Autor Wątek: UBI kontratakuje???  (Przeczytany 3313 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

UBI kontratakuje???
« dnia: Grudnia 14, 2005, 08:31:59 »
Czy UBI od jakiegoś czasu nie szturmuje naszego forum głupimi postami???
Tak mi sie nasunęło po przeczytaniu kilku (od 1/2 roku nie miałem netu w domu) :D
Kostek
JG300

Odp: UBI kontratakuje???
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 14, 2005, 09:41:19 »
Witam, dla jednych posty są głupie a dla innych poważne. Może wyłącz znów ten net na następne 1/2 roku zamiast na wejsciu obrażać forumowiczów?

Molnar

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 14, 2005, 10:07:39 »
lol
prędzej posty są jak z forum ubi :P

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 14, 2005, 11:33:05 »
Kostek bo to jest tak:
spójrz w dół na moją sygnaturkę :)
              I
              I
              I
              I
              V
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:01:08 »
Ja, szanowni przedmówcy, powiem tyle: przypomnijcie sobie Wasze pierwsze posty na tym forum, przypomnijcie sobie Wasz pierwszy kontakt z tą grą a potem postawcie się w roli nowych forumowiczów, którzy to forumowicze dopiero zaczynają zabawę z Iłem.
Jesteście po prostu niemili, zadufani w swojej "mądrości" i ... resztę sami sobie dopowiedzcie.
Pozdrawiam.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:10:00 »
Jesteście po prostu niemili, zadufani w swojej "mądrości" i ... resztę sami sobie dopowiedzcie.

Nie wiem tylko dlaczego uogólniasz na podstawie jednego przypadku.

To że ktoś odpowie na zadane pytanie 'prowokacja' ? Dzieje sie tak w większości postów pytających o rzeczy które można znaleźć w większości 'gorętszych' wątków. Dzieje się tak również za sprawą zjawiska występującego WSZĘDZIE gdzie mamy do czynienia z ggrupą ludzi robiących cos, i przyjmujących w swe szeregi nowego. Marynarza podtapiaja na równiku, myśliwemu wsadzają łeb we wnętrzności ubitego dzika ( apsik się podzieli pewnie wrażeniami lol ), w nowej pracy stawiasz flaszke a na forum dostajesz kilka odpowiedzi tego typu , zanim otrzymasz właściwą merytoryczna odpowiedz.
Jak w życiu panie.

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:25:30 »

A co tu jest jeszcze do dopowiedzenia?! Masz rację - tacy jesteśmy.... hehehehe. Mimo wszystko doe nie uogólniaj i patrz szerzej.
Dziadek Kos

« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 14, 2005, 12:51:56 »
Doe nie zachowuj sie jak ekolog albo Hania z "M jak Milosc", przesadzasz. Faktycznie nie powinienem pisac glupimi, ale te posty po prostu przypominaja mi te na ubi.
Tak gwoli scislosci, dlaczego tylu nowych pojawilo sie na forum po naszym ataku na ubikacje?? Wczesniej jakos tego nie zauwazylem. Moze dlatego ze cena il2 spadla?
A najciekawsze jest to, ze wiekszosc tych dyskusji dotyczy bardzo kontrowersyjnych tematow, do tego sa jeszcze bardzo hmm... splycone.
Kostek
JG300

andrzej

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 14, 2005, 15:42:37 »
Jakoś nie widzę aby Szanowny Pan Kostek błysnął mądrymi odpowiedziami na te głupie posty. Tak, cena spadła i dzięki temu większe grono pasjonatów latania (a raczej namiastki latania) ma możliwość jego przeżycia. Klub Wzajemnej Adoracji  niestety się poszerza o tych słabych, niedouczonych i niedoświadczonych ludzi. Czas robi swoje i na pewno zapomniał Pan swoje reakcje na pierwszy kontakt z grą. Skoro tak to proszę nie odbierać tej przyjemności nowym pokoleniom lotniczej wirtualnej braci. Każdy post młodego pilota jest dla niego tak ważny jak być może dla innych nowy samochód. Uprzejmie proszę  nie obrażać nikogo na Tym Forum.
Pozdrawiam serdecznie.
Andrzej

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 14, 2005, 16:04:30 »
Głos rosądku wśród ciemności burzy jaka zawisła nad Europą...
sorry, nie to przemówienie;P
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 14, 2005, 16:16:15 »
A od kiedy bycie "nowym" zwalnia od myślenia czy ortografii?

