Autor Wątek: problem z ikonami... poprostu ich nie ma  (Przeczytany 3120 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Do zobaczenia!

• Gość
Odp: problem z ikonami... poprostu ich nie ma
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 12, 2005, 11:19:03 »
U mnie działa , nie ma żdanej strony pustej. Skontaktuj się z providerem i zwróc mu uwage na to że proxy server zrywa sesję przed otrzymaniem znacznika końca dokumentu.

Możliwe, nie wiedziałem o tym. Jeśli istotnie tak jest, to ów proxy złośliwie zrywa połączenie tylko dla tego forum ;-).

Pomiędzy opublikowaniem posta a jego zaindexowaniem może minąć nawet tydzień.

O tym też nie wiedziałem; tak czy inaczej jest to wada systemu indeksującego (postów nie przybywa w takim tempie, żeby uzasadniało to takie opóźnienie). A na zapytanie "Mi 2" co dostajesz? Też post o MiGu 29?

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 12, 2005, 11:22:01 »
Juz wiem w czym jest problem, sposób zadawania zapytania, korzystaj ze znaków " (cudzysłów) a w środek wpisz interesującą cię frazę. Ta wyszukiwarka działa ja Google, jak dobrze zapytasz znajdziesz wszystko. Co do w-12 fakt nie łalpie tematów, nie wiem dlaczego sprawdzę.

Do zobaczenia!

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 12, 2005, 11:33:03 »
Cudzysłowy niewiele pomagają:

Zapytanie: Mi 2
Odpowiedź: Odp: kampania dla miga 29

Zapytanie: "Mi 2"
Odpowiedź: działkami 20 mm

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 12, 2005, 11:35:09 »
I ponownie odsyłam do moich ząłączników masz wersję Mi 2, A 10, P 11 trafia dokładnie jak chcę.

Do zobaczenia!

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 12, 2005, 11:39:32 »
Na którym załączniku zaytałeś o Mi 2 ew. "Mi 2", bo nie dostrzegam?
Jakoś ciężko mi uwierzyć, zeby wyszukiwarka działała inaczej dla różnych użytkowników!

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 12, 2005, 11:53:40 »
A tutaj, czy mam robic więcej SS. ?

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 12, 2005, 12:14:17 »
Problem stoi w tym że wyszukiwarka nie szuka po nazwy tematów. W-12 występuje tylko w nazwie tematu w tamtym przytaczanym wątku. Poza tym zapytanie : W -12, wyszukuje wszystkie posty z wystąpieniem litery W ale bez tych gdzie występuje cyfra 12. Za to fraza "w 12" nie wyszukuje słowa "w-12"
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Do zobaczenia!

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Grudnia 12, 2005, 12:38:20 »
A tutaj, czy mam robic więcej SS. ?

Ojejku, no właśnie na tym cały problem polega, że pytam o "mi 2" a dostaję "wraz z działkami 20 mm" lub podobne kwiatki nic nie mające ze słowem "mi 2" wspólnego. Brakuje funkcji "whole words only" - bez niej większosc wyszukiwań nie bardzo ma sens. Po co udajesz, że nie rozumiesz, przecież dobrze wiesz o co chodzi.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #23 dnia: Grudnia 12, 2005, 12:48:25 »
Rozumiem że google też jest do bani ??
http://www.google.pl/search?q=mi+2&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official
fakt, że pierwszy wpis pasuje, lecz reszta to same kwiatki.

Do zobaczenia!

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Grudnia 12, 2005, 13:05:41 »
Rozumiem że google też jest do bani ??
http://www.google.pl/search?q=mi+2&start=0&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-a&rls=org.mozilla:pl-PL:official

Nie, do bani jest nie google tylko zapytanie które wpisałeś:

mi 2

oznacza "mi lub 2" czyli każde z poniższych pasuje:

mi 2
2 mi
mi
2

wpisz "mi 2" (cudzysłowy które właśnie do tego służą i których działanie w forumowej wyszukiwarce jest niespecjalnie określone):
za wyjątkiem jednego śmiecia o filmie Mission Imposible (pojęcia nie mam jak się tam znalazł, ciąg "mi 2" nie występuje na tej stronie) każdy link prowadzi do strony zawierajacej odseparowany ciąg "mi 2"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #25 dnia: Grudnia 12, 2005, 13:11:19 »

Nie działa.
Dowód:
Zapytanie: W-12
Wynik: Nic nie znaleziono
Komentarz: nie dalej jak wczoraj założyłem wątek, majacy w tytule właśnie ciąg znaków "W-12".
Może łącznik (-) przeszkadza? Po wpisaniu "w 12" i kliknięciu "szukaj" dostaję biały ekran, pusta stronę po prostu (Firefox 1.5, godzina ok. 00:20 dzisiaj). Podobnie reaguje wyszukiwarka np. na zapytanie "a 10". Tyle o jakości działania wyszukiwarki.

