Autor Wątek: 9 Kompania  (Przeczytany 11083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tomek1988

• Gość
Odp: 9 Kompania
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 04, 2006, 14:56:00 »
A oglądaliście film "Jarhead"? Jak zobaczyłem w TV trailer, myślałem, że to "osławione" "American Soldiers"...

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 04, 2006, 15:42:58 »
Jarhead nawet, nawet, bardzo podobny do Full Metal Jacket ... skrzyżowanego z Over There, ale brakuje tego "czegoś"

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 06, 2006, 12:25:43 »
Witam osobiscie co ja polecam to film "Kompania braci"
Film robi sie o tyle ciekawy jak patrzy sie na niego od poczatku.
Lecial kiedys w telewizji i zdazało mi sie ominac pare odcinkow i to juz nie byl to
ale jak dostalem film na kompa .super !!!

http://www.bandofbrothers.tox.pl/galeria.html

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 06, 2006, 14:04:11 »
Ja niedawno oglądnąłem dwa filmy wojenne produkcji południowokoreańskiej "Braterstwo Broni" i "R-Point". Ten pierwszy jest o wojnie w Wietnamie i jest raczej thriller ale dość dobry. Drugi dotyczy wojny bardzo mało znanej i jeszcze rzadziej filmowanej czyli Wojnie w Koreii. Ten film mimo że trochę "rambowaty" też warto obejrzeć.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kermadec

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 07, 2006, 20:47:01 »
A jaki jest oryginalny tytuł 9 Kompanii??Szukam i szukam i nie znalazłem:(

« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 07, 2006, 21:14:49 »
9 ROTA

Dunbar

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 09, 2006, 17:04:59 »
Z filmów wojennych polecam : "Tae Guk Gi" - The brotherhood of war. Opowiada o wojnie koreańskiej 1950-1953 i dwóch braciach, którzy brali w niej udział. Bardzo realistyczne sceny, miejscami ohydne, ale zdziwiony byłem nisko przelatującymi samolotami, bo koreańczyków było tylu, że mogli zrobić z tych samolotów ser lepszy niż szwajcarski ;]
BTW: Slyszalem, ze T62 niedlugo sluzyl w armii radzieckiej, gdyz ciagle spadaly z niego gasinice ;)

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 09, 2006, 17:42:19 »
Ja niedawno oglądnąłem dwa filmy wojenne produkcji południowokoreańskiej "Braterstwo Broni" i "R-Point". Ten pierwszy jest o wojnie w Wietnamie i jest raczej thriller ale dość dobry. Drugi dotyczy wojny bardzo mało znanej i jeszcze rzadziej filmowanej czyli Wojnie w Koreii. Ten film mimo że trochę "rambowaty" też warto obejrzeć.

Poniewaz kolega Dunbar opisał ten sam film co ja to się od razu poprawię - thrillerem jest oczywiście R-point, cos mi się pokickało jak pisałem poprzedniego posta
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #23 dnia: Lutego 21, 2006, 14:37:54 »
No cóż - film 9 POTA  jest za granica już dosyć znany. W Rosji to przebój, na Zachodzie zbiera dobre recenzje - pomimo luźnego oparcia na faktach i wstawek propagandowych. Obiektywnie - bardzo dobre zdjęcia i muzyka, klasyczna fabuła, dobra obsada i ciekawe kreacje aktorskie.
Szczerze - to uważam 9 POTY za film lepszy od wielu wychwalanych amerykańskich widowisk.
Zobaczyłem i goraco polecam.

Poczytajcie sobie, z resztą, sami: http://www.9rota.ru/html/index.html
NIe znam budżetu 9 POTY ale wiem, że zarobiła 21 milonów $ w ciągu pierwszych trzech tygodni wyświetlania...
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2006, 14:51:42 wysłana przez Leon »
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
9 Kompania
« Odpowiedź #24 dnia: Października 22, 2006, 10:34:57 »
Podobno bardzo fajny film:

opowiada o szwejach ruskich w latach 1980'tych walczących w Afganistanie

http://film.wp.pl/p/id,25404,9_kompania,film.html

Ktoś już był?

"Film oparty jest na prawdziwej historii i przedstawia dzieje 9 kompani armii radzieckiej podczas wojny w Afganistanie w 1980 roku.

Świeżo upieczeni rekruci sowieckich sił zbrojnych zostają wysłani bezpośrednio z obozu szkoleniowego w sam środek krwawego konfliktu. Młodzi mężczyźnie szybko odkrywają że nic co przeszli w obozie szkoleniowym nie mogło przygotować ich na tą brutalną i plugawą wojnę.

Dziewiąta kompania zostaje wyznaczona do obrony pozycji numer 3234. Przeważające siły wroga zmuszają desperacko broniących się radzieckich żołnierzy do wezwania pomocy, ta jednak nigdy do nich nie miała dotrzeć... "

zajawka: http://www.geminifilm.ru/upload/bibl/9thCompany_TrailerA.avi
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 22, 2006, 10:38:02 »

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #26 dnia: Października 22, 2006, 10:39:35 »
Bardzo hollywódzki, dużo wybuchów, tępo atakujący muhadzeini (w "colums of four", jak wczesno-rewolucyjna armia francuska:).
Ale napewno lepszy niż Saving Private Ryan, choćby dlatego że o Rosjanach i Afghanie.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #27 dnia: Października 22, 2006, 10:45:38 »
No właśnie wszedł do kin chyba od zeszłego piątku więc trza się wybrać
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Października 22, 2006, 16:24:37 »
Yoyek polecam gorąco, jeden z lepszych filmów o Afganie. No i te Su25 robiące wypad z pasa w trybie natychmiastowym  :karpik :karpik :karpik
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Października 22, 2006, 18:30:13 »
Koniecznie Jojek, koniecznie... To taki trochę ruski Black Hawk Down, warto zobaczyć.