Jesli pedały mają dwie osie (tzw. split axis) to - nie wiem jak w tym MS - mozna to wyłączyć. W np. Logitech Formula Force (czerwona) w opcjach kontrolera (Kontrolery Gier w Panelu Sterowania) mozna wybrac, czy pedały mają być jako "combined" czy split. Split axis potrzebne jest w scigankach (Collin, Richard Burn Rally, itp.) gdzie mozna wtedy jednoczesnie naciskac gaz i hamulec. Jak pedały sa na jednej osi, to nacisniecie hamulca, gdy gaz jest wcisniety powoduje, ze ten gaz przestaje działac, słowem albo gaz albo hamulec.
Natomiast ja mam problem z kierą pod game port (i w sumie te kiere pod gp odradzam)
Jest to stary Logitech Formula (zółty) pod game port. Do tego joy Logi pod USB. Całość działa niby ok. Niby bo mam dwa problemy:
1. gdy chce korzystac tylko z kierownicy + pedały (np. w Richard Burns Rally), musze tymczasowo wyłączyć joya w Menadżerze Urządzeń (z tym sie pogodziłem)
2. z czym sie nie moge pogodzic to to, ze gdy mam włączoną kierowniec+pedały+joy i odpalam FS2004, to windows zaczyna cos mieszac. Odpala sie instalator dodawania nowego sprzetu. Cokolwiek bym tam nie zrobił (anuluj, zainstaluj, itp.) akcja powtarza sie, gdy kompa zrestartuje i znowu odpalam FS'a. Gdy daje Anuluj, to w Menadzerze Urzadzen pojawiają sie wykrzykniki w sekcji kontrolerów (Nieznany Sprzet) ale mimo to, kierownica + joy są widoczne i działąja. Instalator odpala sie kilka razy. Gdy skonczy i pousuwam te wykrzykniki, joy z kierowicą i pedałami działa w FS idealnie. O co wiec chodzi temu instalatorowi nie wiem.
Nie doszedłem co z tym zrobic. Stery są zamontowane (jakies specjalne do game port od Logitecha, bo bez nich kierownicy mi system nie wykrywa).