Panowie mam do Was malutką prośbę. Otóż musze już zacząć pisać prace licencjacką (na razie trzeba przedstawić plan), a jako że wybrałem już temat - szukam literatury.
Czy ktoś zna jakiekolwiek publikacje, książki, strony internetowe godne polecenia itp. na temat polityki Japońskiej w latach 1939-1941 (od razu mówię że „googlować” zacznę od jutra

)? Może być także okres nieco wcześniejszy ale jeśli chodzi o wojnę Chińsko - Japońską to z literatura raczej nie będzie problemu. Interesują mnie w szczególności - "frakcje" w Japonii - ich poglądy, doktryny polityczne, kierunki ekspansji (kto był zwolennikiem ataku na Rosje, Stany itp.) a także "poglądy polityczne" najwyższych dowódców.
Jednym słowem wszystko co może pomóc przedstawić "kompleksową" sytuację polityczną w Japonii przed wojną na Pacyfiku i poglądy najwyższego dowództwa (szczególnie Yamamoto - promotor proponował abym napisał o nim - ale raczej ze źródłami będzie ciężko żeby napisać pracę na 50 stron

.)
Przyniosłem dzisiaj kilka książek z biblioteki ale jeszcze ich nie zdążyłem przejrzeć. Za wszelką pomoc będę serdecznie wdzięczny

.