Sundowner zgadzam się z Twoimi stwierdzeniami w 100%
To co piszesz o Joystickach to szczera prawda a ja nigdy nie twierdziłem, że taki joystick przewyższa "układy dedykowane"
Sprawa sprowadzała się do tematu latania śmigłowacami we Flight Simulatorze a ja napisałem, że używam joysticka z obrotową rękojeścią i radzę sobie bez orczyka. Tak jak też pisałem miałem okazję latać z orczykiem w HTR. Temat mnie nie powalił jednym słowem. Szanuję to, że innym użytkownikom ten model odpowiada. Mi nie. Dodo sim jest tak jak piszesz wzorcem symulacji śmiglowca. Uważam, że twórcy HTR zdają sobie sprawę z niedociągnięć i zapewne otrzymują uwagi od użytkowników. Twoje spostrzeżenia są trafne. Dodalbym jeszcze niezbyt realne odwzorowanie zachowanie śmigłowca na stromych wznoszeniach w momencie rozpoczęcia ślizgu na ogon. Jest nerwowe. Autorotacja też pozostawia sporo do życzenia.
Być może są to choroby wieku dziecięcego i w końcu autorzy poprawią niedociągnięcia.
Fakt niektórzy piloci są pasjonatami symulatorów lotniczych a niektórzy nawet pomagają je tworzyć

Belfegor nikt nie musi pokazywać licencji. Jeżeli odniosłeś wrażenie, że się denerwuję to jesteś w błędzie. Dlaczego mam się nie "udzielać" Dlatego, że komus nie podobają się moje osobiste odczucia? Ja kogoś atakuję stwierdzając, że HTR nie jest realistyczny? Wybacz ale "troszkę" Cie nie rozumię.
Moja argumentacja jest wg. mnie w zupełności wystarczająca. Mam tu pisać elaborat aby wyczerpać wszelkie tematy?
Przecież to nie ma najmniejszego sensu. Cieszę się, że Sundowner podziela moją opinię.
"Poprzeczka" realizmu to nic innego jak tylko rzeczywistość. Brzmi banalnie prawda? Ale to właśnie rzeczywistość bywa bardzo często trudna do opisania...