Autor Wątek: Panowie zrzuta !  (Przeczytany 1568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Panowie zrzuta !
« dnia: Października 24, 2005, 12:56:20 »
Ostatnio proponowałem abyśmy zakupili ex-brytyjski lotniskowiec, niestety temat upadł, gdyż połowa z nas najwyraźniej nie posiada karty pływackiej, teraz pora na coś innego  :D

T/A-50 Golden Eagle:

Ten mały koreańsko-amerykański samolot treningowo-szturmowy kosztuje zaledwie 22mln USD (bez cła i vatu) co przy zakupie na raty może nas wynieśc 5500zł miesięcznie* ! No panowie, zrzucamy się i kupujemy, póki dolar jest relatywnie tani :D

* przy rozłożeniu spłaty na 1000lat

Bladerunner

• Gość
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #1 dnia: Października 24, 2005, 16:38:36 »
Ja proponuje, żeby ktoś z kartą pływ... tzn licencją pilota kupił takie coś i będzie woził forumowiczów powiedzmy 5 zł za godz i mu sie kiedyś zwróci... :mrgreen:

lobo

• Gość
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #2 dnia: Października 24, 2005, 17:08:14 »
To nie lepiej kupic Tomcata? :)

Jasne, ze jest drozszy (cos kolo 37mln $ chyba) ale i roznica pewnie jak miedzy peugotem 206 a lamborghini Diablo (na korzysc kocurka oczywiscie!)

Chociaz...w sumie jak jeszcze troche poczekamy to napadniemy na kolejny suwerenny kraj - Iran . Tam chyba jeszcze maja F-14! Sami sobie sobie wezmiemy!!!

[to drugie sie jeszcze przypadkiem moze sprawdzic... :evil:  :?  :| ]

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #3 dnia: Października 24, 2005, 17:52:48 »
Koreańsko-amerykańskie badziewie to ja już mam... Daewoo Lanos się nazywa :P  Sorry, ale takim egzotycznym krajom tośmy przed wojną MY sprzedawali sprzęt.

Wolę kupić coś swojego: awionetka zaprojektowana i wykonana przez prywatną firmę, amerykańskie silniki, moderny look - jak w DWLu! :D

M&M EM-11C Orka
mieści się z tobą 5 lasek

http://www.gorpol.pl/?site=75&artykul=98

"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #4 dnia: Października 24, 2005, 17:57:31 »
Ale Orką nie przekroczysz bariery dźwięku :D

F-14 byłby dobry ale jest pare problemów z nim - popierwsze maszyna nie byłaby nowa, musiała by byc sprowadzana z AMARC w Arizonie lub ściagany prosto od Tomcatersów gdy skończą na nich latac w przyszłym roku. Chociaż cena powinna byc nawet podobna, ale w jednym locie tylko jedna osoba może sterowac, a koszty utrzymania są 4'krotnie większe :(

Jak ktoś chce, można też zakupic tego używanego Harriera FA2:

cena na telefon: +44(0)1473 747685

Samolot jest w Angli, to i odpada cło, a koszt przesyłki UPS'em będzie też niższy  :D

Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #5 dnia: Października 24, 2005, 18:06:15 »
Cytat: lobo
Chociaz...w sumie jak jeszcze troche poczekamy to napadniemy na kolejny suwerenny kraj - Iran .

O przepraszam, my nie napadamy.  :twisted: Napadają Ci podli imperialiści Amerykanie, gnębiąc pokojowo nastawione państwa i ich dobrodusznych, wprost kipiących pacyfizmem, przywódców. My tylko jak tę sępy rzucamy się na trupa i chwyatmy ochłapy  spod stołu podłych Jankesów :twisted:
Ehh chyba zostanę pacyfistycznym "internacjonałem"  :?
"W gwardii oddawano broń i tornister tylko razem z życiem"
Coignet

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #6 dnia: Października 24, 2005, 18:13:49 »
Sunny, ty robisz dobry dowcip, a ja na poważnie powiedziałem, że jakbym kupował coś dla siebie, to coś takiego jak Orka. Wyląduje prawie wszędzie, jak popularna Wilga, tyle że jest ładniejsza itp.
No chyba żebym miał więcej kasy, to wtedy replikę RWD-13T zamawiam :P

Bo gdzie ja sobie polatam prywatnym Tomcatem w Polsce? :wink:
nie mamy jeszcze CVN ORP "Komendant Piłsudski" :D
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #7 dnia: Października 24, 2005, 18:16:17 »
No widzisz ! A mówiłem, żeby kupic tamten lotniskowiec na eBay! Teraz sprawa byłaby prosta :D

A ten Harrier jest prawdopodobnie w cenie twojej orki... może nawet tańszy, a wylądowac się da wszędzie :P

tomek1988

• Gość
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #8 dnia: Października 24, 2005, 18:21:17 »
A mnie rozśmieszają mamusie amerykańskich żołnierzy... Rozumiem, że giną ludzie, ale jak się idzie do woja, to powinno się pamiętać o konsekwencjach. Co innego, jakby Dżordżu zarządził im przymusowe wycieczki do Iraku, tak jak kiedyś do Wietnamu. Jedynie tych z Gwardii mogę zrozumieć, ponieważ oni mogli myśleć, że będą działali w kraju, na przykład w czasie kataklizmów,a nie w czasie wojny. Choć to też jest trochę naciągane...

Schmeisser

• Gość
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #9 dnia: Października 24, 2005, 19:09:14 »
Ja myśle iż jakby Ci braciszka albo tate odstrzelili ( nie daj boże) to do przesady dobrego humoru bys juz nie miał

tomek1988

• Gość
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #10 dnia: Października 24, 2005, 19:28:56 »
Powiedziałem "rozśmieszają"... Przyznaję, trochę się rozpędziłem. Ale przecież rodzice wiedzieli, do jakiej roboty wysyłają swoje dzieci. Żeby było jasne, nie popieram tego konfliktu, jak i każdego innego, jedynie chodziło mi o ten przypadek. Dobra, kończę z tym OT.

Bociek

• Gość
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #11 dnia: Października 24, 2005, 19:49:27 »
Panowie - przykro mi nie mozecie na mnie liczyć. Niestety odkładam już kasę na replikę mojego ulubionego myśliwca  - Me 262. Repliczki już sobie latają, milionerzy-kolekcjonerzy sobie kupują. Nie są to dokładne repliki z Jumo004 (bo tez kto kupowałby jednorazówkę  :wink: ) ale na zapodanej poniżej stronicy projektu stormbirds znajdziecie filmiki z pierwszych oblotów.
http://www.stormbirds.com/project/index.html

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Panowie zrzuta !
« Odpowiedź #12 dnia: Października 24, 2005, 21:59:49 »
mein gott, zostaje milionerem i biegnę to urządzenie odpalać:))
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...