Autor Wątek: Nowy skrypt forum  (Przeczytany 11489 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Odp: Nowy skrypt forum
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 20, 2005, 14:40:38 »
CZASU

kaa

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 20, 2005, 16:39:19 »
śpieszę donieść, że ponadmiarowe obrazki już nie rozciągają ramek forum - pod obrazkiem pojawia się suwaczek. do obejrzenia w wątku "mój pulpit", post Szpaka z obleśnym pająkiem jakimś. :P

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 20, 2005, 18:04:13 »
Info dla mniej zorientowanych w smf, czyli dla 95% userów, na forum działa RSS feed, adres dla czytnika rss
http://www.il2forum.pl/index.php?action=.xml;type=rss domyślnie 5 ostatnich postów.

Tutaj adres na 10 ostatnich postów:
http://www.il2forum.pl/index.php?type=rss2;action=.xml;limit=10 budowa prosta i czytelna, można łatwo zmienić limit na 20. Jak ktoś ma problemy z czytnikiem można pobierać starszy standard rss czyli
http://www.il2forum.pl/index.php?type=rss;action=.xml;limit=10

Można też wybrać sobie jakiś konkretny dział np. ten
http://www.il2forum.pl/index.php?action=.xml;type=rss;board=20 identyfikator bierzemy z odnośnika do działu.

Jak chcemy zobaczyć tylko początek pierwszego postu z ostatnich nowych tematów
http://www.il2forum.pl/index.php?action=.xml;type=rss;sa=news

Ogólnie można się z tym fajnie pobawić.
Poprawiłem linki bo kolory psuły odnośniki.
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2005, 19:20:06 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 20, 2005, 19:00:40 »
To był jeden z powodów przejścia na SMF, nie potrzeba więc GG.
Dodatkowo dla klientów korzystających z jabbera polecam stronę http://cmeerw.org/dev/node/30 plus kontakt jabrss@cmeerw.net

« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 20, 2005, 20:16:01 »
Do czego właściwie służy 'Zgłoś do moderatora'?
Kliknałem na swoim poście i ukazala sie informacja o błędzie, ponieważ nie moge zgłosic samego siebie.
Co jeśli przypadkiem komus kliknę? Potwierdzam chęc zgłoszenia czy od razu komus pojawia się czerwony punkcik na kolanie?
PFS_milo

Emo

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 20, 2005, 20:17:25 »
ja nie widze zadnego awatara po zmianie skryptu, w profilu juz odznaczalem aby byly widoczne nie wiem co jest

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 20, 2005, 20:57:20 »
Witam Panów,
Do nowego stylu trzeba się bedzie DŁUGO przyzwyczajać. Ja zdefiniowałem sobie Apollo. Pytanie: JAK wstawić sobie obrazek na dole? Nijak nie mogę tego zrobić, a kombinowałem już ze 2 godziny...

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 20, 2005, 21:01:02 »
Czy można edytować swój post bo nie umiem znaleźć tej opcji?

Aaaa można, ale pewnie do czasu.

Elwood

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 20, 2005, 22:33:42 »
LUDZIE:
To nie jest tak, że nie ma nic innego do roboty, tylko siedzieć i grzebać przy forum. Ta zmiana i tak się opóźniła o najmniej tydzień, bo nie było kiedy, a w dodatku Grubas się rozłożył i komunikował ze światem poprzez sms-y, bo mu gardło siadło. Dajcie więc chłopu dojść do siebie. Piszcie konstruktywnie, co jest niedopatrzone/spieprzone, ale z tekstami "a ja bym chciał", to na razie proszę spasować. Styl i kolor forum można dopasować jak komu wygodnie (w ramach dostępnych do wyboru wzorów jak na razie), szukajka działa, wjechać od zakrystii "bez zaproszenia" też jest teraz raczej trudniej. Ogólnie- najgorsze już Grubas odwalił, teraz jeszcze kwestia dogrania szczegółów. Nadmienię także, że zadowolenie i  radość z obecnego wyglądu/kształtu forum jest obowiązujące dla wszystkich naszych szczęśliwych userów. Dziękuję za uwagę, można odejść spod ściany i opuścić ręce...
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2005, 22:35:17 wysłana przez Elwood »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 20, 2005, 22:39:07 »
Apacz odwalił kawał gute arbeit a teraz trzeba pomału iść do przodu a z czasem wyeliminujemy poważniejsze wpadki.

