Autor Wątek: Polska kampania  (Przeczytany 23281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lukas

• Gość
Polska kampania
« dnia: Listopada 10, 2005, 14:45:11 »
Witam, szukałem na forum i nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Czy istnieje Kampania na P-11? Nie mówię o kampaniach na DCG (może jestem inteligentny inaczej, ale ten program do mnie nie przemawia).

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
Polska kampania
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2005, 19:31:08 »
Lukas,
Podeślij mi może Twojego maila - coś tam w archiwum znalazłem na P.11c. To jest krótki opis tej (również krótkiej) kampanii:

Polish 1939 mini campaign

This is a short ten mission campaign following the September 1939 invasion of Poland through the eyes of a P.11c pilot with the Polish Air Force.

Jakbyś reflektował - prześlę Ci.

Bis zum bitteren Ende.

Lukas

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2005, 20:33:36 »
Dzięki, podesłałem Ci maila. Z góry dziękuję  :mrgreen:  Powiedz mi tylko, czy kampania jest pod FB czy PF?
A poza tym, aż dziwne że np. Rola nie ma na swojej stronce żadnej fajnej kampanii.

Polska kampania
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2005, 21:59:36 »
Kiedyś nawet chyba jak mialo wyjść FB, osoby z tego forum robiły taką kampanię, ale chyba nic z tego nie wyszło :(

Lukas

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 10, 2005, 22:03:30 »
Zgadza się, właśnie przed chwilką czytałem  :D jak Rola miał zamiar w 2004 roku zrobić Megakampanię 45, lecz niestety na pomysłach się skończyło  :567:

Polska kampania
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 11, 2005, 07:35:35 »
Cytat: Magneto
Kiedyś nawet chyba jak mialo wyjść FB, osoby z tego forum robiły taką kampanię, ale chyba nic z tego nie wyszło :(

Była kampania 39' robione przez Fina i Niemca. Tyle, że na mapie Zatoki Fińskiej, P 11c vs I-16 jak 1 : 10, nie było tam misji przeciwko Luftwaffe. Szybko to usunąłem.
Do robienia kampanii 39' zniechęca brak Karasia, Łosia i innych maszyn z okresu. Podstawianie innych (IŁ-4 - za Łosia, R-10 za Karasia itd ), mimo świetnych polskich skinów, nie daje klimatu. Widać też brak wcześniejszych od E-4 Mietków i 110 wcześniejszych od C-4.
Leszek

NiKuTa

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 11, 2005, 10:52:13 »
Mnie osobiście zniechęca to jak PZL-11c została potraktowana przez słoneczko. Ten samolot nie trzyma żadnych parametrów. Pamiętam że chyba Rola wysyłał mu wszystkie dane od PZL-11 aby go poprawiał, niestety Olo odesłał go z kwitkiem. :(

Lukas

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 11, 2005, 10:59:30 »
Cytat: NiKuTa
Mnie osobiście zniechęca to jak PZL-11c została potraktowana przez słoneczko. Ten samolot nie trzyma żadnych parametrów. Pamiętam że chyba Rola wysyłał mu wszystkie dane od PZL-11 aby go poprawiał, niestety Olo odesłał go z kwitkiem. :(

Hm, czy Rosjanie nas kiedykolwiek szanowali?

NiKuTa

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 11, 2005, 11:36:55 »
Ja mam takie powiedzenie o nich:
"To jest chory naród!!!!!!!!! " :twisted:

HansVonStunke

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 11, 2005, 11:39:22 »
Cytat: Lukas
Hm, czy Rosjanie nas kiedykolwiek szanowali?

Ostatni raz to chyba za czasow hetmana Żółkiewskiego, który im spuscil dobre lanie pod Kłuszynem w 1610 roku i zajął Moskwę ... :twisted:

Lukas

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 11, 2005, 12:36:36 »
Cytat: NiKuTa
"To jest chory naród!!!!!!!!! "

Widzisz, chorobę można leczyć, a w tym przypadku ....... :573:

Polska kampania
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 11, 2005, 13:06:03 »
Cytat: Lukas
Zgadza się, właśnie przed chwilką czytałem  :D jak Rola miał zamiar w 2004 roku zrobić Megakampanię 45, lecz niestety na pomysłach się skończyło  :567:

O przepraszam.
Brak informacji na temat postępów prac nie stanowi jeszcze, że pomysł został całkowicie zarzucony. 8)
Z braku czasu kampanię przygotowuję bardzo mozolnie i samodzielnie. Na dzień dzisiejszych gotowych jest 39 misji. Na "wyjście" mojego dziecka będziecie musieli jeszcze trochę poczekać.
Prosze również zwrócić uwagę, że prosiłem kiedyś osoby znające się na wykonywaniu skinów o nałożenie, na podstawowe ich wersje, sowieckich oznaczeń. Jest to związane z ograniczeniami edytora misji przez co w trakcie gry, Rosjanie będą porozumiewać się językiem.... Goethego.
Musicie przygotować się na to, że w trakcie gry sowieckie maszyny będą latały bez gwiazd, a jeżeli trafi się jakieś niedopatrzenie z mojej strony (czego staram się uniknąć) Rosjanin może lecieć z oznakowaniem Luftwaffe.
Pozdrówka.
"W gwardii oddawano broń i tornister tylko razem z życiem"
Coignet

Lukas

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 11, 2005, 13:40:02 »
Cytat: Gladius
O przepraszam.
Brak informacji na temat postępów prac nie stanowi jeszcze, że pomysł został całkowicie zarzucony.  

Zwracam honor  :mrgreen:
I oczekuję z niecierpliwością na pojawienie się kampanii.
Pozdrawiam

NiKuTa

• Gość
Polska kampania
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 11, 2005, 14:44:56 »
Z tego co mi wiadomo to można w edytorze włączyć ruskie oznaczenia i ruskie głosy.

Polska kampania
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 11, 2005, 14:46:59 »
Niestety Rola „padł w walce”  :D otrzymałem od niego wiadomość, że sypnął mu się komputer.
Oddał go do naprawy ma cichą nadzieje, że dane z twardego da się uratować.

Pozdrawia wszystkich, ale na razie nie ma możliwości wziąć udziału w dyskusji.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/