Autor Wątek: Czyżby przełom w LO?  (Przeczytany 6993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

reelcash

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #45 dnia: Grudnia 15, 2004, 11:11:32 »
faktycznie u mnie w dokumentacji plyty jest dokladnie to samo :(
no trudno

Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #46 dnia: Grudnia 15, 2004, 14:08:38 »
A ja mam takie pytanko, bo lomac faktycznie ma ten kod dziwnie napisany.
Czy zauwazyliscie w lomacu LODy? czyli degradacje ilosci polygonow obiektow (pojazdow, samolotow) w zaleznosci od odleglosci? ja praktycznie w loca nie gram wiec ciezko mi powiedziec, ale osobiscie nie zauwazylem. A jesli tak jest to komp bez przerwy liczy te wszystkie obiekty...
U mnie gra chodzi dziwnie, pomiedzy trybem 16 a 32 bitowym nie widze roznicy (moze z 1 fps). Rowniez degradacja czy tez odwrotnie ustawien nie zmienia nic zbytnio. Czy odpale gre z AFx4 czy bez, wydajnosc ta sama (rzenujaco mala hehe).

a tak OT to jesli zapauzujemy gre (loca czy ila) to komp nie liczy modelu lotu? jedynie przelicza widoczna grafike? jesli tak, to widac jak zasobozerny jest model lotu hłehłe, w fb to klatki wzrastaja o 1 buhahah, w locku czasem o 1 czasem 10, nie wiem od czego to zalezy.

mnie sie osobiscie wydaje, ze lock on liczy za duzo niepotrzebnych rzeczy, a moze po prostu omiatanie nas radarami itp jest tak zasobozerne...
Achtung Spitfeuer!

grad

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #47 dnia: Grudnia 15, 2004, 17:01:57 »
LO liczy przede wszyskim wodę, która jest obecna na całej mapie, pod całym terenem. Doskonale to widać, gdy przetestuje się ustawienia grafy dla wody i leci nad terenem, gdzie jej nie ma. Było o tym na ubikacji na samym początku (nie podam linka, bo od dawna tam nie zaglądam).

Offline lancer

• *
  • ka-boom!
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #48 dnia: Grudnia 15, 2004, 18:53:23 »
A co ma w tej wodzie liczyc? Jakie ona ma znaczenie gdy lece nad samym srodkiem mapy?

[ Dodano: Sro 15 Gru, 2004 ]
Cytat: reelcash
a dalczego maja chodzi tylko jako 333???

Wynika to ze specyfikacji procesora. Tak naprawde to juz dla 2 modulow 2stronnych pamieci powinny pracowac jako DDR333. Oczywiscie mowa o s754, bo 939 to inna para kaloszy.
Panowie, jesteście oficerami Armii Stanów Zjednoczonych. Oficerowie żadnej innej armii na świecie nie mogą tego o sobie powiedzieć. Zastanówcie się nad tym!

grad

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #49 dnia: Grudnia 16, 2004, 12:38:10 »
Cytat: lancer
A co ma w tej wodzie liczyc? Jakie ona ma znaczenie gdy lece nad samym srodkiem mapy?

A to jest właśnie sprawa z Archiwum X. Normalnie nic nie powinien liczyć, bo w końcu tego nie widać. Ale liczy. Sprawdź sobie. Spróbuję znaleźć ten topic, a jak się uda to podam linka. Chodzi o mapowanie.

--- Edit

Nie mogę znaleźć tego topicu. Ubikacja zmieniła soft do forum i stare linki nie działają :(. Znalazłem tylko to: Water Mapping under terrain definitely a problem - to nie jest topic, o którym myślałem, ale coś tam piszą na ten temat.

reelcash

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #50 dnia: Grudnia 16, 2004, 14:47:54 »
i co dalej bedziecie bronic co poniektorzy ruskich koderow??? jak zwykle prowizorka ;)

pawel

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #51 dnia: Grudnia 16, 2004, 23:30:09 »
Hehe, to śmieszne ale jak piszecie o tych ruskich programistach(chodzi o niedoróbę w postaci Locka) to od razu przychodza mi na myśl pewne skojarzenia... między innymi tak samo "ambitny" (a właściwie zbyt ambitny) program  jak locek - MiG 1.44. Cóż za podobieństwo...
Jak tak sobie czytam wasze posty i przeglądam inne informacje i LO w necie, to początkowy entuzjazm, który towarzyszył mi jeszcze przy pisaniu pierwszego postu zdecydowanie osłabł. Cóż...szkoda by było, bo to ładny programik, tyle że niedorobiony. Ale do podziwiania ładnych widoków są lepsze programy - np.FS2004, a do zabawy w "wojne" zdecydowany lider jak dla mnie - F4.0+dodatki.

