Autor Wątek: Dodatki do FF3.1, AF, BMS 2.0  (Przeczytany 21681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Boba Fett

• Gość
Dodatki do FF3.1, AF, BMS 2.0
« dnia: Grudnia 19, 2005, 15:17:44 »
Wpisujcie tu proszę wszystko co znajdziecie na temat nowych 'gadżetów' do Falcona w wszystkich wersjach.
Na początek proponuje świetnie zapowiadający się pit w postaci EF-2000 (dla cherbaciarzy "Typhoon"). Dodatek to nie tylko sam kokpit ale również mnóstwo zmian w samym modelu maszyny i jej zachowaniu.
Zapraszam pod ten link: http://www.freefalcon.com/forum/viewtopic.php?t=12705&postdays=0&postorder=asc&start=0
Oczywiście dodatek dotyczy FF3.1 :)

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
Odp: Dodatki do FF3.1, AF, BMS 2.0
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2005, 17:27:15 »
Mam taką propozycję. Czy możnaby w tym wątku oprócz linków do dodatków umieszczać także pytania i odpowiedzi dotyczące owych dodatków? Pytam bo ostatnio przeinstalowałem Falcona i wszystko działa (pytanie na jak długo :001:), no i chciałem wrzucić parę dodatków rozszeżających możliwości FF 3.1.  Chyba, żeby wydzielić osobny wątek dotyczący problemów offline...

Pozdrawiam
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 19, 2005, 21:38:02 »
Myśle że lepiej wydzielić osobny wątek. Może nam się zrobić mały bałagan tutaj ;)

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 24, 2005, 12:49:21 »
Jest do ściągnięcia codec do WinXP SP2. który odtwarza moje ukochane intro w Falconie i filmiki nakręcające kampanię. Bez tego codeca filmy nie są odtwarzane w simie.

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2006, 12:53:37 »
Nowe, rewelacyjne, chmurki do FreeFalcona.

A tutaj link do nich
http://www.freefalcon.com/usersubmit/Clouds_by_JanHas.zip

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2006, 21:58:18 »
 :041: O ja, ale dobre chmurasy. A jak wygląda sprawa z klatkowaniem?

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 13, 2006, 22:40:01 »
Hmm, nie zauważyłem spadku wydajności :) potestuje dłużej, szczególnie w ostrej zadymie nad Seulem wtedy będzie wiadomo nieco więcej :D

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 13, 2006, 10:12:33 »
Pojawił się nowy kokpit do F-14 do FreeFalcona. Sam nie mam zainstalowanego FF, ale jestem ciekaw waszych opinii.

http://www.freefalcon.com/forum/viewtopic.php?t=13396

Boba Fett

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 16, 2006, 13:57:06 »
Pobawiłem się tym kokpitem. Jest całkowicie nie klikalny, mimo początkowego zachwytu potem jest już tylko gorzej :) po prostu ma się wrażenie że to tylko ksero na monitorze, totalna martwota. Autor postarał się nawet o kokpit 3D ale... F-18 Aeyes'a :P Fajny na 10 minut.

« Odpowiedź #9 dnia: Marca 17, 2006, 22:03:23 »
Przepraszam, ja mam takie śmiesznawe pytanie...
Generalnie w tym dziale pojawiają się takie terminy jak "Falcon 4.0","Allied Force", "Free Falcon".... Kojarzę tylko ten pierwszy. Byłbym wdzięczy za wyjasnienie mi jaki "status" mają 2 pozostałe (czy są to jakieś dodatki, mody, samodzielne wersje....). Siedzę na codzień w światku LOMAc'a, te simy nie są w sklepach dostępne i stąd ta żenująca niewiedza....

Pozdrawiam

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 17, 2006, 22:23:44 »
FreeFacon, podobnie jak SuperPack to darmowy zbiór łatek i modów które instaluje się wg różnych instrukcji (można je znaleźć na tym forum) na starego Falcona 4.0. Obecnie z dwóch powyższych serii patchów najnowsze to SP4.2 OCI (nieco podstarzały) i FF3.1.1. Te wersje są niekompatybilne, tzn. nie można np. zainstalować sobie FF a potem SP, trzeba się zdecydować na jedno lub drugie, choć można mieć zainstalowane obok siebie dwie wersje Falcona na dysku (jak to zrobić też znajdziesz na forum). Allied Force natomiast to osobny stand alone, nie wymaga Falcona 4.0 bo sam jest jakby nowszą wersją czy też remakiem starego sima. Do dość pokręcone, ale w gruncie rzeczy możesz mieć na dysku FF, SP i AF jednocześnie i mieć trzy różne gry.

« Odpowiedź #11 dnia: Marca 27, 2006, 15:17:23 »
Mam jeszcze jedno pytanie. Właśnie zakupiłem Falcon 4.0 Allied Force (ramp start robi wrażenie :003:.... i 700 stron instrukcji również).

Miszon napisał, że te dodatki (SP i FF) instaluje się na strego F4.0... A można je zainstalować na AF? I czy miałoby to w ogóle jakiś sens? (czy te dodatki robią po prostu ze starego F4.0 taki AF?)

Dzięki z góry za oświecenie mnie w tej sprawie!
pozdrawiam :001:

Miszon

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 27, 2006, 15:35:13 »
Dodatki typu SP i FF instalujesz tylko na Falcona 4.0 z Microprose. AF to odrębny symulator, to jak remake starego F4.0 wzorowany na SP i FF, ale nie jest z nimi kompatybilny. Generalnie na jedym dysku możesz mieć AF, FF, SP i F4.0 jako odrębne instalacje. Ale FF i SP to zawsze nakładki na starego Falcona.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #13 dnia: Marca 27, 2006, 16:33:26 »
Ok. Rozumiem.
A czy są w takim razie jakieś dodatki do AF? (bo tytuł tematu na to wskazuje "dodatki do FF3.1, AF, BMS 2.0")

I jeszcze jedno... Bardzo się głowię nad tym, czy jak już kupiłem AF, ma sens kupowanie F4.0 i instalowanie tych dodatków (SP,FF)? Napisałeś, że AF jest na nich wzorowany... Czyli rozumiem, że zasadniczo F4.0 z dodatkami a AF to to samo? Czy też może F4.0 z dodatkami jest "lepszy" niż sam AF?  :008:

pozdrawiam :001:

« Odpowiedź #14 dnia: Marca 27, 2006, 17:26:11 »
Ma jak najbardziej ... jeśli gdzieś znajdziesz oczywiście Falcona 4.0 to zapłacisz może 10 zł... 
Poza tym o ile się nie mylę Falcon 4.0 ma status abandonware (choć pewności nie mam) więc powinieneś bez problemu legalnie zassać z jakiegoś serwisu z starymi gierkami.

\___[O}====-
 /OOOOO\