Cierpliwości...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 20, 2005, 22:53:22 »
Łomatko! 8-O
Ledwo co odpaliłem kompa po dwutygodniowej awarii (jeszcze kilka dni zajmie mi przywracanie mu częściowej gotowości operacyjnej, a przez maile przekopię się może już za tydzień?), a tu raptem taki strzał w pysk... terapię szokową ktoś mi z góry zaplanował? W razie czego szukajcie mnie na OIOMie :P (jakby co to Raven wyjaśni skrót).

Mimo wszystko gratuluję Grupie Trzymającej Władzę Lub CzasopismaTM odwalenia Kawału Dobrej RobotyTM.

Po prostu ja jestem stary zrzęda konserwa i nie mam serca do zmian... ;)  Muszę się zacząć przyzwyczajać... tak jak i chyba do XP, lol! ;)
« Ostatnia zmiana: Listopada 20, 2005, 22:55:53 wysłana przez Rola »
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

kaa

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 21, 2005, 00:03:31 »
żeby nie było - sygnalizuję tylko wątpliwości i nikogo bynajmniej nie poganiam, taka informacja zwrotna, howgh

-> świeże posty mogłę edytować, a starszych - nie. jakiś limit czasowy?

-> czy dalej wątki w barze będą kasowane po 90 dniach?

-> podczas wizyty w forumowym kiblu zauważyłem, że strasznie dużo tam postów. czy ktoś je tam specjalnie wrzuca?

-> szukajka szuka świetnie, ale wyszukuje tylko pasujące posty, nie ma przełącznika na tematy

-> pod gębą użytkownika nie wyświetla się nr gg (choć aim czy icq już tak)

-> nie potrafię z poziomu forum wejść do PW inaczej niż przez ikonkę pod czyjąś gębą

-> jeszcze coś, ale zapomniałem :P
« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2005, 00:09:39 wysłana przez kaa »

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 21, 2005, 00:17:53 »

Dokładnie

Narazie nie

-> podczas wizyty w forumowym kiblu zauważyłem, że strasznie dużo tam postów. czy ktoś je tam specjalnie wrzuca?

Taki śmietnik, opcja do sprawdzenia

-> szukajka szuka świetnie, ale wyszukuje tylko pasujące posty, nie ma przełącznika na tematy

Nie rozumiem

Tez nie rozumiem, bo jezeli chodzi o avatar po lewej od wiadomości, to się wyświetla

-> nie potrafię z poziomu forum wejść do PW inaczej niż przez ikonkę pod czyjąś gębą

A czytać ?? Lewy górny róg "Hey kaa, masz xxx wiadomości..."
-> jeszcze coś, ale zapomniałem :P

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 21, 2005, 00:28:14 »
Zack -> musisz umieścić obrazek na zewnętrznym serwerze jak np. imageshack albo fotosik, następnie wstawić adres obrazka wraz z odpowiednim kodem bb do podpisu. Tylko rozsądnie z wymiarami, przesadzone będą usuwane.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

kaa

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 21, 2005, 00:43:54 »

Dokładnie

kaa: Jaki? I czemu to ma służyć? I jak mam aktualizować moje tematy w dziale iłkowym? Zgłaszam protest.

Narazie nie

kaa: Spoko

Taki śmietnik, opcja do sprawdzenia

kaa: Ja wiem po co jest kibel, ale tam są posty wyrwane z różnych wątków - zobacz sam.

Nie rozumiem

kaa: Na starym forum można było wybrać czy ma wyświetlić wyniki jak posty czy tematy

Tez nie rozumiem, bo jezeli chodzi o avatar po lewej od wiadomości, to się wyświetla

kaa: pod avatarem powinna się chyba wyświetlać ikonka GG - obok ikonek AIM i ICQ, adresów stron i mejlowych

A czytać ?? Lewy górny róg "Hey kaa, masz xxx wiadomości..."

kaa: rzeczywiście... tam stoi 47 - nie skumałem, że mogę mieć aż tyle PW, widać się nazbierało :P

-> jeszcze coś, ale zapomniałem

kaa: ale by nam się przydało selektywne cytowanie... :)

PS
i jeszcze coś: w PW mam odebrane i mam wysłane, ale jakoś nigdzie nie widzę tych "do wysłania" czyli odpowiedzi które już napisałem, a jeszcze nie dotarły (przy ostaniej odebranej mam notkę, że odpowiedziałem, a wysłanych tej odpowiedzi nie ma, więc zakłądam, że jeszcze nie doszła). niewykluczone, że to wina postępującej ślepoty

« Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2005, 00:53:14 wysłana przez kaa »