Na to już ładnie Ci koledzy odpowiedzieli, ja złego słowa na szukajkę nie powiem dlatego że bawiłem się nią długo przed tym jak skrypt przybył oficjalnie na forum. Pozatym zaznaczyłem ze jest to "kandydat wydania 1.1" czyli więcej niż beta a mniej niz oficjał i ma prawo coś nie działać do końca.

Nigdzie o to nie prosiłem ani na nic nie nalegałem, to Twoja dosyć złośliwa nadinterpretacja. Ja tylko grzecznie wypunktowałem, co zwróciło moją uwagę.

A przy okazji bez rozeznania w temacie stwierdziłeś że autoryzacja też nie działa a nie wziąłeś pod uwagę że ja tu jestem non stop nie licząc dwóch ostatnich dni.  Zwróć uwagę na trzy dni bo tylko to chciałem zaznaczyć że, trzy dni to trochę za mało żeby się zorientowac w sytuacji jaka tu panuje.

A co to ma do rzeczy kiedy ja się zarejestrowałem? Korzystałem już z wielu forów dyskusyjnych tego typu; niniejsze przeglądam od dwóch lat jako niezarejestrowany. Rozumiem, że jakbym przez te dwa lata był zarejestrowanym uczestnikiem forum, to wyszukiwarka działałaby dla mnie poprawnie? Wybacz kpinę w powyższym zdaniu, ale nie mogłem się powstrzymać.

A co to ma do rzeczy że korzystasz z wielu forów i że odwiedzasz to od 2 lat. Nie zrozum mnie źle bo cieszy mnie to że tu zagladasz od tak dlugiego czasu ale jak na tych innych forach które odwiedzasz powinieneś już wiedzieć że jedynym punktem odniesienia jest data rejestracji i zawsze każdy będzie się nią sugerował (nikt IPków nie śledzi). I dla mnie też istniejesz na forum od tych powiedzmy trzech dni. A jak jesteś od kilku lat tutaj to powinieneś wiedzieć że forum jest w przebudowie i że nie mam zwyczaju naskakiwać na ludzi. Wyszukiwarka lepiej by też nie działała ale zwróć uwagę że szukanie trzech znaków w większości na forach też jest zablokowane i śmiem twierdzić że ta w phpBB2 też by się zgubiła.

A to Twoja sprawa, że zgubiłeś numery GG, nie angażuj mnie w to!

A czy Cię angażuję? tylko zaznaczyłem że mam zły dzień i ochotę kogoś zamordować. A to że w przypływie radości rzuciłem sobie kołpakiem setką w którym miałem zarchiwizowany internet też tak naprawdę jest bez znaczenia. A przez to zdanie chciałem jedynie powiedzieć że mam cholernie zły dzień a nawet tydzień...no ale cóż :/

Podsumowując:
Szczerze przykro mi się zrobiło gdy przeczytałem Twoją odpowiedź; nikomu nie ubliżyłem, regulaminu nie złamałem a tu taki "najazd" na mnie.

Jak pisałem mi też ciśnienie skoczyło, nie bierz tego do siebie. Miałem zły dzień i akurat się nawinąłeś. Jeżeli w jakiś sposób poczułeś się  urażony to przepraszam.

Wracam do walki...
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #26 dnia: Grudnia 12, 2005, 13:21:47 »
A czy po zmianie taka szukajka zadowala ?

Do zobaczenia!

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Grudnia 12, 2005, 13:30:39 »
A czy po zmianie taka szukajka zadowala ?

To właśnie miałem na myśli :-) jak widać się da, działa jak trzeba.

Angelripper

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Grudnia 12, 2005, 23:18:30 »
pomimo iż: zostałem skatowany za powiedzenie prawdy, osądzony o wielokontowość, osądzony o brak argumentów...

Długo szukałem rozwiązania i w końcu znalazłem je w pliku conf.ini i oddziale [game]. Trzeba zmienić wartość IconTypes z 0 na 1.

Pozdrawiam i życzę powodzenia. Przepraszam, jeśli uraziłem czyjąś dumę...
Zmień po kolei z  0 na 1,2,3 albo poszukaj w  konfigu klawiszy komendy"Set Icon type"

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 12, 2005, 23:24:21 »
Do zobaczenia Rokossowski i pozdrów tootenhamona.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg