Autor Wątek: FS9/FSX/P3D: śmigłowce  (Przeczytany 127203 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: FS2004 / FSX : śmigłowce
« Odpowiedź #210 dnia: Sierpnia 06, 2010, 08:37:02 »
FSX: Sea King od Virtavia

http://www.virtavia.com/?p=296

Ciekawe jak się ma do Nemeth CH-54 bo to w sumie prawie ta sama konstrukcja.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #211 dnia: Września 26, 2010, 20:19:38 »
Lada chwila recka  :banan :

Ale to swoja drogą.
Nadchodzi Chinooooooook! Koniec modelu coraz bliżej.
Click: http://aussiex.org/forum/index.php?/topic/6500-new-chinook-model-renderstextures-26sep2010/page__pid__46150#entry46150

www.yoyosims.pl

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #212 dnia: Września 26, 2010, 20:30:17 »
 :023:

Osobiście nie mogę się doczekać. :)

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #213 dnia: Września 26, 2010, 21:08:58 »
Nie, dziękuję.

Za 120+ zł oczekuję klasy A2A, od Nemethów tego nie dostaję, mogą się tym Chinookiem wypchać  :118:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #214 dnia: Września 26, 2010, 21:13:04 »
Na pewno martwic może połaczenie Milvitz z Nemeth, bo to najbardziej wychodzi na zdrowie ...dla Milvitz, nie dla Nemeth. Chyba , że zmienią podejście może wreszcie ?

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Września 26, 2010, 21:17:21 »
Czy ja wiem. Wcześniejsze maszyny Nemethów też nie były high-end, jeśli chodzi o model, textury i materiały. Poza tym, tu bardziej chodzi o odwzorowanie zachowania maszyny. Tutaj Nemeth głównie leży. Nie mam Skycrane, także mogę oceniać jedynie screeny, ale jego wygląd jest całkiem akceptowalny.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #216 dnia: Września 26, 2010, 23:43:15 »
Miałem okazję polatać Pumą, UH-1, Skycrane i MD902... nie mam zamiaru wydać na to złamanego grosza, aż do momentu aż zabiorą się za to na poważnie, albo przynajmniej z miejsca zrobią maszyny pod HTR.

Jeżeli wydaję na addon tyle co na sam symulator, to chcę polatać TĄ maszyną, a nie Bellem 206 w skórze innego śmigłowca. Druga sprawa, to stagnacja Nemethów - od momentu wyjścia FSX nie zaprezentowali niczego nowego, wręcz niczego co byśmy już nie widzieli w FS2004. Mizernie to wygląda w porównaniu do A2A, PMDG, Real Air, Dodo, czy Lotusa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #217 dnia: Września 27, 2010, 12:24:59 »
Sunny, nie ma co podchodzić do tematu na zasadzie "Jeżeli wydaję na addon tyle co na sam symulator...". Jak dobrze wiesz addony przewaznie kosztują tyle co sim, albo coś koło tego. To inna skala zdarzenia, odbioru i kanałów sprzedazy. Na czyms sobie muszą odbić. Co do poziomu ND faktycznie jednak spadło. Pamietam ND jeszcze z Mi2 i Mi8, w FSX nic nie mialem, oprocz UH1 i Skycrane (bardzo ciekaw jestem za to MD500) i musze przyznac, ze to juz nie ten ND. Chlopaki wykorzystuja troche pozycje monopolisty i braku konkurencji wlaściwie. To też jednak nisza na rynku FSX i ND dobrze zdaje sobie z tego sprawę. Chinookiem na pewno polatam, ale raczej nie nastawiam sie na jakis Hardcore, a ładnie wygladajacy model w kolekcji z podejsciem bardziej pod misje.
Recka UH1 gotowa, jak bede w domu puszcze wieczorem. Pzdr

www.yoyosims.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #218 dnia: Września 27, 2010, 13:12:17 »
Myślę, że takie podejście do tematu jest jak najbardziej na miejscu. Płacę to i wymagam. Jestem w stanie zrozumieć nierewolucyjne podejście Carenado, kiedy za ich produkty płacę o połowę mniej niż za A2A , ale Nemethom płacić tyle co A2A za mniej niż dostałbym od Carenado ? Uważam to za lekkie nieporozumienie i nie widzę żadnych usprawiedliwień dla takiego stanu rzeczy.

Na szczęście nie odczuwam specjalnie braku śmigłowców do FSX, mam Dodo i jeszcze sporo potrwa zanim stwierdzę, że tą maszynę w pełni okiełznałem, pewnie wtedy wyjdzie już ich Huey.

Doskonale wiem co znaczy tworzyć addony do FSX, bo się tą tematyką zająłem i by wyrobić się w jakichś sensownych terminach jest to robota na cały etat, jak nie więcej, ale bez przesady.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #219 dnia: Października 14, 2010, 18:24:24 »
Panowie, ja już wymiekłem:

http://aussiex.org/forum/index.php?/topic/6592-something-new-this-way-comes/

Wiecie co to jest? To:

Po co to komu, za pomysł i wogóle? Chyba, że bedzie jako free, albo gift dla kupujacych coś od Nemeth.

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #220 dnia: Października 14, 2010, 18:36:58 »
Heheheh, teraz trzeba zrobić scenerię latających gór ;)

« Odpowiedź #221 dnia: Października 14, 2010, 18:46:51 »
Po co to komu, za pomysł i wogóle? Chyba, że bedzie jako free, albo gift dla kupujacych coś od Nemeth.
W wątku jest napisane, że będzie płatny.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #222 dnia: Października 14, 2010, 18:56:07 »
The Sky is Falling ! :karpik

Hehehe, w sumie czemu nie ? I tak kiedyś lataliśmy F-19, a nawet AH-73 Thunderhawk  :118: Zresztą na moje problemy twórcze na Hovercontrol, też i mi poradzono bym nie robił rzeczywistej maszyny, a po prostu jakąś wymyślił... tak jak ci od Pyro

http://secure.simmarket.com/pixel-cowboys-pyro.phtml
 :121:

empeck

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Października 14, 2010, 18:56:36 »
Ciekawe, czy mają licencję. Taki obiekt ze świeżego filmu to jednak coś innego niż rzeczywisty samolot, czy śmigłowiec.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #224 dnia: Października 14, 2010, 19:35:38 »
Ciekawe, czy mają licencję. Taki obiekt ze świeżego filmu to jednak coś innego niż rzeczywisty samolot, czy śmigłowiec.
Faktycznie, przecież np. nie każdy może zrobić model Sokoła Millenium i napisać "z Gwiezdnych Wojen" na pudełku. Może za darmo by przeszło, ale skoro ktoś ma czerpać z tego korzysci finansowe to taki Nemeth zaraz może popłynąć...

www.yoyosims.pl