnie jako nieco ciemniejsze i wyraźnie szare na górnych powierzchniach. Generalnie bardziej szare są samoloty uzyskane z Czech niż te wcześniejsze pochodzące z dostaw z dawnego Związku Radzieckiego. Pewnie jest to spowodowane różnym czasem dokonywania remontów.
Co do problemów w oddaniu rzeczywistego wyglądu to dochodzi do tego zniekształcanie przez grę elementu dziobu (osłona stacji radarowej) - ten element skinu jest rozciągany, a ponadto składa sie z 3 elementów: góry, dołu i boku, który jest tylko jeden - drugi bok jest lustrzanym odbiciem. Tak, że nie sposób uzyskać takich "ładnych fal" przy przejściu kolorów czy nie udało mi się odtworzyć właściwego kształtu czarnej plamy na dziobie maszyny z numerem 4118.
Jeżeli chodzi o ten skin dla 1 elt (uniwersalny) to zastanawiałem się czy może jednak zrobić to w nowym malowaniu z nowym oznaczeniem 1 elt - będzie bardziej aktualny - tak pomalowane są samoloty 67, 111, 114, 115 i zbliżony jest 108. prawdopodobnie z biegiem czasu tak będą wyglądały kolejno remontowane maszyny (chyba, że ktoś kupi w WZL-2 nowe farby o innych odcieniach

).
Na razie do "zassania" mały update do PL-MOD 1.11 obejmujący dotychczas dokonane zmiany (zanim zostanie wydany PL-MOD2)
http://rapidshare.de/files/10830336/PL-MOD_update.zip.htmlobejmuje on:
1. Nowy plik MEInit dostosowany do 1 skina uniwersalnego i 4 numerowanych w 1 elt oraz pozostawiający bez zmian mozliwości 41 elt - 5 skinów (1 bez numeru i 4 numerowane). Dodatkowo jest też tam zmiana dodająca fikcyjny SU-25 z 8 elt - w ostatecznej wersji będzie to pewnie możliwość opcjonalna, ale tak aktualnie mam skonfigurowany u siebie LO
- do foldera LOFC/ME2. Trzy pliki usuwające generowane numery (ze skina "Swifts"..., żólte numery boczne oraz te małe numerki na końcu statecznika pionowego)
- do foldera LOFC/Bazar/Temp Textures3. 4 skiny samolotów z 1 elt - numery: 38, 56, 67, 92
4. 4 skiny samolotów z 41 elt - numery: 4111, 4113, 4115 ("szparka" na "pół etatu"

), 4118
5. skin SU-25 w polskich barwach z oznaczeniami 8 elt.
- skiny spakowane ModMan-em