Czy to normalne zeby np. P-51D ktory z tego co wiem byl bardzo dobrym samolotem w FB przy kazdym prawie manewrze w walce zaczyna spadac (stall) i bardzo bardzo szybko wchodzi w korek? Inne samoloty tez latwo przeciagnac ale to co sie dzieje na amerykanach a szegolnie na P-51 to juz chyba przesada. Bo na tym samolocie trzeba caly czas robic super delikatne manewry ale w takim wypadku nie ma mowy o zrzuceniu kogos z ogona. Moze jestem w tym zielonym ale nie wydaje mi sie to normalne....
Pytanie pomocnicz nr 1
Czy mustang był myśliwcem?
Odpowiedz: Nie
Był eskortowcem przewagi powietrznej
A to oznacza że był groźny poniewaz latał w stadzie i zazwyczaj był dużo wyzej wspinających sie na pułap gebelsow
Pytanie pomocnicze 2
Czy laminarny plat jest typowym rozwiązaniem dla silnie manewrowych myśliwców okresu DWS ?
Nie - płat laminarny daje spektakularnie nizsze opory , ale w waskim zakresie parametrow eksploatacyjnych , w tym wypadku w wąskim zakresie wartośc kąta natarcia ( Ukłony dla Leszka957)
Reasumując - w mojej opini model lotu mustanga jest jak najbardziej poprawny , z punktu widzenia realizmu FIZYCZNEGO - brak wzmianek w monografiach na temat tych przypadłości jest wynikiem tego iż zazwyczaj utrata wysokosci przez walącego się w kora mustanga nie wiązała się z kolacja przy swieczce w towarzystwie koscistego jegomościa dla farmerskiego pilota , a jedynie ze zmianą goniącego na ogonie szkopa
Ale wiesz Shpacoo, ze ustawienia PITCH na 100 powoduja wpadanie w stalle, bo gracz odruchowo szarpie joya
Ale to chyba nie w naszej lidze

Nie startowałbym osobiscie z ustawieniami ktore nie pozwalają mi przeciągnąc maszyny
Stall to nie zagrozenie , to taki sam element ekrobacji jak inne[/quote]