witam musze Cię pocieszyć że walczę z tym problemem już ok dobrych kilku miesięcy i nie wygrałem tej batalii w 100%, co prawda teraz mam zdecydowanie rzadziej problemy jednak je mam.
a teraz po kolei
w desperacji wymieniałem poszczególne podzespoły komputera, płyta, pamięć, zasilacz, grafa, po wymianie z ATI 9600XT na GF 6600 GT odnotowałem zdecydowana poprawę a nawet zwycięstwo nad FC ver. 1.11. Niestety grafa była pożyczona i musiałem po dwóch dniach ją zwrócić

po serii eksperymentów ze starowinkami jedynym skutecznym sposobem na wmiarę stabilną pracę jest wyłączenie Antyaliasingu, jeśli mam go włączony z FC dzieją się cuda, zaniknie tekstur z samolotów czasami widać sam ogień z dopalaczy a czasami same rakiety, zanikanie tekstur terenu wtedy widać same tekstury morza.
nagłe zwolnienia z 25 do 1 FPS. objawy te na chwilę znikają jeśli zwinę FC do paska.
Jeśli znajdziesz rozwiązanie to mnie pierwszego o nim powiadom
PS. moim zdaniem najstabilniejszą wersja FC w moim przypadku była ver. 1.10 po wgraniu 1.11 amba na całej linii jest gorzej niz. w wersji 1.00 pewnie niektórzy powiedzą że herezje wypisuję ale tak to u mnie jest.