Autor Wątek: OVER FLANDERS FIELDS  (Przeczytany 51767 razy)

empeck

• Gość
Odp: OVER FLANDERS FIELDS
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 03, 2007, 21:40:43 »
tak, trzeba wszystko. Mam nadzieję, że jutro polatam  :banan :banan :banan

« Odpowiedź #61 dnia: Marca 03, 2007, 21:45:43 »
No to  czekam na relacje   na temat OFP /2  , instalacji optymalizacji i realizmu
ja  musze  jeszcze poczekac  zanim  sciagne
Dobrze  ze  neo  nie  ma juz limitow:)

moze  jakis alternatywny link  , zeby  zassac  te wszystkie patche??

empeck

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 03, 2007, 21:51:43 »
Na stronie polovskiego nie ma jeszcze dwójki. Ale z głównej u mnie narazie leci pełną przepustowością łącza (neo 512).

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 03, 2007, 23:44:18 »
no, już 33% podstawowej paczki.  :karpik
Art, do grania wystarczy jedna, podstawowa paka ale sporo stracisz nie instalując skinów, bo patrząc na rozmiar, to chłopaki tam setki ich upchnęli:) No i video też musi być, bo będzie ponoć jakiś popup denerwujący będzie wyskakiwać w razie ich braku.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #64 dnia: Marca 04, 2007, 04:14:23 »
hahahaha. Po ściągnięciu koło 90% na stronie OFF wyskoczył następujący komunikat  :118:

Account for domain off.oldbrowndog.net has been suspended

Jaja, tylko szkoda zawalonej nocy  :005: Prawdopodobnie przekroczono transfer. Jak się 100 tka osób rzuciła, albo i więcej na moda, którego jedna część zajmuje ok 750MB

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 04, 2007, 07:54:44 »
Problem w tym, że mieli nielimitowany bandwidth, więc transfer nie powinien się skończyć. Widocznie 'nielimitowany' wg ich dostawcy znaczy co innego :/

« Odpowiedź #66 dnia: Marca 04, 2007, 16:06:23 »
hmm  i  co teraz???
Ile mamy czekac??

empeck

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 04, 2007, 16:19:09 »
Narazie nie wiadomo. Śledzę na bieżąco ich forum, niestety mieli opłacone dwa nielimitowane serwery (jeden publiczny, drugi dla tych którzy dotowali OFF), ale ich właściciel widocznie inaczej rozumie słowo 'nielimitowany' i obydwa wyłączył ze względu na transfer - jak to ujął 'recurrent use'. Nie muszę chyba mówić, że team jest 'nieco' zdenerwowany sytuacją. Co więcej GISOL (www.gisol.com - tu stoi/stał serwer OBD) nie odpowiada na maile i zablokował im dostęp do kont.

Trzeba niestety poczekać. Team pracuje nad rozwiązaniem.

« Odpowiedź #68 dnia: Marca 04, 2007, 18:57:02 »
No  coz  w takim razie  sciagne czesc pierwsza OFF  jest  latwo dostepna i bede czekal na OFF 2

empeck

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 04, 2007, 20:50:13 »
Stronka działa! Nie wiadomo jeszcze czy już na dobre, mimo to, że działa, Winding Man z teamem chce wykupić dedykowany serwer.

http://off.oldbrowndog.net/downloads.htm

« Odpowiedź #70 dnia: Marca 05, 2007, 14:55:15 »
I znowu stronka padla:(
Sciagnolem 95%

empeck

• Gość
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 05, 2007, 21:21:08 »
Ekipa wykupiła nowy serwer.

http://www.overflandersfields.com/

Ja właśnie zainstalowałem, zaraz będę latać  :banan :banan :banan

« Odpowiedź #72 dnia: Marca 05, 2007, 21:40:15 »
Czekamy na wrazenia  z OFF II

empeck

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Marca 05, 2007, 22:28:49 »
Jak narazie tylko Free Flight:

Miałem małe problemy z poziomym lotem, trzeba mocno trymować, ale potem latanie to przyjemność :) model lotu mi pasuje (narazie tylko tą EIII'ką latałem), ale to jest bardzo subiektywne, jednemu będzie pasować, drugiemu nie. Sceneria wygląda o wiele lepiej niż w OFF1 - zwłaszcza horyzont - jest świetnie (o defaulcie to nawet wspominać nie warto). Jutro poćwiczę sobie misje :)

Problem tylko w moim komputerze, mógłby być szybszy  :008:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #74 dnia: Marca 06, 2007, 08:14:14 »
No właśnie, też coś napiszę.

OFF v2 wykorzystuje niesamowicie silnik CFSa. Po pierwszym uruchomieniu i wybraniu "free flight" byłem zdumiony co oni zrobili ze scenerią. Teren w porównaniu z OFF v1 został znacznie ulepszony. Poprawiono  i rozbudowano tekstury terenu, poprawiono drzewa, efekty, chumry. Na wysokich ustawianiach całość naprawdę zniewala. Tylko FPSy nie te:) Na CFS3 mam 50, tutaj miałem 15. Musiałem trochę poprzestawiać, żeby uzyskać kompromis grafika/grywalność. Ale się udało. Z drugiej zaś strony OFF znacznie gorzej chodzi na kartach ATI, co już było zgłaszane przez graczy na forum OFF kilkakrotnie. Ci co mają karty GF, będą mogli się np. cieszyć efektem lusterka wstecznego, w które zostały wyposażone samoloty.
No właśnie, maszyny. W OFFv2 dostajemy kilka nowych zabawek. Są to przede wszystkim Fokkery D.VII w wersji zwykłej z silnikiem Mercedesa, wersji OAW (zakłady w Pile) oraz wersji F z przekompresowanym silnikiem BMW D.IIIa (tutaj mogli z czystym sumieniem "podpiąć" CFS-owy WEP) - zabójcy :) Oprócz tego dostaliśmy Albatrosy D.V, D.Va, D.III, dokończonego Hannowera CL.III (wcześniej bez kokpitu), Fokkera E.III... Z alianckich nowości mamy 2-miejscowego Sopwith 1 1/2 Struttera w wersji 1 i 2 osobowej, przerobionego R.E.8, Nieuporty N.11, 16, 17, SPADy S.VII i S.XIII, Bristola Scout i wiele innych (nieprzetestowanych jeszcze przeze mnie). Do gry ściąga się paczkę ze skinami, zajmującą, bagatela 1GB, a to przez to, że skinnerzy wykonali malowania w rozmiarze 2048x2048. Do teamu OFF dołączyli świetni spece od 2D: Rob "Rabu" Hoag oraz Otto von Stachel (nie znam prawdziwego imienia tego gościa  :003:), którzy znani byli wcześniej z graficznych ulepszeń do RedBaron3D. Tutaj zrobili kawał świetnej roboty. No, ale jak się ma teksturę x2048 :D
W porównaniu z OFFv1, sporo maszyn otrzymało nowe 3D, lub też dokończono w nich kokpity (vide Hannover)
Model lotu. Lubię czuć kruchość tych samolocików, to że wykonano je ze sklejki, płótna, czy kratownicy z rur. Tego nie da np. First Eagles, gdzie maszyny są strasznie kwadratowe i sztuczne. IMO, w tej wersji OFF twórcy wycisnęli ostatnie możliwości z silnika CFS i samoloty zachowują się naprawdę "poprawnie". Pisałem wcześniej, że nie podobało mi się kilka rzeczy w FM z OFFv1, jak np. reakcja na orczyk. Tutaj zostało to znacznie poprawione, przez co można bardzo fajnie walczyć w pionie, np. na Fokkerze E.III.
To co mnie jeszcze rozwaliło, to naprawdę fajne dźwięki w grze. Twórcy dali naprawdę dobre sample strzałów z broni. Dopełniają to odgłosy artylerii na froncie, odgłosy flaku, syren...
Chciałem się jeszcze skupić na terenie, bo tutaj w/g mnie jest sedno OFFv2. Twórcy zaserwowali nam 16(!) różnych układów linii frontu, który się zmienia w zależności od okresu. Mamy też kilkaset lotnisk polowych z 1WŚ z dokładnymi ich lokalizacjami. Możemy latać od wybrzeża Flandrii, aż po góry Alzacji. Nie muszę mówić, że historyczne położenie danych jednostek w czasie/lotnisku też zostało zrobione. Za to ogromny szacunek dla twórców, bo zrobić taki "research" to też jest coś.
Minusem gry będą oczywiście wymagania sprzętowe oraz fakt, że ceny CFS3 w Polsce osiągają poziom bandycki (dalej około 150 pln) mimo iż jest to gra z 2001. Trzeba chyba czekać, aż MS wyda CFS4, wtedy 3ka spadnie cenowo. Ale kiedy to się stanie? Mam nadzieję, że nie za 3-4 lata, bo przez ten czas, pewnie dalej będą chcieli utrzymać cenę na takim poziomie:) Kolejnym minusikiem będzie słaby tryb multiplayer, ograniczający liczbę graczy do 16 osób ze startami powietrznymi. Ale OFF to przede wszystkim jest gra dla single player i w takiej kategorii trzeba ją rozpatrywać. Minusem są też "pozostałości" CFSowe, jak transparentne zegary, które możemy odpalić, radar, brak kompresji czasu, jeżeli nasz samolot leci poniżej 200km/h (czyli w praktyce każdą misję OFF lecimy w pełnym wymiarze czasowym, bo tylko SE5a i S.XIII rozwija tam coś więcej niż 200km/h). Oczywiście, część z tych kwiatków możemy spokojnie wyłączyć.
Screenów nie zamieszczam. Jak pisałem ATI nie służy OFFowi, nie mam też tak mocnego sprzętu, żeby włączyć porządne detale. Obrazki możecie zobaczyć na forum OFF na sim-outhouse, czy we wcześniejszych postach w tym topicu.
Reasumując. Kupiłem w wakacje CFSa specjalnie pod OFF, gdyż przez lata przygody z grami lotniczymi bawiłem się prawie wyłącznie w te pierwszowojenne. O ile po OFFv1 miałem lekki niedosyt, zdając sobie sprawę z tego, że projekt dopiero raczkuje, to OFFv2 naprawdę mnie zachwycił. Serio. Już nie żałuję zakupu CFS  :002:
Pozdrawiam!