Autor Wątek: "Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)  (Przeczytany 15884 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Odp: "Les Chevaliers Du Ciel" - TopGun żabojadów ;)
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:00:00 »
P.S. Sundowner, masz obowiązkowo zobaczyć Sky Fighters. Inaczej nie będziesz prawdziwym EI!! :004:
Grrr... myślałem, ze notoryczne odmawianie wykonania rozkazów i stężenie Jacka Danielsa we krwi wynoszące 50% wystarczy  :020:

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:09:37 »
P.S. Sundowner, masz obowiązkowo zobaczyć Sky Fighters. Inaczej nie będziesz prawdziwym EI!! :004:
Grrr... myślałem, ze notoryczne odmawianie wykonania rozkazów i stężenie Jacka Danielsa we krwi wynoszące 50% wystarczy  :020:
Z reguły starcza...
Tym razem jednak to nie rozkaz przełożonego, tylko zwrócenie uwagi przez kumpla. I to dla Twojego dobra!! :) Zaufaj mi, naprawdę jest scena, którą warto zobaczyć. W szczególności mi oczywiście :021: ... trochę Tobie... a reszta i tak nie zrozumie ;) :D

Pozdrawiam

Micho

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:14:52 »
Panowie.... byłem w RAJU :002:

mówisz oczywiscie o scenie na korsarzu ..... :020:

fabuła : tak niewyobrażalnie głupia ze hołyłód nie powstydziłby się
sceny w powietrzu; mało i takie jakieś bez jaj,
kompleks wobec farmerów co jakis czas wychodził ( "musimy skopać tyłek jankesom" mirage jest lepdzy od F16D" itd )
sponsorzy sagem i WV Group - cholera od kiedy we francji jeżdzą głownie WV i porsche

no ale scena na korsarzu :003: 
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2006, 23:19:55 wysłana przez Micho »

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:17:30 »
Dobrzy jeżdżą francuskimi ofkors Citroenem przecież :)
Źli jeżdżą taniochą z niemiec. Mnie też nie było żal tego Passata jak go chajcowali. Takie paskudztwo, że w płomieniach prezentował się zdecydowanie najlepiej :D

AH! Scena na Korsarzu :020:

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:21:46 »
sponsorzy sagem

no jeżeli technika FX tego filmu dorównała technice telefonów powyższej marki tom ja dziekuję :D

no chyba że chodzi o dział Sagem dotyczący elektroniki wojskowej, wtedy ok :P
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Micho

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:22:21 »
Dobrzy jeżdżą francuskimi ofkors Citroenem przecież :)
Źli jeżdżą taniochą z niemiec. Mnie też nie było żal tego Passata jak go chajcowali. Takie paskudztwo, że w płomieniach prezentował się zdecydowanie najlepiej :D

AH! Scena na Korsarzu :020:

to nie rozumiem czegoś ( no tak ambitne kino frnacuskie )
przecie dwaj dobrzy jeździli szmelcem; jeden  bella carrera a drugi tuaregiem

no ale scena na korsarzu :002:

pawel

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:24:57 »
Z jednej strony film był głupawy jak więszość tego typu filmów. Po prostu francuska wersja połączonego Top Gun i Żelaznego Orła. Tak na prawdę to chyba nie da się zrobić dobrego filmu o lotnictwie, który jednocześnie zadowoliłby laika jak i pasjonata lotnictwa. Z drugiej jednak strony przepiękne zdjęcia, nieporównywalne z żadnym inneym filmem fabularnym. Nie polecam oglądania na małym ekranie. Serce mi szybciej zabiło gdy oglądałem loty w chmurach i słyszałem huk dopalania. Tylko kino!!!
 Labiemu serce zabiło szybciej w innej scenie. Scena przedstawia streptase w wykonanie mulatkowatej amerykanki, oczywiście pani pilot...jakże by inaczej. Lecz Labi zamiast podziwać wdzięki pani pilot podziwał podest na którym sie rozbierała ... :002: :002: :002:

Jedym słowem fajna produkcja. Nie żałuję.

Paweł
'VIPER'

Micho

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:33:21 »
Z drugiej jednak strony przepiękne zdjęcia, nieporównywalne z żadnym inneym filmem fabularnym.

nie przesadzajmy ( ale każdy sam oczywiście ocenia )

kilkadziesiąt sekund z imperium słońca ( przelot poniego ) rozwala wszystkie sceny z SF

moim zdaniem czegoś brakowało w tych scenach powietrznych

oczywiście, że podest do striptizu u co niektórych mógł sprawić szybsze krążenie :001: piekna maszyna

PS
najważniejsze że honor pilota Francji ocalony  :103:

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:46:04 »
Cytat: Micho
to nie rozumiem czegoś ( no tak ambitne kino frnacuskie )
przecie dwaj dobrzy jeździli szmelcem; jeden  bella carrera a drugi tuaregiem
No przecież za coś ich uziemili? :002:
Cytat: Viper
Z drugiej jednak strony przepiękne zdjęcia, nieporównywalne z żadnym inneym filmem fabularnym. Nie polecam oglądania na małym ekranie. Serce mi szybciej zabiło gdy oglądałem loty w chmurach i słyszałem huk dopalania. Tylko kino!!!
Muszę się zgodzić. Zdjęcia i niektóre sytuacje w powietrzu były przepięknie nakręcone. Takie zdjęcia to rzadkość w filmach.
Cytat: Viper
Labiemu serce zabiło szybciej w innej scenie. Scena przedstawia streptase w wykonanie mulatkowatej amerykanki, oczywiście pani pilot...jakże by inaczej. Lecz Labi zamiast podziwać wdzięki pani pilot podziwał podest na którym sie rozbierała...  :002: :002: :002:
A Ty skąd wiesz? Siedziałeś parę miejsc dalej :003:
Ja podziwiałem całą scenę :007: Nie ukrywam, że mulatka jakoś do gustu mi nie przypadła, ale to może wynikać z czegoś innego... Jednak to jak się wyłania, gdy rozkładają się wspaniałe skrzydła F4U-4B to po prostu majstersztyk :020:
moim zdaniem czegoś brakowało w tych scenach powietrznych
Mi się podobały. Szkoda tylko, że niestety w Europie fajne sceny akcji "rekompensuje" się dłużyznami między. I niestety w tym filmie tak jest trochę...
oczywiście, że podest do striptizu u co niektórych mógł sprawić szybsze krążenie
Podest to podest. Gdyby się po prostu pojawił jak stoi, czy jak leci to byłby to tylko fajny akcent. Zwracam jednak uwagę na fakt jak nakręcono tę scenę i jak ją skomponowano. To było właśnie cudne. Nie ukrywam jednak, że rozkładający niemalże do lotu swe skrzydła Korsarz miał w tym niebagatelny udział. Trzeba jednak wiedzieć jak to nakręcić... a podobnej sceny jeszcze żaden Amerykaniec nie nakręcił z warbirdem w roli głównej.... ekhem... striptizerką oczywiście :003: :002:

Pozdrawiam

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 13, 2006, 23:58:39 »
Ja też nie żałuje.

Fabuła nieważna, na szczęście nie jest nachalna i nie przeszkadza widzowi w kontemplacji widoków (mam na myśli oczywiście ujęcia Mirage'ów :002: - no dobra, korsarz też ujdzie, choć był niestety khem... statyczny  :003:). Napisy można olać i ich w ogóle nie czytać ("przechodzimy na łączność poddźwiękową", albo Boeing 340  :011:). Nie ma też spektakularnych eksplozji, i siania rakietami na prawo i lewo co 5 min, ale to według mnie raczej plus filmu.

Jeśli chodzi o sceny powietrzne to zależy na co patrzymy: największa zaleta filmu to dużo pięknych pejzarzy z deltą Mirage na pierwszym planie, w sam raz na duży ekran. To dla nich warto ten film w ogóle obejrzeć.
Niesty gdy przechodzimy do bardziej dynamicznych ujęć, jakiejś walki lub szybkich manewrów, to okazuje się że autorzy filmu nie pokazali tak naprawdę nic odkrywczego. Ot szybko przełączane widoki, czasem kokpit na 0,5 sekundy, czasem ciekawy widok z nietypowo umieszcznej kamery, ale najczęściej migawkowy teledysk, w którym nie za bardzo wiadomo co się dzieje, ważne tylko, że fajnie mryga.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 14, 2006, 00:03:00 »
Główni sponsorzy to raczej w kolejności nie przypadkowej: apple, sagem, porche (ale to może tylko przypadek) do Vw wsiadał antybohater, który zdradził swój kraj za pieniądze :D
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 14, 2006, 00:06:08 »
Główni sponsorzy to raczej w kolejności nie przypadkowej: apple, sagem, porche (ale to może tylko przypadek) do Vw wsiadał antybohater, który zdradził swój kraj za pieniądze :D

No przecież iPod'a zastrzelili a VW wyleciał w powietrze - i to ma być reklama?  :020:

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 14, 2006, 00:10:35 »
Zapomniałem dodać w poprzednim poście:
Ah! Scena na Korsarzu... :002:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 14, 2006, 00:22:28 »
Ja powiem krótko, fabuła do bani ale wybaczam, ale za to zdjecia w powietrzu miodzio i naprawde ich sporo. Nie wiem co było z Korsarzem do końca bo słyszałem tylko mlaskanie Laby, który zagłuszał całą widownie oblizywniem się ;)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 14, 2006, 00:27:26 »
Według mnie to największą reklamę miał sam Mirage, przekaz filmu jest jasny:
terroryści wolą ukraść i wykorzystać do zagłady ludzkości (a przynajmniej Wieży Eiffla) Mirage'a niż jakiś amerykański shit.  :020:

P.S.
No i korszarz...