Witam,
Ja jestem właśnie po dopełnieniu modyfikacji sprzętu, nie będę ukrywał, że LO był brany pod uwagę
Obecny mój konfig to: P4 3.2HT@~3.5 (FSB 222), 1GB (2x512) dual chanel, GF6800 Ultra GS (430/1200MHz) 256MB.
Ustawienia ekranu dla LO: 1152x864, AA x2, AF x4, Image: Quality. Najnowsze stery nvidii
Ustawienia w LO: wszystko na high, dystans widzialny med, preload 50km, woda też na high (jest jeszcze opcja wyżej

, cienie all planar (dzięki dociekliwości świera można zyskać sporo klatek

Gra mnie w końcu satysfakcjonuje.... oczywiście fpsy nie powalają na kolana, powiedzmy, że jest stabilne 50-70fps, przy glebie czasmi spada do >20. Ale jak wpsomniałem w końcu jest płynnie, czuć, że gra jest zwarta... nie ma cięć, doczytywania, etc. Jak w dobrych starych czasach 8bitowców, wczytana i hula

A teraz odnośnie samych wrażeń estetycznych, czyli na temat silnika gfx. Panowie, porównująć z FB a w szczególności PF, przy ustawieniach, o których było powyżej - to po prostu kosmos. Pacific Fighters na ustawieniach perfect przy 1280x960 (reszta preferencji aa i af podobnie ustawiona) jest śmieszny i wzbudza litość, dla osoby, która widziała LO w konkretnych ustawieniach i rozdziałce
Mega LOL, PF i jego woda to ciotka

Biedni PFowcy, którym się wydaje, że ich woda wymiata... po prostu kpina, cartoon network
Krótko mówiąć: jeśli chodzi o porównanie FB/AEP/PF vs LO, to te pierwsze są z poprzedniej epoki hihihihi.
pozdrawiam,
qrdl