Autor Wątek: Rise of Flight (KOTS) / Война в небе - 1917  (Przeczytany 108915 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Rise of Flight (KOTS) / Война в небе - 1917
« Odpowiedź #480 dnia: Lipca 11, 2009, 18:16:23 »
Proponuję to ja popatrzeć trochę szerzej :)

-DCS staniał, teraz można go kupić za 40$ na stronie ED. Kiedy gra wyszła, cena w pilots była całkiem konkurencyjna nawet niektórzy pamiętam na forum się dziwili że za box'a w pln płacą z przesyłką mniej niż za download. Że w pilots "nie zauważyli" obniżki to co innego.
-Amazon to gigant, może sobie pozwolić na promocje. RRP £34.99 (drobnym druczkiem) już nie wygląda za różowo.
-niski kurs funta w stosunku do innych walut.
-A w ogóle to tu jeszce taniej: http://www.amazon.com/DCS-Black-Shark-Pc/dp/B001OAUBR2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=software&qid=1247328461&sr=8-1  Juesej jest mniej zachodni od nas, chciałoby się powiedzieć: wschód :021:

Łomatko, ale offtop robicie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #481 dnia: Lipca 11, 2009, 18:23:33 »
Zaraz ktoś znów zamknie wątek :)

Jak się nie podoba to proszę nie kupować i nie grać, tak, to jest takie proste.

« Odpowiedź #482 dnia: Lipca 11, 2009, 19:39:16 »
Wydają nowy samolot flyable.
Równocześnie na sieci pojawia się łatka akutalizująca grę.
Ściągasz łatkę jeśli nie chcesz latać tym samolotem i masz tą samą wersję co ktoś, kto zakupił ten samolot.
Widzisz go online, jako AI itp ale nie wsiądziesz za stery.
Co w tym takiego nie do pojęcia?
Achtung Spitfeuer!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #483 dnia: Lipca 11, 2009, 19:49:38 »
Może nie wszyscy wiedzą - RoF od razu ma w sobie wiecej niż 2 modele, nawet można je podjerzeć, ale nie polecisz. Są zablokowane po prostu niczym nagrody w grze wyścigowej. Zapewne zakup i dodanie ich do konta na które się logujemy spowoduje ich odblokowanie i da dostęp.

Labi>na takiej zasadzie można powiedzić, kino nie 25zł tylko 12, Fryzjer nie 66 tylko 33 itp. Przecież chłopaki muszą też zarobić, a to nie masówka. Tematu o cenie lepiej już nie kontynuować, to nie 500zł, tylko niecałe 200. Jedna impreza mniej i masz.

Test 2 - właśnie wszedłem na ten sam serwer, teraz problemu nie było. Może wtedy ktoś go tworzył akurat albo co.... Możliwe, zatem, że świat cały będzie otwarty, a TY posówasz na tym co masz na swoim kompie i koncie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #484 dnia: Lipca 11, 2009, 20:20:46 »
No cóż zawsze mówiłem że jestem w stanie zapłacić dużo pięniędzy za porządny symulator i nawet płacić jestem w stanie za serwer. Ale jakoś nie mogę przeżyć że ja będę miał 10 samolotów bo mnie stać a kumpla nie i ma tylko cztery. Wiem , znowu powiecie tylko 5 E, ale jakoś mi to nie pasi w samym sposobie sprzedawania po samolocie. Moje wszelakie rozmyslania mają tylko jedną podstawę - ew. wirtualny front.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #485 dnia: Lipca 11, 2009, 20:43:59 »
Kurcze je też mam 8800 :005:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #486 dnia: Lipca 11, 2009, 21:01:39 »
ja będę miał 10 samolotów bo mnie stać a kumpla nie i ma tylko cztery

No z tym to trochę prawda, ale istnieje inna opcja, on możliwości tych 4-ech będzie znał lepiej niż Ty tych 10-ciu  :118:

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #487 dnia: Lipca 11, 2009, 21:16:15 »
Powinny być takie kompy co ATI i NVIDIA są zainstalowane i sobie tylko na systemach przełączać która ma być załadowana sterownikiem. Pewnie by się dało :002:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #488 dnia: Lipca 11, 2009, 22:26:46 »
Panowie, po co się podniecać. Równie dobrze może się okazać, że simowi brakuje "tego czegoś" i z dużej chmury mały deszcz będzie. Jak na razie, to nikt miarodajny, oprócz Redaktora, który zapewne uległ po części podniecie z bycia wyróżnionym  :021:, w to nie grał, więc po wiela będą stały dodatkowe latadła, to chyba problem 2 albo i 3 rzędny. Na razie to kolesie zachowują się jak cnotka przed dymankeim - chcieliby kasy, a boją się to sensownie w świat puścić. Mnie jedynie martwi, żeby te dupopląsy z wydawaniem nie wylały dziecka z kąpielą. Tyle zabezpieczeń, autoryzacji i centralizacji będzie powodować, że każda przerwa w działaniu ich serwerowni automatycznie uniemożliwi granie - ale o tym wszyscy już wiedzą, nawet pazerny Steam daje możliwość grania off-line. Tak czy siak, są jeszcze przykłady, które podtrzymują na duchu, np. Steel Fury: Kharkow 1942 nie ma zabezpieczeń i można grać bez płyty w napędzie. Też niszowe i też przełomowe w swojej klasie symulatorów czołgów. Tak więc wszystkim, których obecna sytuacja niesmaczy, proponuję zakup rzeczonej symulacji czołgu i rozkoszowanie się zasadzeniem podkalibrowego ogóra, co wasz Zaratustra robi namiętnie już od dłuższego czasu.