Generalnie kostek ma rację. To nie chodzi o to, ze pojawiają się nowi, ale o to, ze w miare uplywu czasu ci nowi coraz mniej sobą reprezentują. Kiedyś była taka droga, że ktoś zaczynał się interesować historią, lotnictwem, poprzez modelarstwo, książki etc i przez to nierzadko dochodził do symulatorów . A teraz jest tak, ze ktos sobie kupuje gierke bo jest tania  "se mozna polatać i poszczylać" i jest fajnie, bo wreszcie upragniona przerwa od kłejka czy kantersrajka i nie obchodzi go nawet minimalnie tło historyczne.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2005, 16:23:57 wysłana przez Meehau »
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 14, 2005, 17:25:08 »
A teraz jest tak, ze ktos sobie kupuje gierke bo jest tania  "se mozna polatać i poszczylać" i jest fajnie, bo wreszcie upragniona przerwa od kłejka czy kantersrajka i nie obchodzi go nawet minimalnie tło historyczne.

właściwie  :020: to wolno im traktować grę jak chcą. A forum nasze jak każde inne jest środkiem do dyskusji na temat naszych gier. A żeby dykutować trzeba mieć jakieś pojęcie, przynajmniej małe. A niektórzy wpadaja tu jak z pretensjami i oburzają się na spotykające ich wyimaginowane "chamstwo". Każdy kto chciałby podyskutować w jakiejś grupie tematycznej to należy się wykazać ze swej strony "czymś" i może to być na przykład wiedza w tym temacie. Jeżeli ktoś zagląda na forum to chyba ma dostęp do internetu a więc może znaleść zdecydowaną większość odpowiedzi na dręczące go pytania. Co nieznaczy że na problemy tu też nie znajdzie odpowiedzi.

Kiedyś w zamierzchłej prehistorii internetu tj w latach 97/98 uczestniczyłem regularnie w grupach dyskusyjnych np. pl.misc.militaria wtedy normą było że nowy dyskutant zapoznawał się z formą listy dyskusyjnej przez conajmniej miesiąc (zalecenia w FAQ mówiły o conajmniej pół rocznym czytaniu grupy). A teraz ludzie wchodzą w stylu ubłoconych ruskich walonek na forum i zdziwienie że tu jacyś niemili Niemcy i naziści :D. Ja wiem życie jest szybkie, ale żeby nie robić z siebie idioty warto chyba trochę czasu poświęcić. Na łatwiznę to się w pracy idzie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 14, 2005, 19:51:59 »
Jakoś nie widzę aby Szanowny Pan Kostek błysnął mądrymi odpowiedziami na te głupie posty.

Może Kostek stosuje się do starej prawdy pszczół która mówi - "nigdy nie dyskutuj z głupcem - ludzie mogą nie widzieć róznicy ..."
Bez obrazy oczywiście :004:
Ile mozna odpowiadac na posty w stylu:
"Pomocy !!! w I16 nie działa podwozie !!! W innych działa a tu nie ... POMOCY !!!!

