To kto jest wg Ciebie godzien by odbyć taki lot? ,hę?
NAWET jeśli poleciała na koszt podatników, ( w co wątpię) , to jest to dobra forma "naganiania" do wojska.I kobiet i mężczyzn. Zmiana postawy Armii w stosunku do cywili jest istotna, szczególnie że pobór wkrótce się skończy i potrzeba będzie zadbać aby ktoś chciał przyjść i zostać zawodowym. A z tego co kojarzę to nawet na f-szajsiastego jest problem z naborem...
Choć nie lubię samego samolotu, to skoro jest to niech lata. Jest budżet na loty, to niech go zużyją . Po to jest. A kogo i gdzie zabiorą: ich sprawa,mnie to nie kłuje. Pieniądze na to są, de facto jako budżet uznane z góry za wydane. Proste.
.ps Gdyby to mnie ,moją córkę,syna lub kogoś ze znajomych wsadzili w taki samolot ,ot tak aby się przeleciał to bym się nie burzył. To raz.
A dwa : jak już tak bardzo się czepiać, to co za problem aby w ramach lotu treningowego , wsadzić osobę postronną na miejsce pasażera i kamerkę podpiąć, hę? Koszt ten sam... Większym koszt chyba to już na pokazy wysyłać maszynę i pilota.Von Stumke jakbyś wtedy zobaczył rachunek, to zawał miałbyś murowany... nie mówiąc już o lotach aby ktoś mógł zrobić fotki albo filmik nakręcić dokumentalny...