Tako rzecze,
Zaratustra

empeck

• Gość
« Odpowiedź #489 dnia: Lipca 11, 2009, 23:00:48 »
Tak więc wszystkim, których obecna sytuacja niesmaczy, proponuję zakup rzeczonej symulacji czołgu i rozkoszowanie się zasadzeniem podkalibrowego ogóra, co wasz Zaratustra robi namiętnie już od dłuższego czasu.

To ja już wolę Rail Simulator  :118:

« Odpowiedź #490 dnia: Lipca 11, 2009, 23:18:59 »
"Podstawka", czyli 1917 kosztować będzie te 160 złotych. Ale za jakieś dwa dodatki  (których ściągnięcie osobno będzie niemożliwością) wyjdzie nowa wersja "1919". No ta nowa to oczywiście będzie 1917 + te dodatki, więc koszt oczywiście 240 złotych. W ten sposób dwa razy płacimy 160 złotych za to samo... skąd jato znam  :118:

Nie żebym narzekał, po prostu nie mogę się doczekać zajścia w stan posiadania kompa, który to pociągnie oraz wyjścia samej gry  :icon_razz:

No i czy w końcu ktoś obyty z tematem pierwszej wojny, a mający już okazję zagrać, wypowie się na temat zachowania realiów, wiadomo FM i takie tam.  :011: :020:

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #491 dnia: Lipca 11, 2009, 23:46:15 »

No i czy w końcu ktoś obyty z tematem pierwszej wojny, a mający już okazję zagrać, wypowie się na temat zachowania realiów, wiadomo FM i takie tam.  :011: :020:

Obytych to proponuję szukać na cmentarzach. A tych co się znają, jak to u nas, dostatek i tutaj na forum  :karpik

Tako rzecze,
Zaratustra

@empeck - jest jeszcze RailWorks, który sobie chwalę - długie trasy, ma klimat i super grafę :-)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #492 dnia: Lipca 11, 2009, 23:58:30 »
@Labienus
Wejdź na Steam albo Direct2Drive i zobacz ile tam kosztują gry. Niskie ceny gier w polsce to głównie zasługa polskich wydawców, którzy są w stanie wynegocjować niskie ceny od producentów z uwagi na niższe w Polsce zarobki, które stawiają producentów pod ścianą: albo obniżymy ceny, albo jajco sprzedamy. Przykład z FSX jest dobry, początkowa cena była bardzo "Europejska", tytuł bardzo szybko staniał o połowę albo więcej, bo kto poza nami wyłoży 300zł na grę komputerową. Tak samo DCS, zachód (czyli my) 50$, wschód równowartość 50zł. Ale ani RoF, ani DCS ani dodatki do FSX nie mają polskich wydawców, pilots.pl jest tylko importerem. Płacimy pełną "zachodnią" cenę, stąd te złodziejskie (zdaniem niektórych) kwoty.

Szczerze powiem, że guzik mnie obchodzi z czego to wynika. Nie oskarżam tu Pilots.pl za wysoką cenę, bo wydaje mi się nawet, że marżę mają dość niską. To jednak dość dziwne, że Rosjanie ustalają kwoty, które będą OK dla zachodniego nabywcy, ale zapomnieli o nabywcach mniej zachodnich. Np. takich, wśród których przyszło im żyć.

Labi>na takiej zasadzie można powiedzić, kino nie 25zł tylko 12, Fryzjer nie 66 tylko 33 itp. Przecież chłopaki muszą też zarobić, a to nie masówka. Tematu o cenie lepiej już nie kontynuować, to nie 500zł, tylko niecałe 200. Jedna impreza mniej i masz.

Napisałem już wyżej, że dla mnie to nie jest problem kupić grę za tyle. Ja zatem nie malkontencę, żeby usprawiedliwić ściągnięcie pirata. Uważam po prostu, że tak być nie powinno, że polityka cenowa / sprzedażowa jest zdecydowanie zła. Ot i tyle.
Żeby była jasność - jestem gorącym entuzjastą sprzedawania poszczególnych dodatków, samolotów czy czego tam jeszcze oddzielnie. Uważam, że w ten sposób w ogóle powinno sprzedawać się niektóre gry i oprogramowanie. Jedynym warunkiem sine qua non jest niska cena wersji podstawowej. To zatem nie jest problem mojej kieszeni, lecz podejścia do sprzedaży gier czy innego oprogramowania.

Pozdrawiam

empeck

• Gość
« Odpowiedź #493 dnia: Lipca 12, 2009, 00:07:17 »
empeck - jest jeszcze RailWorks, który sobie chwalę - długie trasy, ma klimat i super grafę :-)

Tak, wiem, planuję go nabyć po wakacjach :) RoF zresztą też, jak się ukaże u nas.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #494 dnia: Lipca 12, 2009, 11:23:37 »
ale czy to rzeczywiście jest takie inne? :D
Labi, iłek, to szybka gra w porównaniu z RoF'em...

www.yoyosims.pl