Zauwazylem jedna ciekawą rzecz - a czytam to forum od jakiegoś czasu - im bardziej beznadziejny i bezsensownie sformułowany post -> tym bardziej ostre i ironiczne odpowiedzi.
Natomiast gdy post jest napisany w sposób grzeczny i przynajmniej w odrobinie przemyslany  - to najgorsze co Cię może spotkac to odesłanie do "szukajki". I to też tylko z tego prostego powodu że czasami po prostu juz nie mają ludzie siły pisac tego samego po raz n'ty ...
To forum nie działa według zasady "wlazłeś między wrony - to musisz krakac jak i one" - chociaz niektórym się tak wydaje.
Wchodzisz do czyjegoś domu po raz pierwszy i zaraz po tym jak gospodarz otworzył Ci drzwi pakujesz sie w butach do łózka, gwałcisz jego żonę, bijesz psa i naświewasz się z dzieci ?? (lol :DDDD z lekka prezsadziłem ;-DDDDDDD )
Zamin napisałem COKOLWIEK  na tym forum czytałem je przez chyba dwa miesiące ... a i tak mój pierwszy post dotyczył błachej w sumie sprawy. Ktoś szukał jakiegos TBiU. Dałem linka i po sprawie. Jeszcze  sie ze mnie Schmaiss smiał że z takim nickiem to napewno bedzie ze mnie ubernazista na forum :002: :002:
Wystarczy chwilę (naprawdę chwile) pomyslec nad tymi paroma linijkami tekstu jaki napisałeś przed nacisnięciem przycisku "wyslij wiadomość" i nikt nie bedzie się z nikogo smiał ani ironizował.
Proste.

Pozdrawiam.
Ramm.

rutkov - w pracy to sie na łatwiznę idzie  :011: :011: Tobie to łatwo mówić ...  :002: :002: :002: :002: Ty weź w końcu tego joya skalibruj w domu a nie w pracy, bo znów wysadzisz w powietrze połowę bomberów i 1/4 mysliwców na pasie :003: :003:
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

andrzej

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 14, 2005, 20:30:40 »
Przecież wystarczy na taki dziwny post nie odpowiadać i nie będzie żadnego echa. Zniechęcony, zniecierpliwiony gostek zada pytanie po raz drugi, albo sam zacznie szukać rozwiązania czytając właściwe tematy. To, że duża liczba młodzieży jest niedouczona wiadomo od dawna. Nic się nie robi by to zmienić. Panowie, przecież to co przekazujecie tym młodym w formie takiej lub owakiej odpowiedzi - to jest WIEDZA. Jestem przekonany, że będzie ona procentować w przyszłości.
Szanowni Rozmówcy. Mam takie przysłowie, tylko proszę się nie obrażać: dawniej to nawet g... miało zapach Chanel nr 5. Dawniej młodzi byli inni teraz są inni. To nie znaczy, że jak widzę Dodę to biegnę do WC wymiotować. Ludzi należy brać takimi jakimi są. Jnaczej będziemy ocierać się o rasizm. Toż to samo co dzieje się na świecie. Izolacja tych "innych". Niedopuszczenie, aby przypadkiem nie pobrudzili "walonkami" mojego wymuskanego dywanu. Ale przecież to Wy, światli tego naszego grajdołka macie nieść kaganek oświaty przed tym stadem ciołków. W końcu to z tego stada wyjdzie ktoś by przejąć od Ciebie ten Ciężar.
PS. Ciekaw jestem ile były warte te walonki dla Niemców zamkniętych w kotle Stalingradzkim.
Andrzej

« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 14, 2005, 22:25:13 »
Sorki Andrzeju ale dalej nie kumasz... i możliwe, że nie zrozumiesz, nie chodzi mi jednak o to aby ci dokopać, tylko ty najzywczajniej w świecie nie widziałeś tego forum na oczy w stanie, w którym było wcześniej.

Ja tak jak Ramm bardzo długo czytałem to forum, zanim postanowiłem się na nim odezwać. Pamiętam te dyskusje na temat fizyki lotu, udowadniania sobie pewnych rzeczy kontrektnym materiałem. A dziś: ej nie moge wykręcić La7 na P47, czemuuuu????
Niedługo przeniesione zostaną tu dyskusje o tym dlaczego z P47 nie można zabić tygrysa!!! (specjalnie nie mam nic do p47, nie czepiam się).
Chodzi własnie o to, że poziom tych postów nie sięga wyżej niż ten prezentowany na UBI. Pisząc na tym forum jeszcze kilka miesięcy temu czułem się jak członek elity, zawsze z góry patrzyłem na tych z UBI... a teraz  :015:
Kostek
JG300