pozdrawiam
pawel

Offline Kusch

• Global Moderator
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #52 dnia: Grudnia 21, 2004, 18:28:55 »
Skoro post przeistoczył sie w "hardwarowy" mam takie nieśmiałe pytanie do expertów.
Jak wiemy zbliża sie gwiazdka a to oznacza prezenty :619:
Obecnie posiadam w swojej "maszynce" 256 DDR 266.Istnieje pewna nadzieja,że pod choinką znajde dodatkowe 512DDR 266 co da w sumie ponad 768 MB.I tu pojawia sie problem.Czy zostac z tymi 768/266 czy lepiej opchnać te 256/266 i zainwestować w 512/400 mhz.
Proszę spojrzeć na to pod kątem Lock-on.Dodam,że współpracować ma to z Athlon 1400@1900,płytka na nforce2 i 4200 Ti.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #53 dnia: Grudnia 21, 2004, 18:38:23 »
Jezeli nie przewidujesz wiekszej modernizacji w przyszlosci to bym zostal no chyba ze bedziesz zmienial proca to wtedy moglbys odrazu tez pamieci. Rob jak uwazasz :) Pozatym 256mb zawsze mozesz sprzedac.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kusch

• Global Moderator
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #54 dnia: Grudnia 21, 2004, 19:08:40 »
Narazie sie nie zanosi na zmiane konfiguracji,gdyż nie widze na horyzoncie "drastycznego przyspieszenia za umiarkowaną cene"  :683:

pawel

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #55 dnia: Grudnia 23, 2004, 13:46:53 »
Zastanawiam się nad zmianą karty graficznej cpecjalnie dla locka FC. Ale nie wiem czy to coś pomoże. Moja konfiguracja aktualna to bartek 2500, 2x512 (400)ddram(nie w systemie dualchannel), GForce fx5600 256mb. Jaką kartę polecacie(tak w granicach do 1300pln).
Z góry dzięki za radę.
pozdrawiam
pawel

BG

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #56 dnia: Grudnia 23, 2004, 14:11:49 »
Jaką kartę polecacie(tak w granicach do 1300pln).

Redeona 9800 Pro - najlepsza karta w tym przediale cenowym.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 23, 2004, 14:30:41 »
Lub ewentualnie ktorys z GF6800 :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 23, 2004, 14:40:48 »
Witam,

Ja jestem właśnie po dopełnieniu modyfikacji sprzętu, nie będę ukrywał, że LO był brany pod uwagę  :lol:

Obecny mój konfig to: P4 3.2HT@~3.5 (FSB 222), 1GB (2x512) dual chanel, GF6800 Ultra GS (430/1200MHz) 256MB.
Ustawienia ekranu dla LO: 1152x864, AA x2, AF x4, Image: Quality. Najnowsze stery nvidii
Ustawienia w LO: wszystko na high, dystans widzialny med, preload 50km, woda też na high (jest jeszcze opcja wyżej ;-), cienie all planar (dzięki dociekliwości świera można zyskać sporo klatek :-)

Gra mnie w końcu satysfakcjonuje.... oczywiście fpsy nie powalają na kolana, powiedzmy, że jest stabilne 50-70fps, przy glebie czasmi spada do >20. Ale jak wpsomniałem w końcu jest płynnie, czuć, że gra jest zwarta... nie ma cięć, doczytywania, etc. Jak w dobrych starych czasach 8bitowców, wczytana i hula :-)

A teraz odnośnie samych wrażeń estetycznych, czyli na temat silnika gfx. Panowie, porównująć z FB a w szczególności PF, przy ustawieniach, o których było powyżej - to po prostu kosmos. Pacific Fighters na ustawieniach perfect przy 1280x960 (reszta preferencji aa i af podobnie ustawiona) jest śmieszny i wzbudza litość, dla osoby, która widziała LO w konkretnych ustawieniach i rozdziałce  :lol:  :lol:  :lol:
Mega LOL, PF i jego woda to ciotka  :twisted: Biedni PFowcy, którym się wydaje, że ich woda wymiata... po prostu kpina, cartoon network  :lol:  :lol:
Krótko mówiąć: jeśli chodzi o porównanie FB/AEP/PF vs LO, to te pierwsze są z poprzedniej epoki hihihihi.

pozdrawiam,
qrdl

Offline Kusch

• Global Moderator
Czyżby przełom w LO?
« Odpowiedź #59 dnia: Grudnia 23, 2004, 14:47:21 »
Ide sie pochlastać  :572: