Autor Wątek: Nowy skrypt forum  (Przeczytany 11474 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Nowy skrypt forum
« Odpowiedź #75 dnia: Listopada 22, 2005, 12:56:22 »
Ja mam taką małą prośbe do wszystkich. Zwracajcie uwage na gatę wysłania ostatniego postu bo zaczynami bawić się w archeologów. Prawda jest taka że stara baza danych z phpBB jest dla tego forum nowa dlatego wszystkie posty od góry do dołu są oznaczone jako .

Jeżeli któś ma z tym problem to niech w prawym dolnym rogu kliknie na przycisk a gwarantuje że jeszcze tego samego wieczora będzie miał aktualne posty wyświetlone jako nowe.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

noe

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Listopada 22, 2005, 13:44:13 »
Witajcie !!
Forum ok trzeba iść z postępem ,kupa roboty odwalona za co dzięki Wam się należą.
teraz pytanie:
Brakuje mi  działu "kto tu rządzi" oraz "ostatnie tematy" gdzieś to jest??

Pozdrawiam 
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 13:53:43 wysłana przez noe »

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #77 dnia: Listopada 22, 2005, 13:46:30 »
Proponuję ukryć licznik postów, bo zacznie się ich nabijanie jak na wielu, wielu innych forach.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #78 dnia: Listopada 22, 2005, 16:07:39 »
Brakuje mi  działu "kto tu rządzi" oraz "ostatnie tematy" gdzieś to jest??
"Kto tu rządzi" jeszcze nie zlokalizowałem. "Ostatnie tematy" znajdziesz na samej górze p.t. "Pokaż wiadomości od ostatniej wizyty", bo pewnie o to Ci chodzi :)

Pozdrawiam

kaa

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Listopada 22, 2005, 16:19:23 »
Proponuję ukryć licznik postów, bo zacznie się ich nabijanie jak na wielu, wielu innych forach.
ja tego nie rozumiem - ludzie naprawdę piszą, tylko po to zeby zwiększyć ilość postów?

PS
nie chcę być nachalny, ale czy z tym limitem czasu na edycję posta to już tak zostanie?

« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 22, 2005, 16:21:32 »
[nie chcę być nachalny, ale czy z tym limitem czasu na edycję posta to już tak zostanie?
To jest dobry sposób na tych co piszą coś, a później się wypierają. Na takich co gubią "lub czasopisma" ;)

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 22, 2005, 16:27:43 »
Nie mogłem zedytować poprzedniego posta, żeby nie pisać drugiego :(

Kolejny problem z tzw. "podświetleniem". W poniższym przykładzie tekst jest czerwony z czerwonym podświetleniem, więc problemem nie jest to, że go nie widać (SIC!). Problemem jest to jak to podświetlenie wygląda - w Operze 8.5 i Ogniolisku 1.0.6 jest to zwykłe tło pod tekstem koloru czerwonego. Natomiast pod IE jest podświetleniem, czyli chyba tak to winno wyglądać.

Opera 8.5:

Ogniolisek 1.0.6:

Internet Explorer 6.0:

Nie jestem pewien czy to nie powinno być zgłoszone na jakimś forum pomocy technicznej skryptu Simple Machines, ale na wszelki wypadek daję tutaj jakbyście nie mieli co robić i mogli poszperać trochę w celu znalezienia rozwiązania. Domyślam się bowiem, że tego się w panelu admina przestawić prosto nie da, żeby inne niż IE przeglądarki miały podświetlenie wyświetlane prawidłowo :)

[nie chcę być nachalny, ale czy z tym limitem czasu na edycję posta to już tak zostanie?
To jest dobry sposób na tych co piszą coś, a później się wypierają. Na takich co gubią "lub czasopisma" ;)
Raczej to nie ma znaczenia, gdy na dole podawana jest informacja o ostatniej edycji. W moim przekonaniu warto móc edytować posty bez limitu czasowego. Czasem przecież trzeba aktualizować jakiś link czy poprawić zapomniane błędy zaznaczone przez moderatora. Byłbym za zniesieniem ograniczenia czasowego dla edycji postów... szczególnie jak się chce, żeby nie było postów jeden pod drugim :)

Pozdrawiam

P.S. Świetna jest ta wyskakująca informacja o tym, że ktoś w międzyczasie coś dopisał jak wysyła się posta :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 16:32:56 wysłana przez Labienus »

« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 22, 2005, 16:32:48 »
Żeby coś takiego odczytać wystarczy ctrl+a :)
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 16:35:18 wysłana przez PZl Belfegor »

kaa

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Listopada 22, 2005, 16:33:52 »
To jest dobry sposób na tych co piszą coś, a później się wypierają.)
jednak do takich się nie zaliczam, natomiast są wątki które ciągu roku aktualizowałem po kilkadziesiąt razy... a teraz nie będę mógł - stąd moje zainteresowanie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #84 dnia: Listopada 22, 2005, 16:35:05 »

nie chcę być nachalny, ale czy z tym limitem czasu na edycję posta to już tak zostanie?

Tak, a dlaczego? dlatego że zanim coś wyślesz dwa razy przeczytasz i się zastanowisz czy jest Ok. A 10 min. od wysłania posta powinno wystarczyć na poprawę wszelkich literówek czy tez dodanie dwóch zdań. No i  oczywiście nie będzie można zmieniać swoich wypwiedzi po czasie.

Poza tym chwilowo są ważniejsze sprawy niz edycja postów i problem z poświetlaniem bo te drugie można wyłączyć bo i tak nikomu one nie są potrzebne.
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 16:41:34 wysłana przez KosiMazaki »

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #85 dnia: Listopada 22, 2005, 16:35:53 »
W Firefoxie też tak jest, ale żeby coś takiego odczytać wystarczy ctrl+a
:|
Jejusiu... Przecież napisałem, że to nie odczytanie stanowi problem ale sposób wyświetlania tzw. "podświetlenia"
Cytat: KosiMazaki
Tak, a dlaczego? dlatego że zanim coś wyślesz dwa razy przeczytasz i się zastanowisz czy jest Ok. A 10 min. od wysłania posta powinno wystarczyć na poprawę wszelkich literówek czy tez dodanie dwóch zdań. No i  oczywiście nie będzie można zmieniać swoich wypwiedzi po czasie.
W takim razie można zapomnieć o poprawianiu swoich błędów zaznaczonych przez moderatorów, które najlepszym się mogą zdarzyć.... nie wiem czy to dobrze.

Wystarczy ten limit wyłączyć bo niczemu się nie przysłuży. A bezmyślnie i szybko wysyłane posty jak były tak będą. Tyle, że teraz mocno ograniczony jest czas nanoszenia poprawek. Posty bywają poza tym różne - i takie, które w 10 minut poprawisz, i takie duże, których nie zdążysz.

Zmienianie swoich wypowiedzi po czasie nie miałoby sensu, gdyby nie było informacji, że tej zmiany dokonano. A że za każdą edycją wyświetla się na dole postu informacja kiedy dokonano ostatniej zmiany, to ograniczenie czasu edycji staje się zbędne.

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2005, 16:41:44 wysłana przez Labienus »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #86 dnia: Listopada 22, 2005, 16:43:12 »
To nie będzie trzeba błędów robić a jak zrobisz to abschuss ]:-)>

Poprostu nie panikuj tylko daj działać.

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #87 dnia: Listopada 22, 2005, 16:44:34 »
To nie będzie trzeba błędów robić a jak zrobisz to abschuss ]:-)>
Biedny Dziadek Kos - stracił pretekst to strzelania w kolano :lol:

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #88 dnia: Listopada 22, 2005, 16:53:28 »
Kaa -> jak będzie jakiś zbiorczy informacyjny post do poprawy do wal do moderatorów.
Labi -> tylko ie obsługuje shadow i glow. Pewnie można by to naprawić ale trudność i czasochłonność w porównaniu z priorytetem ląduje na miejscu 2123567 u takiej jednej osoby.
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #89 dnia: Listopada 22, 2005, 17:24:18 »
Dziadek Kos ma inne metody niż strzały w kolana i nigdy nie szuka pretekstu do czegokolwiek hehehehe.
Dziadek Kos